Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt ROKITNIK DM-6676 - inna wersja projektu
witam, czy mozna prosic o przysłanie zdjeć wygladu domu w wersji bez ścian szczytowych nad dachem i okapem? I mam jeszcze pytanie, czy mozna zagospodarować strych na sypilanie dla gości bez podnoszenia wysokości budynku ?, pozdrawiam
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Elżbieta
1
2018-11-29 09:46:58
Projekt TUROWICE D DM-6190 D - Zmiany
Witam interesuje mnie ten projekt. Tylko czy można go dostosować do działki 15m szerokości i np zrobić ścianę w salonie i pokoju całą zamurowaną ( ślepą. Czy można zrobić dach tylko dwuspadowy tak żeby pokój 4 miał okno w ścianie szczytowej a pokój 5 okno i balkon również od strony szczytowej. A i ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Bartosz K.
1
2018-11-29 09:18:39
Projekt MAGNOLIN DM-6557 - spiżarnia
witam, projekt jakiego szukamy, brakuje tylko małej spiżarki i dużej garderoby na poddaszu, czy znajdą państwo na to jakieś propozycje zmian?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Damian K.
1
2018-11-29 09:03:01
Projekt BOGATYNIA DM-6279 - zmiany
1.czy można zmienić ogrzewanie z gazowego na opalanie drewnem?
2.czy można zmienić położenie komina?
3.czy kotłownię można przerobić na łazienkę?
4.czy można przedłużyć dach nad taras?
5.czy zamiast drzwi w pokojach na piętrze mogą być okna?
6.czy okna dachowe mogą być np.nad pokojami?
7.czy ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Mirosława J.
1
2018-11-27 15:47:47
Projekt ZALASEK DM-6651 - Garaż w projekcie
Jesteśmy zainteresowani kupnem projektu Zalasek. Chciałam zapytać czy istnieje możliwość zmiany projektu tak aby dom zawierał garaż jednostanowiskowy?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Anna S.
1
2018-11-27 12:34:13
Projekt NABOROWO DM-5519 - zmiany w projekcie
Czy można dostawić kominek w narożniku salonu po prawej stronie od strony pomieszczenia gospodarczego (blisko komin), usunąć kawałek ściany przy blacie kuchennym, drzwi do spiżarni przesunąć maksymalnie w lewo co da miejsce na blat w całości po drugiej stronie, usunąć boczne okno w kuchni, przesuną ...
Projekt SABOTEK DM-6583 - Sabotek
Witam. Mam zapytanie dotyczące projektu Sabotek, czy jest możliwość ściany salonu wyrównać tak by dom tworzył pełną bryłę prostokąta od strony elewacji ogrodowej ?
Oraz czy gdyby warunki zabudowy mówiły inaczej niż w projekcie przewidzany kąt nachylenia dachu 30° , zmienić na 35° ? I czy przewid ...
Projekt STROICZKA 2 L-6622 - zmiana projektu
Czy istnieje szansa zmiany projektu na taki bez okien w bocznych ścianach? Szukam projektu na dom znajdujący się w granicy działki o szer. 8m. To bardzo trudna działka ale wierze w Państwa zdolności :)
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Daria
1
2018-11-24 20:56:20
Projekt BODZISZEK DM-6632 - Strop
Witam. Pytanie dotyczy stropu. Na przekroju widzę tylko jętki przy krokwiach. Domyślam się że strop jest drewniany .
Druga sprawa chodzi o przeniesienie okien w sypialni i łazience za narożnik a w lewym szczycie dostawić garaż.
Bardzo prosił bym o odpowiedź na podany adres mailowy . jestem powa ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Sławomir Maćkowiak slawekbdg100@vp.pl
1
2018-11-24 12:11:36
Projekt PRZETACZNIK DM-6629 - zmiana technologi
Witam, Czy posiadacie Państwo projekt domu o podobnym rozkładzie z garażem i ew podpiwniczeniem podobnej wielkości i szerokości elewacji frontowej do 13m w technologii murowanej?