Projekt "Budynek gastronomiczno - noclegowy" Kod: K-12 C
RZUT PIWNICY

 Piwnice: 566.20 m2

1. Klatka schodowa 22,18 m2
2. Pomieszczenie gospodarcze – pomocnicze 245,99 m23
3. Pomieszczenie gospodarcze – pomocnicze 100,86 m2
4. Korytarz + winda 23,81 m2
5. Pomieszczenie obróbki warzyw15,02 m2
6. Kotłownia 25,65 m2
7. Skład opału 6,77 m2
8. Magazyn warzyw 2,75 m2
9. Magazyn art. suchych 3,87 m2
10. Komunikacja + schody 10,83 m2
11. Magazyn zasobów 3,78 m2
12. Obróbka jaj 5,96 m2
13. Pralnia 13,97 m2
14. Prasowalnia + magiel 9,55 m2
15. Komunikacja 14,65 m2
16. Magazyn bielizny czystej 5,31 m2
17. Magazyn bielizny brudnej 3,36 m2
18. Zrzut bielizny brudnej 3,71 m2
19. Pomieszczenie socjalne 5,08 m2
20. WC + natrysk 4,36 m2
21. Szatnia personelu kuchni 8,27 m2
22. Szatnia personelu hotelu 8,27 m2
23. WC + natrysk 4,36 m2
24. Pomieszczenie socjalne 9,26 m2
25. Klatka schodowa 8,57 m2

 

W piwnicy „ukryliśmy” większość pomieszczeń gospodarczo technicznych dzięki czemu nie zajmują one cennej powierzchni użytkowej na parterze. W programie są dwa bardzo przestronne pomieszczenia gospodarczo-pomocnicze, kotłownia ze składem opału, pralnie z prasowalnią oraz magazyny na bieliznę czystą i brudną. Stworzyliśmy osobne pomieszczenia socjalne dla pracowników hotelu i kuchni. W piwnicy jest także większość pomieszczeń zaplecza kuchni.