Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt ZALASEK 2 L-6651 - zmiana ogrzewania
Dzień dobry, proszę o informację czy zmieniając na ogrzewanie gazowe projekt będzie zgodny z WT 2021? czy współczynnik przenikania ciepła nie przekroczy wartości 70kwh ?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Agnieszka
1
2021-04-27 14:04:46
Projekt PŁOŃSK L-5582 - Projekt 2021
Witam,
1.Czy podany kosztorys (m.in.: stan surowy zamknięty: 74 800 PLN) jest aktualny? Został aktualizowany w 2021 lub 2020 roku?
2. Jaka jest powierzchnia netto budynku?
Pozdrawiam serdecznie
Projekt SALVA 2 L-6731 - cena projektu
Witam chciałem się dowiedzieć o koszt projektu jaki czas jest realizacji jego i jak jest z ewentualnymi przeróbkami pod własną potrzebe
Autor:
Odp.
Ostatnia:
robert
1
2021-04-26 14:51:31
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Projekt CELOZJA1 DM6616 drzrwi wejściowe
Dzień dobry,
Piszę z zapytaniem o wysokość drzwi wejściowych do domu, a mianowicie na zdjęciu projektu drzwi są na wysokości ściany fundamentowej czyli tzw. "chudziaka". Jak jest to rozwiązane w projekcie? Moje zapytanie rodzi się z powodu problemu z ustaleniem wysokości osadowienia drz ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Tomasz
1
2021-04-26 13:18:21
Projekt MOŚCISKA DM-6300 - Dotyczy zmian w projekcie
Czy jest możliwość zmian w projekcie takich jak; zamiast kotłowni maleńki pokoik, zamiast tarasu sypialnia? Kotłownia zbyteczna gdyż ogrzewanie chcę elektryczne podłogowe...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Marzenna Karpowicz
1
2021-04-26 08:35:54
Projekt GARUNA 2 L-6704 - dom garaż
Dzień dobry
mam pytanko tyczące się tego projektu
czy do projektu domu można dobudować garaż jednostanowiskowy (trzy ścianki) z własnym dachem jednospadowym od strony gdzie nie ma żadnych okien. Jaki byłby to dodatkowy koszt.
Dziękuję
Projekt LIMAK 2 L-6688 - Dach
Witam, jestem zainteresowany projektem, lecz potrzebny mi takowy z dachem dwuspadowym, poddasze nieużytkowe, czy jesteście Państwo w stanie takowy dostarczyć?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Marek Żuławnik
1
2021-04-26 08:15:42
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Cczy projekt zmiesci sie na naszą działkę z utrudnieniami
Witam mam działkę Witam posiadam działkę z utrudnieniami w kształcie trójkąta z ograniczoną zabudową w postaci linii 110kw posiadam mapkę tej działki posiadamy mapę tej działki i potrzebujemy informacji Czyżby mieści się ten budynek na naszej działce Nie mam profesjonalnych narzędzi aby profesjonal ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Mateusz
1
2021-04-26 08:13:46
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Pytanie
Dzień dzień. Czy projekt spotkał się kiedyś z odmową warunków zabudowy przez plan zagospodarowania lub czy ogólnie zdarzyła się taka sytuacja że nie wydano pozwolenia na budowę tego budynku?