Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt STROICZKA 2 L-6622 - Płyta czy fundament
Dzień dobry, czy zalecają Państwo stawianie domu na fundamencie czy płycie? Mam już projekt i pozwolenie, jednak zastanawiam się nad tym wyborem. Nie robiłam badań geo, ale wydaje się że działka posadowoeona jest na gruncie przepuszczalnym ale o wysokim stanie wód gruntowych (sądzę po wysokości wod ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Agnieszka
1
2021-03-29 08:30:07
Projekt GLANNA DM-6771 - Zmiana sposobu ogrzewania i umiejscowienie okien szczytowych
Witam, proszę o informację dotyczącą zastosowania innych niż elektryczne sposobów ogrzewania budynku. Czy istnieje taka możliwość?
Z uwagi na niewielką szerokość działki - poniżej 14m muszę maksymalnie (tzn. na 1,5- 2m) zbliżyć się do jej granicy, a to wiąże się z przeniesieniem wszystkich okien ...
Projekt OŚNIEŻA DM-6649 - Antresola
Witam ,chciałam zakupić projekt . Tylko pytanie brzmi ile kosztowałaby zmiana górnej części , zamiast antresoli cała góra zabudowana . Sypialnia i łazienka bez zmian ale dodatkowo jedna sypialnia u góry? Pozdrawiam
Projekt NERINA DM-6527 - Piwnica i garaż
Witam serdecznie mam pytanie odnośnie garażu... Czy można byłoby zrezygnować z niego ??? I kolejne pytanie czy można powiększyć piwnicę o kolejne pomieszczenie z przeznaczeniem pralni?
Pozdrawiam Agata
Projekt CELOZJA C DM-6616 C - Jestem zainteresowana kupnem
Dzień dobry. Jestem zainteresowana kupnem tego planu tylko mam kilka pytań. Jaki jest fundament: płyta czy tradycyjny? Jaki jest strop ? Czy mogę zmienić ogrzewanie na piec ekogroszek lub inny? Czy mogę na dach położyć blachę? Czy gdybym chciała przesunąć ścianę czy zrobić jakąś zmianę mogę sama, ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Joanna
1
2021-03-26 08:18:56
Projekt SZRENIAWA N DM-6154 N - Zapytanie
Witam serdecznie chciałem zapytać czy można podnieść ścianę kolankową o 2 pustaki tym samym zmieniając kąt dachu i czy można zmniejszyć jego powierzchnię tak by był na równo ze ścianami szczytowymi i czy jest szansa na uzyskanie projektu stropu żeby podjąć decyzję o jego rodzaju będę wdzięczny za p ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Paweł
1
2021-03-26 08:17:30
Projekt LIMAK DM-6688 - LIMAK Kod: DM-6688
Witam
Wstępnie jestem zainteresowana powyższym projektem. Mam jednak kilka pytań:
1.Jaki rodzaj /sposób izolacji wewnętrznej i zewnętznej proponujecie Państwo mając na myśli strop/dach.
2.Jaki sposób rozwiązania przewidujecie Państwo w kwestii zalegającego śniegu? Jaki rodzaj wyjścia na dach?
3 ...