![]() |
28.05.2018 13:04Czy można jakoś wykorzystać przestrzeń pod dachem, bodaj jako skład?... |
Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06 PN - PT po 16: 602 62 95 77 SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77 |
Komercyjny budynek z poddaszem użytkowym o prostym rzucie i tradycyjnej technologii wykonania. Idealny do przeznaczenia go na obiekt gastronomiczny z zapleczem noclegowym. Wyróżnia się umieszczeniem w połaci dachu dużej liczby lukarn, które urozmaicają całość formy i powiększają przestrzeń pokoi na poddaszu. Wydłużona bryła pozwoli zarówno na budowę obiektu na wąskiej działce, jak i doskonałą organizację przestrzeni wokół niego. Jest utrzymany w charakterze tradycyjnego dworku ze względu na rodzaj użytych detali architektonicznych i dachowi naczółkowemu.
![]() |
Bryła budynku jest bardzo prosta w rzucie co korzystnie wpłynie na koszt budowy i późniejszą eksploatację. Wejście do niego jest bardzo reprezentacyjne - zadaszone poprzez balkon na piętrze, wsparty czterema smukłymi kolumienkami. Szesnaście lukarn w połaci dachu doskonale podkreśli charakter obiektu, który został zaprojektowany w symetryczny sposób. |
![]() |
RZUT PARTERU: 448,73 / 451,26 m2 1. Wiatrołap 5,27 m2 Na parterze stworzono między innymi dużą salę bankietową, która jest przestrzenią otwartą i doświetloną z dwóch stron. Tuż przy wejściu zorganizowano szatnię oraz węzeł sanitarny, w tym toaletę dla osób niepełnosprawnych. Z tyłu obiektu umieszczono zaplecze, które tworzą: kuchnia, magazyny, pomieszczenie socjalne oraz kotłownia dostępna z zewnątrz budynku, dzięki utworzeniu do niej dodatkowego wejścia. |
![]() |
PODDASZE: 377,07 / 401,60 m2 1. Korytarz 50,13 m2 Na poddaszu zaplanowano aż czternaście dwuosobowych pokoi noclegowych z prywatnymi łazienkami. Znajduje się tu również wyodrębniona strefa mieszkalna, na którą składa się salon z aneksem kuchennym i wyjściem na reprezentacyjny balkon, łazienka oraz pokój. Na poddaszu zorganizowano dodatkowo magazyny oraz pomieszczenie socjalne. |
Duża powierzchnia użytkowa budynku pozwoli na organizację otwartej przestrzeni restauracyjnej, wygodnego zaplecza oraz strefy noclegowej. Projekt idealny dla osób chcących prowadzić obiekt usługowy, jednocześnie w nim mieszkając.
Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym K-26 Technologia: tradycyjna |
Powierzchnia zabudowy: 490.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 825.80 m² Kubatura: 3727.92 m³ Szerokość działki: 22.00 m Ilość kondygnacji: 2 Liczba pomieszczeń: 61 Kąt nachylenia dachu: 35 Ilość pokoi: 15 Pokój na parterze: Nie Wysokość budynku: 10,90 m Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe (biomasa) Wskaźnik energii pierwotnej: 55,00 kWh/(m²·rok) |
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
Piwnica: bez podpiwniczenia Poddasze: poddasze użytkowe Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji, konferencyjne, projekty budynków konferencyjnych, projekt budynku konferencyjnego, Projekty domów weselnych Technologia: tradycyjna Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Łukasz Szczepaniak
|
Projekt został opracowany zgodnie z aktualnie obowiązującymi normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie
|
![]() |
28.05.2018 13:04Czy można jakoś wykorzystać przestrzeń pod dachem, bodaj jako skład?... |