Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06 PN - PT po 16: 602 62 95 77 SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77 |
Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.
![]() |
Bryła budynku ma wydłużony kształt, dzięki czemu nie wymaga szerokiej działki. Tradycyjna architektura podkreślona jest przez wielospadowy dach na którym rozmieściliśmy okna połaciowe doświetlające pokoje na poddaszu. W elewacji frontowej i ogrodowej zwracają uwagę balkony z efektownymi balustradami. Warto zadbać o odpowiednie oświetlenie elewacji, dzięki czemu w nocy będą widoczne wszystkie detale architektury. By wybudować K-12C potrzeba działki o szerokości minimum 28m. |
![]() |
Piwnice: 566.20 m2 1. Klatka schodowa 22,18 m2
W piwnicy „ukryliśmy” większość pomieszczeń gospodarczo technicznych dzięki czemu nie zajmują one cennej powierzchni użytkowej na parterze. W programie są dwa bardzo przestronne pomieszczenia gospodarczo-pomocnicze, kotłownia ze składem opału, pralnie z prasowalnią oraz magazyny na bieliznę czystą i brudną. Stworzyliśmy osobne pomieszczenia socjalne dla pracowników hotelu i kuchni. W piwnicy jest także większość pomieszczeń zaplecza kuchni. |
![]() |
Parter: 565.50 m2
1. Wiatrołap 4,54 m2
Po wejściu do budynku przez główne wejście jest szatnia i sanitariaty. Następnie mamy recepcję oraz przylegający do niej bufet, oraz kuchnię z zapleczem. Główną przestrzeń na parterze zajmują dwie duże sale konsumpcyjne, w których można urządzać wesela i innego rodzaju imprezy okolicznościowe.
|
![]() |
I piętro: 544.20 m2 1. Pokój noclegowy 17,85 m2
|
![]() |
Poddasze: 325.50 / 429.20 m2 1. Pokój noclegowy 20,48 m2
Na poddaszu zaprojektowaliśmy pięć pokoi trzyosobowych z łazienkami, cztery pokoje dwuosobowe z łazienkami i dwa pokoje jednoosobowe. Przy schodach na pierwsze piętro jest magazyn, który pomoże w utrzymaniu czystości. |
Projekt ten jest doskonałym przykładem na elegancki obiekt hotelowy, który ma dużą powierzchnię użytkową i bogate zaplecze noclegowe.
Projekt budynku gastronomiczno - noclegowego K-12C, 2 piętrowy z poddaszem użytkowym, podpiwniczony. Budynek może pełnić funkcję hotelu, pensjonatu, zajazdu lub po niewielkim dostosowaniu - domu opieki dla osób starszych. Technologia: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 12 cm, tynk zewnetrzny. |
Powierzchnia zabudowy: 654.15 m²
Powierzchnia użytkowa: 2001.40 m² Kubatura: 8503.95 m³ Szerokość działki: 28.00 m Ilość kondygnacji: 4 Liczba pomieszczeń: 124 Kąt nachylenia dachu: 30° Ilość pokoi: 31 Pokój na parterze: Nie Wysokość budynku: 11.85 m Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe |
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU: Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu Piwnica: podpiwniczony Poddasze: poddasze użytkowe Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego Technologia: tradycyjna Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Anna Tenerowicz, Jaromir Mruk, Łukasz Szczepaniak |
Projekt został opracowany zgodnie z aktualnie obowiązującymi normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie
|