Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt WERBENIK 2 L-6653 - DM 6653
Witam. Posiadam działkę o wymiarach 21 x 23 m. W związku z brakiem kanalizacji czy zmieszczę tam szambo betonowe o wymiarach i kubaturze 10m3 to (dł. x szer. x wys.) 300 x 240 x 175 cm. Dziękuję i pozdrawiam.
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Grzegorz
1
2020-09-14 09:15:43
Projekt TIAMONA 2 L-6682 - Zmiany w projekcie
Dzień dobry,
mam kilka pytań:
1. koszt projektu i jego składowe ( co wchodzi w cenę projektu)
2. zmiany w projekcie:
- zamiana pom. 13 (garaż z dwustanowiskowego na jednostanowiskowy)
- pokój 7 powiększony o wydzieloną garderobę z pokoju 6
-likwidacje kotłowni i przeniesienie jej do pomieszcz ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Czarnecki Piotr
1
2020-09-14 09:10:48
Projekt OSTRYŻ 2 L-6604 - Szerokość działki
Witam,
jeżeli moja działka ma szerokość na wjezdzie równe 20m i zwęża się do 19,5 na końcu działki. Dom ma ponad 12m szerokości więc jak zachować po 4m odleglosci na działce o szerokości 20m?
Projekt URIUM 2 L-6690 - Zapytanie
Dzień dobry! Proszę mi powiedzieć czy jest możliwość abym wysłał Państwu plan zagospodarowania przestrzennego i sprawdzenia czy ten projekt będzie się nadawał pod moją działkę? z góry dziękuję za odpowiedź.
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Johnaczek
1
2020-09-14 08:51:08
Projekt ENTRO DM-6755 - Zmiana wentylacji projektu ENTRO
Witam, chciałbym zlikwidować kominy, wstawić pompę ciepła do pomieszczenia nr 2 ( kotłownia ) zastosować ogrzewanie podłogowe oraz zmienić wentylację grawitacyjną na mechaniczną z rekuperacją. Jakie są możliwości ? Czy Państwo mogą to zrobić ?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Adam K.
1
2020-09-14 08:49:38
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - witam
Zamowiłam u Państwa projekt domu celozja1 . Czy w projekcie są wszystkie pozwolenia chciałabym powiekszyć taras i podwyższyć fundament z powodu mokrego gruntu .Czy bedzie potrzebna zgoda pozdrawiam .
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Urszula Kipar urszulakipar@gmail.com
1
2020-09-14 08:43:44
Projekt SORIA 2 L-6775 - Doprojektowanie garażu
Witam serdecznie, czy jest możliwość doprojektowania do tego domu gazazu 2 stanowiskowego z powierzchnia użytkowa nad garażem? Oraz czy można na parterze zlikwidować ściankę pomiędzy salonem a pokojem? Jaki byłby koszt ww zmian? O ile zwiększy się koszt budowy domu?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Sylwia
1
2020-09-14 08:42:42
Projekt BOIMKA DM-6675 - kotłownia w piwnicy
Zmiana funkcji pomieszczenia jest dopuszczalna. Jednak chciałbym usytuować kotłownie w suterynie. Odzyskane miejsce przeznaczyć na spiżarkę lub podręczny warsztat. Czy można wprowadzić sterynę (podpiwniczenie) pod domem lub częściowe podpiwniczenie?
Projekt POLANIO 2 L-6759 - cena
Witam. mam pytanie ocenę projektu. Zakupiłem projekt u państwa domu " OLIWNIK" 12.08.20r. i mam problem, bo nie dostanę pozwolenia na budowa ponieważ musi być dom z kątem nachylenia połaci od 20 do 45 stopni.
Pośpieszyłem się z zakupem bo mi się spodobał ten projekt i teraz ten mi spodob ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Zając Tomasz
1
2020-09-14 08:36:54
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Zmiany
Witam mam pytanie czy w projekcie można zmienić takie elementy jak dodanie stropu,podwyższenie kalenicy oraz zamontowanie okien dachowych w celu wykorzystania góry. jaki będzie koszt projektu
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Ela
1
2020-09-14 08:24:45
Projekt ZALASEK DM-6651 - Dzień dobry.
Chciałabym prosić kogoś o zdjęcia projektu zalasek w środku. Będziemy budować w przyszłym roku. I jesteśmy ciekawi wyglądu. Z góry dziękuję. Meil agnieszka.mikolajczyk2@o2.pl