Projekt

Motel, Pensjonat

Kod: LK-07
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71

Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.

Budynek handlowo-usługowy, który można dowolnie zaadaptować do swoich potrzeb. Idealnie nadaje się do organizacji w nim zajazdu, restauracji lub nawet hotelu. Obiekt posiada bardzo przestronną przestrzeń użytkową, dzięki czemu umożliwia organizację we wnętrzu wszystkich potrzebnych pomieszczeń, które będą dodatkowo bardzo atrakcyjne wizualnie. Ciekawa bryła dopełnia styl i umożliwia stworzenie reprezentacyjnej strefy zewnętrznej. Może zostać ona maksymalnie zindywidualizowana poprzez możliwość doboru kolorystyki i faktur okładzin elewacyjnych. Dach o dość dużym nachyleniu połaci przyciąga wzrok, poprzez stworzenie przenikających się ze sobą elementów.

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut parteru

 

Projekt LK-07 - rzut

1. WIATROŁAP 13,2 m²

2. HALL+ KOMUNIKACJA 36,5 m²

3. WC MĘSK 8,0 m²

4. WC DAMSKI + NIEPEŁNOSPRAWNYCH 5,6 m²

5. WC PERSONELU 4,6 m²

6. MAGAZYN 2,6 m²

7. SALA RESTAURACYJNA 46,7 m²

8. SALA BAROWA 17,1 m²

9. ZMYWALNIA NACZYŃ STOŁOWYCH 7,8 m²

10. CHŁODNIA 4,6 m²

11. KUCHNIA GŁÓWNA 24,3 m²

12. PRZYGOTOWALNIA 5,9 m²

13. WYPARZALNIA JAJ 3,6 m²

14. ZMYWALNIA NACZYŃ KUCHENNYCH 3,6 m²

15. POMIESZCZENIE NA ODPADKI 4,4 m²

16. KORYTARZ 8,3 m²

17. MAGAZYN 13,9 m²

18. POKÓJ KIEROWNIKA 8,4 m²

19. POKÓJ HOTELOWY DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH 21,1 m²

20. POKÓJ SOCJALNY 17,5 m²

21. WC + NATRYSK 5,1 m²

22. KORYTARZ 6,6 m²

23. KOTŁOWNIA 8,7 m²

24. MAGAZYN SPRZĘTU 17,6 m²

25. ZAPLECZE RECEPCJI 4,0 m²

26. RECEPCJA 7,5 m²

Parter tworzy między innymi przestronna sala konsumpcyjna, którą zaplanowano tuż obok głównego wejścia do budynku. Jej poprawne funkcjonowanie umożliwia zaplecze z kuchnią, magazynami oraz węzły sanitarne. Po lewej stronie budynku znajduje się recepcja, pomieszczenia pracownicze i magazyn sprzętu. Na parterze zorganizowano również pokój dla osób niepełnosprawnych z przystosowaną łazienką.

Rzut poddasza

 

Projekt LK-07 - rzut

1. HALL + KOMUNIKACJA 74,3 m²

2. POKÓJ HOTELOWY 23,3 m²

3. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m²

4. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m²

5. POKÓJ HOTELOWY 16,8 m²

6. POKÓJ HOTELOWY 16,8 m²

7. POKÓJ HOTELOWY 20,5 m²

8. POKÓJ HOTELOWY 20,5 m²

9. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m²

10. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m²

11. POMIESZCZENIE PORZĄDKOWE 3,5 m²

12. PRALNIA + PRASOW. 19,7 m²

Na poddaszu zaprojektowano przestrzeń z pokojami noclegowymi. Zaplanowano ich dziewięć i zaopatrzono w prywatne łazienki. Ponadto ich pracę wspomaga pomieszczenie porządkowe oraz pralnia.

Model

 

Projekt LK-07 - model

Bryła budynku sprawia zespolonej z kilku elementów, które razem tworzą spójną całość. Dzięki temu jest ona bardziej atrakcyjna i umożliwia organizację wokół obiektu kilka miejsc idealnych do zaplanowania ogrodu lub tarasu. W strefie frontowej utworzono obszerny taras z podjazdem, dzięki czemu spełnia on również potrzeby osób niepełnosprawnych lub z małymi dziećmi, co korzystnie wpłynie na opinię o tym miejscu. Całość przykrywa dach dwuspadowy.

Elewacje

 

Projekt LK-07 - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt LK-07 - elewacja
elewacja frontowa
Projekt LK-07 - elewacja
elewacja boczna
Projekt LK-07 - elewacja
elewacja boczna

Przekrój

 

Projekt LK-07 - przekrój

Forma obiektu należy do rozwiązań ciekawych, a przy tym nawiązuje do tradycji. Zaplanowanie kilku brył, które tworzą spójną całość umożliwiły utworzenie komfortowego wnętrza, które z pewnością będzie odpowiadać zarówno pracownikom, jak i gościom.

Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Budynek hotelowo-gastronomiczny, parterowy z użytkowym poddaszem, bez podpiwniczenia. Wykonany w technologii tradycyjnej. Ściany zewnętzrne: pustak ceramiczny 25 cm, styropian 10 cm, tynk zewnętrzny. Stropy w budynku: żelbetowe. Kąt nachylenia dachu wynosi: 40°. Program: restauracja, 10 pokoi hotelowych, zaplecze administracyjno-socjalne.

Zobacz ten projekt w lustrzanym odbiciu

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72

Powierzchnia zabudowy: 472.20 m²
Powierzchnia użytkowa: 585.30 m²
Kubatura: 3015.00 m³
Szerokość działki: 21.90 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 39
Kąt nachylenia dachu: 40°
Ilość pokoi: 10
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 9.64 m
Rodzaj ogrzewania: gazowe
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt motelu
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Kinga Ściegienny


ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :

 

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej