Projekt

Restauracja, Dom weselny

Kod: K-19
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Projekt budynku gastronomicznego w stylu podhalańskim, znakomity do organizacji wesel oraz pełnienia funkcji niewielkiego pensjonatu. Dzięki elastyczności wnętrza jego program funkcjonalny można bowiem kształtować w sposób dość swobodny. Budynek doskonale sprawdzi się w terenie górskim lub wyżynnym, ze względu na swój wygląd oraz zastosowanie technologii drewnianej w konstrukcji. Ciekawe urozmaicenie stylu stanowi zaplanowanie obiektu na kształcie litery L, a duża powierzchnia użytkowa pozwoli na wygodne rozplanowanie wszystkich funkcji.

 

 

ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA ZDJĘĆ Z REALIZACJI

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Bryła budynku, ze względu na kształt zbliżony do litery L jest znakomitą alternatywą dla typowych, prostych budynków. Ponadto pozwala dodatkowo na stworzenie przyjemnego zakątka od strony ogrodowej i wydzielenie tarasu ograniczonego dwoma ścianami zewnętrznymi. Styl podhalański może podkreślić zastosowanie drewnianych okładzin elewacyjnych oraz pokrycie dachu odpowiednim materiałem. Tradycyjny styl urozmaicają nowoczesne detale np. opływowe lukarny.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

Powiększ rzut

1. Wiatrołap 5,0 m2

2. Sala konsumpcyjna + komunikacja 206 m2

3. Pomieszczenie gospodarcze 5,0 m2

4. Bar 8,8 m2

5. Korytarz 9,9 m2

6. WC dla osób niepełnosprawnych, WC damski + przedsionek 6,7 m2

7. WC damski + przedsionek 4,6 m2

8. WC męski + przedsionek 5,6 m2

9. Pomieszczenie socjalne 8,6 m2

10. WC dla personelu + przedsionek 2,8 m2

11. Kotłownia c.w.u. 4,5 m2

12. Korytarz 5,0 m2

13. Magazyn 3,1 m2

14. Chłodnia 2,8 m2

15. Obróbka warzyw + wyparzalnia jaj 5,8 m2

16. Kuchnia 29,2 m2

17. Rozdzielnia kelnerska 5,8 m2

18. Zmywalnia 7,1 m2

Na parterze wydzielono dwie strefy - jedną otwartą ku górze, przeznaczoną do stworzenia sali restauracyjnej lub tanecznej, drugą z zapleczem. Przestrzeń otwarta o ponad 200m2

doskonale sprawdzi się przy organizacji karczmy lub domu weselnego, można w niej bowiem wydzielić zarówno miejsca ze stolikami konsumpcyjnymi, wygodny bar, jak i parkiet przeznaczony do tańca. Zaplecze tworzą: węzły sanitarne - dla gości i pracowników, duża kuchnia, magazyny, zmywalnia itp. Co ważne jedna z toalet została dostosowana do potrzeb osób niepełnosprawnych.

Rzut poddasza

 

Powiększ rzut

1. Antresola + 1/2 komunikacji 75,1 m2

2. Korytarz 18,1 m2

3. Hall 2,5 m2

4. Łazienka 3,4 m2

5. Pokój 8,8 m2

6. Hall 2,5 m2

7. Łazienka 3,3 m2

8. Pokój 9,0 m2

9. Hall 2,4 m2

10. Łazienka 3,1 m2

11. Pokój 9,3 m2

12. Hall 2,6 m2

13. Łazienka 3,1 m2

14. Pokój 9,3 m2

15. Hall 2,5 m2

16. Łazienka 3,1 m2

17. Pokój 7,6 m2

18. Hall 2,5 m2

19. Łazienka 3,1 m2

20. Pokój 7,6 m2

21. Pustka nad salą konsumpcyjną

Część poddasza nie została przekryta stropem ze względu na wertykalne otwarcie głównej sali konsumpcyjnej. Zorganizowano tu jednak sześć pokoi jedno i dwuosobowych z prywatnymi łazienkami. Do tej bardziej prywatnej strefy prowadzą dodatkowo bezpośrednie schody zewnętrzne.

Przekrój

 

Powiększ przekrój

Budynek jest doskonale przemyślany zarówno we wnętrzu, jak i w strefie zewnętrznej. Całość podkreślają nowoczesne detale, nie przytłaczające jednak tradycyjnego, podhalańskiego stylu.

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, pełniący funkcję domu weselnego K-19, parterowy z częściowym poddaszem użytkowym, niepodpiwniczony.
Technologia: ściany zewnętrzne - płyta GKF 2x1,25 cm lub okładzina drewniana, belki drewniane 10x20 cm, wełna mineralna 20 cm, płyta OSB 1,8 cm, okładzina drewniana imitująca bal 3,2 cm.
Stropy: drewniane.
Kąt nachylenia dachu: 40°.
Ogrzewanie: parter - piec gazowy nadmuchowy, pokoje - grzejniki elektryczne
Program: sala konsumpcyjna na 80 miejsc, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia, antresola na 20 miejsc, 6 pokoi z łazienkami.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, hydranty przeciw pożarowe wewnętrzne, technologia kotłowni gazowej, technologia kotłowni c.w.u)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie, oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- przedmiar robót budowlanych (w cenie projektu)
- zestawienie materiałów budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie

Zdjęcia obiektu można znaleźć TUTAJ
Zobacz wersję tego projektu w technologi murowanej
TUTAJ

Powierzchnia zabudowy: 377.60 m²
Powierzchnia użytkowa: 504.30 m²
Kubatura: 2642.90 m³
Szerokość działki: 30.60 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 28
Pokój na parterze: Nie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: drewniana
Styl: podhalański

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU

10 600PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij