Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt Budynek wielorodzinny DM-6496 - zmiana projektu
Dzień dobry, czy da radę tak zmienić ten projekt żeby zostały na piętrze tylko dwa mieszkania po 43m? Czy wtedy można zmniejszyć powierzchnię klatki schodowej tak żeby powiększyć trochę mieszkania. Jestem w trakcie negocjacji zakupu działki 250m2 i chciałbym tam zrobić budynek 4 kondygnacyjny na ka ...
Projekt ONĘTEK DM-6611 - Koszt budowy
Dzień dobry,
Chciałbym się dowiedzieć czy posiadają Państwo przybliżony koszt budowy stanu surowego zamkniętego projektu Onętek
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Artur
1
2021-01-18 11:58:46
Projekt BERTOWO 2 L-6521 - Prysznic
Witam,
gdzie Państwo widzicie możliwość zrobienia prysznica? Dolna łazienka jest zbyt mała, a w górnej nie wiem czy zmieści się przez skosy(wanny może w ogóle nie być). Co Państwo możecie zaproponować w temacie umiejscowienia prysznica ?
Projekt SIÓDMACZEK DM-6678 - Projekt domu SIÓDMACZEK Kod: DM-6678
Dzień dobry.
Jestem zainteresowany zakupem projektu tylko mam pytanie. Czy Państwo robicie również adaptację projektu, ponieważ chciałbym dokonać pewnych zmian? Nadmienię, iż działka leży w gminne Rzezawa (małopolskie) i wszelkie formalności urzędowe mogę załatwiać samemu.
Z poważaniem
Przemysła ...
Projekt CELOZJA 2 L-6616 - Strop
Witam . W warunkach zabudowy dostałem dwie kondygnacje nadziemne( W tym poddasze). Czy ten projekt ma poddasze nieużytkowe? czy Będzie to pasowało do warunków zabudowy?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Michał Stadnik
1
2021-01-15 12:05:54
Projekt GLANNA DM-6771 - Zmiana sposobu ogrzewania
Witam. Pytanie jak w temacie czy jest możliwosć dodać mały kominek w salonie. Idealnym miejscem wydaje się ściana przy wejściu do salonu pod schodami. Pozdrawiam
Projekt MACZKÓW DM-6544 - Maczków
Dzień dobry, ją mam 2 pytania odnośnie projektu, 1 czy istnieje możliwość zwężenia do 9,5 metra 2 czy po zmianie ogrzewania na gazowe będzie spełniał wymogów wt2021?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Łukasz
1
2021-01-15 08:24:49
Projekt TARMONA 2 L-6757 - zmiana w projekcie domu TARMONA2
Jesteśmy zainteresowani kupnem projektu TARMONA2.
Mamy tylko pytanie związane z możliwością dokonania zmiany w nim.
Zmiana ta dotyczy części z antresolą. Zamiast antresoli chcielibyśmy zagospodarować całą cześć tego poddasza( która ma szerokość 551cm), na dwie sypialnie z łazienka. Jeżeli jest t ...
Projekt EMIN 2 L-6694 - Dom energooszczędny
Dzień dobry,
jestem bardzo mocno zainteresowana kupnem tego projektu (od dawna szukam idealnego i nie znalazłam lepszego niż ten :) ). Jednak chciałabym dokonać pewnych przeróbek w kierunku energooszczędności budynku. Interesowałaby mnie zmiana ogrzewania na ogrzewanie podłogowe elektryczne akumul ...