Forum

Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami nt. architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.

Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.

Projekt ALMUS DM-6743 Projekt ALMUS DM-6743 - Dostosowanie projektu ALMUS DM-6743 do działki o szerokości 14,5m Dzień dobry Mam pytanie odnośnie projektu ALMUS DM-6743: 1. Czy zamiana okna w łązience na luksfery umożliwi zabudowę działki w odległości 1,5 m od granicy? Dysponujemy działką o szerokości 14,5 m. 2. Czy dom wg tego projektu rzeczywiście można wybudować tylko na zgłoszenie bez konieczności uzyskania pozwolenia na budowę? Przeczyatłem wskazany artykuł jednak nie potrafię go zinterpretować. Pozdrawiam Jacek Dutkiewicz
Odpowiedz
Autor: Data dodania: Odp. Ostatnia:
Jacek Dutkiewicz 2025-03-08 19:27:38 1 2025-03-10 14:42:32
Re: Dzień dobry, stosując luksfery zamiast okna w łazience można zbliżyć się do granicy działki na odległość 1,5 m. Zgodnie z prawem budowlanym domy o pow. zabudowy powyżej 70 m2 również można budować na zgłoszenie. Konieczne jest wtedy ustanowienie kierownika budowy. Pozdrawiamy.
Skomentuj
Autor: Data dodania: Odp. Ostatnia:
KB Projekt 2025-03-10 14:42:32 0