Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 780 001 242, 508 037 512, 780 015 759 |
Projekt budynku gastronomicznego w stylu podhalańskim, znakomity do organizacji wesel oraz pełnienia funkcji niewielkiego pensjonatu. Dzięki elastyczności wnętrza jego program funkcjonalny można bowiem kształtować w sposób dość swobodny. Budynek doskonale sprawdzi się w terenie górskim lub wyżynnym, ze względu na swój wygląd oraz zastosowanie technologii drewnianej w konstrukcji. Ciekawe urozmaicenie stylu stanowi zaplanowanie obiektu na kształcie litery L, a duża powierzchnia użytkowa pozwoli na wygodne rozplanowanie wszystkich funkcji.
ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA ZDJĘĆ Z REALIZACJI
![]() |
Bryła budynku, ze względu na kształt zbliżony do litery L jest znakomitą alternatywą dla typowych, prostych budynków. Ponadto pozwala dodatkowo na stworzenie przyjemnego zakątka od strony ogrodowej i wydzielenie tarasu ograniczonego dwoma ścianami zewnętrznymi. Styl podhalański może podkreślić zastosowanie drewnianych okładzin elewacyjnych oraz pokrycie dachu odpowiednim materiałem. Tradycyjny styl urozmaicają nowoczesne detale np. opływowe lukarny. |
![]() |
1. Wiatrołap 5,0 m2 2. Sala konsumpcyjna + komunikacja 206 m2 3. Pomieszczenie gospodarcze 5,0 m2 4. Bar 8,8 m2 5. Korytarz 9,9 m2 6. WC dla osób niepełnosprawnych, WC damski + przedsionek 6,7 m2 7. WC damski + przedsionek 4,6 m2 8. WC męski + przedsionek 5,6 m2 9. Pomieszczenie socjalne 8,6 m2 10. WC dla personelu + przedsionek 2,8 m2 11. Kotłownia c.w.u. 4,5 m2 12. Korytarz 5,0 m2 13. Magazyn 3,1 m2 14. Chłodnia 2,8 m2 15. Obróbka warzyw + wyparzalnia jaj 5,8 m2 16. Kuchnia 29,2 m2 17. Rozdzielnia kelnerska 5,8 m2 18. Zmywalnia 7,1 m2 Na parterze wydzielono dwie strefy - jedną otwartą ku górze, przeznaczoną do stworzenia sali restauracyjnej lub tanecznej, drugą z zapleczem. Przestrzeń otwarta o ponad 200m2 doskonale sprawdzi się przy organizacji karczmy lub domu weselnego, można w niej bowiem wydzielić zarówno miejsca ze stolikami konsumpcyjnymi, wygodny bar, jak i parkiet przeznaczony do tańca. Zaplecze tworzą: węzły sanitarne - dla gości i pracowników, duża kuchnia, magazyny, zmywalnia itp. Co ważne jedna z toalet została dostosowana do potrzeb osób niepełnosprawnych. |
![]() |
1. Antresola + 1/2 komunikacji 75,1 m2 2. Korytarz 18,1 m2 3. Hall 2,5 m2 4. Łazienka 3,4 m2 5. Pokój 8,8 m2 6. Hall 2,5 m2 7. Łazienka 3,3 m2 8. Pokój 9,0 m2 9. Hall 2,4 m2 10. Łazienka 3,1 m2 11. Pokój 9,3 m2 12. Hall 2,6 m2 13. Łazienka 3,1 m2 14. Pokój 9,3 m2 15. Hall 2,5 m2 16. Łazienka 3,1 m2 17. Pokój 7,6 m2 18. Hall 2,5 m2 19. Łazienka 3,1 m2 20. Pokój 7,6 m2 21. Pustka nad salą konsumpcyjną Część poddasza nie została przekryta stropem ze względu na wertykalne otwarcie głównej sali konsumpcyjnej. Zorganizowano tu jednak sześć pokoi jedno i dwuosobowych z prywatnymi łazienkami. Do tej bardziej prywatnej strefy prowadzą dodatkowo bezpośrednie schody zewnętrzne. |
Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, pełniący funkcję domu weselnego K-19, parterowy z częściowym poddaszem użytkowym, niepodpiwniczony. |
Powierzchnia zabudowy: 377.60 m²
Powierzchnia użytkowa: 504.30 m² Kubatura: 2642.90 m³ Szerokość działki: 30.60 m UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki dotyczy ustawienia domu węższą elewacją. Ilość kondygnacji: 2 Liczba pomieszczeń: 28 Pokój na parterze: Nie |
![]() Piwnica: bez podpiwniczenia Poddasze: poddasze użytkowe Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, restauracja, projekt restauracji Technologia: drewniana Styl: podhalański Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
|
Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo podzielcie się swoją opinią o naszych projektach, a pakiet BEZPŁATNYCH DODATKÓW otrzymacie całkowicie za darmo do każdego zamówionego projektu domu.
|