Projekt

Restauracja

Kod: LK-01
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71

Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.

LK-01 To projekt budynku gastronomicznego o tradycyjnej architekturze. Podkreśla ją dwuspadowy dach i elewacje pokryte drewnianą okładziną. Doskonale nada się on dla inwestorów, którzy poszukują projektu na regionalną gospodę, czy restaurację. Projekt ten ma bardzo funkcjonalne wnętrze dostosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych. Sala konsumpcyjna jest otwarta i bez problemu można w niej organizować większe imprezy. Projekt ze względu na swój tradycyjny wygląd najlepiej prezentował się będzie na działkach z dużą ilością zieleni.

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut parteru

 

Projekt LK-01 - rzut

Parter: 234,09 m2

1. Wiatrołap + szatnia 17,05 m2

2. WC damski i dla osób niepełnosprawnych 3,93 m2

3. WC męski z przedsionkiem 5,87 m2

4. Sala konsumpcyjna 96,82 m2

5. Bar 9,24 m2

6. Rozdzielnia 6,55 m2

7. Przedsionek 2,80 m2

8. Zmywalnia 7,17 m2

9. Kuchnia 23,92 m2

10. Łazienka z WC 4,43, m2

11. Pomieszczenie socjalne 10,21 m2

12. Chłodnia 3,41 m2

13. Magazyn 3,60 m2

14. Magazyn 3,81 m2

15. Pomieszczenie gospodarcze 2,00 m2

16. Korytarz 16,97 m2

17. Obróbka warzyw i jaj 5,38 m2

18. Skład opału 3,41 m2

19. Kotłownia 7,52 m2

Największym pomieszczeniem LK-01 jest sala konsumpcyjna o powierzchni 97 m2 z dwoma wyjściami na taras w części ogrodowej i wydzielonym barem. W programie jest bogate zaplecze kuchenne, sanitarne, socjalne, magazynowe oraz duża kuchnia umożliwiające szybkie i sprawne przygotowanie dań. Budynek jest ogrzewany z kotłowni na paliwo stałe (ekogroszek).

Model

 

Projekt LK-01 - model

Projekt posiada bryłę na planie prostokąta, stylizowany jest na tradycyjną polską gospodę. W elewacji frontowej główne wejście do budynku jest wysunięte z bryły. Brak podpiwniczenia i poddasza oraz prosty dwuspadowy dach pozytywnie wpływają na niskie, całkowite koszty budowy. Odbiór wizualny projektu poprawia zastosowanie drewnianej okładziny. LK-01 Wymaga do realizacji działki o szerokości minimum 19.4m.

Elewacje

 

Projekt LK-01 - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt LK-01 - elewacja
elewacja frontowa
Projekt LK-01 - elewacja
elewacja boczna
Projekt LK-01 - elewacja
elewacja boczna

Przekrój

 

Projekt LK-01 - przekrój Projekt LK-01 - przekrój

Projekt budynku gastronomicznego, który idealnie nadaje się na tradycyjną karczmę, lub restaurację.

 

 

Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Projekt budynku gastronomicznego pełniącego funkcję restauracji LK-01, parterowy, niepodpiwniczony.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 15 cm, okładzina drewniana 5 cm. Strop: drewniany. Nad salą konsumpcyjną strop na wysokości 514 cm, nad pozostałą częścią obniżony. Kąt nachylenia dachu: 38°.
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe (pellet)
Program: sala restauracyjna, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia na paliwo stałe, skład opału.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni)
- projekt budowlany wewnętrznej instala
- projektowana charakterystyka energetyczna
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 285.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 234.09 m²
Kubatura: 1563.10 m³
Szerokość działki: 19.40 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 1
Liczba pomieszczeń: 19
Kąt nachylenia dachu: 38°
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 8.10 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Wskaźnik energii pierwotnej: 35.58 kWh/(m²·rok)
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: brak poddasza
Typ: gastronomiczne, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Aleksandra Majcher, Jaromir Mruk


ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :

 

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej