Aktualności

Projekt budynku gastronomicznego

data dodania: 2014-04-09

Dla inwestora z Podkarpacia projektujemy w chwili obecnej budynek który będzie pełnił funkcję pensjonatu z możliwością organizacji imprez okolicznościowych. Powierzchnia użytkowa wynosi 1000 m2. Obiekt posiada trzy kondygnacje (piwnica, parter, poddasze użytkowe), dach dwuspadowy z wykuszem frontowym oraz tradycyjną bryłę. Zaletą obiektu będą dwie sale: główna dla około 120 osób oraz barowa dla około 30 osób pozwalające na oddzielenie gości pensjonatowych od pozostałych a także dwa duże tarasy zewnętrzne. Przewidujemy pełne zaplecze kuchenne, magazynowe, socjalne i sanitarne. Zarówno obydwie sale (konsumpcyjna i barowa) jak i kuchnia będą wentylowane mechanicznie. Projekt będzie spełniał wszystkie wymogi najnowszego rozporządzenia w sprawie warunków technicznych jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytowanie. Przewidujemy ocieplenie budynku 20 cm styropianu - ściany, 30 cm wełny mineralnej - dach, minimalizację wszelkich mostków termicznych, odzysk ciepła z powietrza wywiewanego mechanicznie na salach oraz instalację solarną do podgrzewania ciepłej wody użytkowej. Ogrzewanie budynku z pieca na biomasę zlokalizowanego w podpiwniczeniu. Ściany zewnętrzne z betonu komórkowego, stropy: gęstożebrowe - Teriva, konstrukcja dachu płatwiowo kleszczowa, pokrycie dachu - dachówka ceramiczna. Projekt zostanie ukończony pod koniec maja i w czerwcu zostanie opublikowany na naszej stronie internetowej.

Lipiec 2013
data dodania: 2013-07-26
Stosowanie kolektorów słonecznych jako źródła energii dla ogrzewania... więcej...
data dodania: 2013-07-19
Od kilku lat stosowanie kominków jako głównego źródła ciepła stało się... więcej...
data dodania: 2013-07-12
Polska jest krajem, w którym ilość procedur administracyjnych i czas... więcej...
data dodania: 2013-07-05
Nikt z nas nie lubi chodzić po urzędach i załatwiać spraw... więcej...