Projekt

Motel, Pensjonat

Kod: K-07
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Wielofunkcyjny budynek z możliwością organizacji w nim hotelu, zajazdu lub restauracji. Bardzo ciekawą bryłę mogą dodatkowo podkreślić materiały elewacyjne o niespotykanych fakturach i barwach. Duża powierzchnia użytkowa pozwoli na organizację we wnętrzu pomieszczeń wygodnych w użytkowaniu i atrakcyjnych wizualnie. Dość duże nachylenie połaci dachowej umożliwi budowę w niemal każdym terenie, a bryła z pewnością urozmaici krajobraz. Wydłużony kształt pozwoli na realizację na nieco węższych działkach z możliwością utworzenia reprezentacyjnej przestrzeni zewnętrznej wokół budynku. Obiekt jest w pełni dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

1. WIATROŁAP 13,2 m²

2. HALL+ KOMUNIKACJA 36,5 m²

3. WC MĘSK 8,0 m²

4. WC DAMSKI + NIEPEŁNOSPRAWNYCH 5,6 m²

5. WC PERSONELU 4,6 m²

6. MAGAZYN 2,6 m²

7. SALA RESTAURACYJNA 46,7 m²

8. SALA BAROWA 17,1 m²

9. ZMYWALNIA NACZYŃ STOŁOWYCH 7,8 m²

10. CHŁODNIA 4,6 m²

11. KUCHNIA GŁÓWNA 24,3 m²

12. PRZYGOTOWALNIA 5,9 m²

13. WYPARZALNIA JAJ 3,6 m²

14. ZMYWALNIA NACZYŃ KUCHENNYCH 3,6 m²

15. POMIESZCZENIE NA ODPADKI 4,4 m²

16. KORYTARZ 8,3 m²

17. MAGAZYN 13,9 m²

18. POKÓJ KIEROWNIKA 8,4 m²

19. POKÓJ HOTELOWY DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH 21,1 m²

20. POKÓJ SOCJALNY 17,5 m²

21. WC + NATRYSK 5,1 m²

22. KORYTARZ 6,6 m²

23. KOTŁOWNIA 8,7 m²

24. MAGAZYN SPRZĘTU 17,6 m²

25. ZAPLECZE RECEPCJI 4,0 m²

26. RECEPCJA 7,5 m²

Na parterze wydzielono wygodną salę restauracyjną znajdującą się po lewej stronie od wejścia do budynku. Jej prace wspomagają: przestronna kuchnia, magazyny z dodatkowym wejściem z tyłu obiektu oraz toalety dla personelu i gości. Po prawej stronie zorganizowano recepcję, pomieszczenie socjalne oraz magazyn sprzętu. Ze względu na nastawienie budynku na spełnianie potrzeb osób niepełnosprawnych na parterze umieszczono też pokój z odpowiednio przystosowaną łazienką.

Rzut poddasza

 

1. HALL + KOMUNIKACJA 74,3 m²

2. POKÓJ HOTELOWY 23,3 m²

3. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m²

4. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m²

5. POKÓJ HOTELOWY 16,8 m²

6. POKÓJ HOTELOWY 16,8 m²

7. POKÓJ HOTELOWY 20,5 m²

8. POKÓJ HOTELOWY 20,5 m²

9. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m²

10. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m²

11. POMIESZCZENIE PORZĄDKOWE 3,5 m²

12. PRALNIA + PRASOW. 19,7 m²

Poddasze tworzy strefa noclegowa obiektu. Znajduje się tu dziewięć pokoi z prywatnymi łazienkami. Ich pracę wspomaga pralnia oraz pomieszczenie porządkowe.

Przekrój

 

Forma budynku pomimo zastosowania tradycyjnej technologii jest bardzo ciekawa. Przenikające się bryły tworzą ciekawy kształt, a wnętrza są bardzo funkcjonalne i komfortowe - zarówno dla gości, jak i pracowników.

Budynek hotelowo-gastronomiczny K-07
parterowy z użytkowym poddaszem, bez podpiwniczenia.

Technologia: tradycyjna
Ściany zewnętzrne: pustak ceramiczny 25 cm, styropian 10 cm, tynk zewnętrzny.
Stropy w budynku: żelbetowe.
Kąt nachylenia dachu  40°.
Program: restauracja, 10 pokoi hotelowych, zaplecze administracyjno-socjalne.

Powierzchnia zabudowy: 472.20 m²
Powierzchnia użytkowa: 585.30 m²
Kubatura: 3015.00 m³
Szerokość działki: 21.90 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 39
Pokój na parterze: Nie
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan,gaz)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- zestawienie materiałów budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie

Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt zajazdu, hotel
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Kinga Ściegienny
CENA PROJEKTU

6 000PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij