Projekt

Hotel

Kod: K-12
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Projekt domu weselnego z możliwością przystosowania go do pełnienia roli hotelu, obiektu gastronomicznego, zajazdu lub innych funkcji w zależności od potrzeb. Obiekt został częściowo podpiwniczony, dzięki czemu mniej reprezentacyjne pomieszczenia techniczne są dobrze ukryte i niewidoczne dla gości. Budynek swoim wyglądem przypomina bardzo reprezentacyjny dworek utrzymany w pałacowym stylu, co podkreślają dodatkowo kunsztowne detale architektoniczne oraz dach mansardowy należący do najznakomitszych francuskich rozwiązań. Wnętrze obiektu jest bardzo dobrze rozświetlone poprzez umieszczenie w elewacjach dużych okien, a w dachu świetlików.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut piwnicy

 

Piwnica
1. Kotłownia 16,6 m2
2. Pom. techniczne 10,7 m2
3. Pom. obróbki warzyw 9,7 m2
4. Chłodnia warzyw 8,3 m2
5. Komunikacja 30,6 m2
6. Magazyn na napoje 9,8 m2
7. Pom. na zamrażarki 9,3 m2
8. Magazyn naczyń stołowych 12,9 m2
9. Sala degustacyjna + schody 57,4 m2
10. Pom. techniczne windy 2,4 m2
11. Magazyn produktów suchych 13,6 m2
12. Komunikacja 9,9 m2
13. Mag. środków czystości 3,9 m2
14. Mag, opakowań zwrotnych 5,6 m2
15. Pomieszczenie do obróbki jaj 2,5 m2
16. Pomieszczenie techniczne 1,6 m2
17. Archiwum 7,6 m2
18. WC+natrysk 4,3 m2
19. Pomieszczenie socjalne 8,0 m2
20. Pomieszczenie socjalne 7,9 m2
21. WC+natrysk 4,3 m2
22. Pralnia podręczna 7,7 m2

 

 

W piwnicy zaprojektowaliśmy przestrzeń na pomieszczenia techniczne, socjalne dla pracowników oraz zaplecze kuchni wraz salą degustacyjną. Są tu także pomieszczenia magazynowe.

 

Rzut parteru

 

Parter
1. Wiatrołap 4,6 m2
2. WC dla osób niepełnosprawnych 4,4 m2
3. WC meski 5,4 m2
4. Przedsionek 3,8 m2
5. Przedsionek 3,5 m2
6. Hall + 1/2 komunikacji 31,4 m2
7. Szatnia 11,6 m2
8. WC damski 6,1 m2
9. Zmywalnia talerzy 6,8 m2
10. Zmywalnia pojemników 4,9 m2
11. Odbiór 4,5 m2
12. Wydawanie 4,5 m2
13. WC dla personelu 2,7 m2
14.Magazyn dobowy 7,2 m2
15. Korytarz+ schody gos. 15,7 m2
16. Pom. gospodarcze 6,0 m2
17. Recepcja 6,4 m2
18. Sala taneczna 109,7 m2
19. Bar 8,0 m2
20. Zmywalnia 12,5 m2
21. Kuchnia 32,4 m2
22. Rozdzielnia kelnerska 7,6 m2
23. Bar 8,0 m2
24. Klatka schodowa 20,3 m2
25. Sala bankietowa 242,4 m2

 

Parter w większości zajmuje sala bankietowa na 130 osób oraz sala taneczna, każda z nich ma osobny bar. Doskonale rozplanowana kuchnia z zapleczem umożliwi sprawną obsługę gości. Na parterze jest także recepcja przy wejściu oraz węzeł sanitarny przystosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych.

 

Rzut I piętra

 


Poddasze
1. Hall 70,9 m2
2. Łazienka 3,6 m2
3. Pokój 18,6 m2
4. Pokój 17,7 m2
5. Łazienka 3,6 m2
6. Łazienka 3,8 m2
7. Pokój 19,7 m2
8. Pokój 19,7 m2
9. Łazienka 3,8 m2
10. Łazienka 3,6 m2
11. Pokój 17,7 m2
12. Magazyn 7,6 m2
13. 1/2 komunikacji 22,4 m2
14. Łazienka 4,2 m2
15. Pokój 15,3 m2
16. Hall 2,9 m2
17. Hall 2,9 m2
18. Pokój 13,8 m2
19. Łazienka 3,9 m2
20. Pokój 18,6 m2
21. Hall 3,4 m2
22. Łazienka 3,3 m2
23. Hall 6,3 m2
24. Pokój 15,6 m2
25. Łazienka 3,4 m2
26. Łazienka 4,1 m2
27. Pokój 22,2 m2
28. Pokój 29,1 m2
29. Łazienka 3,9 m2

Na poddaszu zaprojektowaliśmy pokoje dla gości, każdy posiada własną łazienkę. Dodatkowo przy klatce schodowej umiejscowiliśmy magazyn, pomocny w utrzymaniu porządku na poddaszu.

 

Rzut poddasza

 

1. HALL 6,3 m2

2. POKÓJ 15,6 m2

3. ŁAZIENKA 3,4 m2

4. ŁAZIENKA 4,1 m2

5. POKÓJ 22,2 m2

6. POKÓJ 29,1 m2

7. ŁAZIENKA 3,9 m2

8. ŁAZIENKA 3,6 m2

9. POKÓJ 18,6 m2

10. POKÓJ 17,7 m2

11. ŁAZIENKA 3,6 m2

12. ŁAZIENKA 3,8 m2

13. POKÓJ 19,7 m2

14. POKÓJ 19,7 m2

15. ŁAZIENKA 3,8 m2

16. ŁAZIENKA

17.6 m2

18. POKÓJ

19.7 m2

20. MAGAZYN 7,6 m2

21. 1/2 KOMUNIKACJI 22,4 m2

22. ŁAZIENKA 4,2 m2

23. POKÓJ 15,3 m2

24. HALL 2,9 m2

25. HALL 2,9 m2

26. POKÓJ 13,8 m2

27. ŁAZIENKA 3,9 m2

28. POKÓJ 18,6 m2

29. HALL 3,4 m2

30. ŁAZIENKA 3,3 m2

31. HALL 70,9 m2

Na poddaszu zorganizowano kolejne pokoje przeznaczone pod wynajem. Każdy z nich, tak jak w przypadku pierwszego piętra, posiada prywatną łazienkę. Przestrzeń poddasza została doświetlona poprzez liczne świetliki umieszczone w połaci dachu.

Przekrój

 

Obiekt należy do bardzo charakterystycznych i niezwykle reprezentacyjnych. Niecodzienny charakter dodatkowo podnosi rangę obiektu czyniąc go doskonałym miejscem na organizację wesel, bankietów lub z przeznaczeniem na hotel.

Projekt domu weselnego, budynek gastronomiczno-hotelowo-apartamentowy K-12, dwupiętrowy z poddaszem użytkowym i częściowym podpiwniczeniem. Budynek można również zaadaptować na dom opieki dla osób starszych.
Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny  29 cm, styropian 10 cm, tynk zewnętrzny, stropy ceramiczne TERIVA.
Kąt nachylenia dachu: 30°.
Ogrzewanie: kotłownia gazowa zlokalizowana w piwnicy
Program: sala bankietowa na 130 osób, sala taneczna, sala degustacyjna, 28 pokoi hotelowych z łazienkami, recepcja, bar, zaplecze kuchenne, zaplecze magazynowe, część kateringowa oraz wydzielona część mieszkalna składająca się z salonu z aneksem kuchennym, 2 pokoi, łazienki oraz WC z pralnią.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja mechaniczna wywiewna sali bankietowej, wewnętrzne hydranty przeciw pożarowe , projekt technologi kotłowni gazowej)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- projekt oddymiana
- zestawienie materiałów budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 666.30 m²
Powierzchnia użytkowa: 1721.70 m²
Kubatura: 8233.40 m³
Szerokość działki: 31.00 m
Ilość kondygnacji: 4
Liczba pomieszczeń: 123
Pokój na parterze: Nie
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:

 

Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: częściowo podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt pensjonatu, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU

16 000PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij