Projekt

Restauracja, Dom weselny

Kod: K-52
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

K-52 to propozycja dla inwestorów, którzy szukają uniwersalnego projektu komercyjnego pod dom weselny. Ogromną zaletą K-52 jest fakt, że łączy on w sobie funkcje noclegowe z gastronomicznymi. Można w nim zorganizować stylową restaurację lub karczmę, a dzięki obecności pokoi na poddaszu świetnie sprawdzi się także jako elegancki dom weselny. Urokliwa, tradycyjna architektura doskonale będzie pasować na działki poza miastem.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Bryła budynku zbudowana jest na planie odwróconej litery L. Tradycyjna architektura podkreślona jest przez eleganckie wejście główne do sali bankietowej, które zdobią smukłe kolumienki podtrzymujące niewielki daszek. Podobny zabieg zastosowaliśmy przy wejściu w elewacji bocznej. Projekt posiada dwa balkony, pierwszy nieco mniejszy zaprojektowaliśmy w elewacji frontowej, drugi większy jest w elewacji bocznej. K-52 posiada spory taras okalający go z wszystkich stron, co sprawia, że wymaga on do realizacji sporo wolnej przestrzeni na działce. Minimalna szerokość parceli potrzebna do budowy to 34.00 m.

 

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

Powiększ rzut

Parter: 358,40 m2
1. Wiatrołap + szatnia 19,9 m2
2. Sala konsumpcyjna 202,4 m2
3. Hall + klakta schodowa 8,6 m2
4. Pomieszczenie gospodarcze 5,3 m2
5. Bar 8,9 m2
6. Korytarz 10,1 m2
7 WC męskie 7,7 m2
8. WC niepełnosprawnych 3,6 m2
9. WC damskie 7,6 m2
10. Pomieszczenie socjlane 8,6 m2
11. WC 2,8 m2
12. Kotłownia na c.w.u 4,3 m2
13. Korytarz 5,0 m2
14. Chłodnia 2,8 m2
15. Magazyn 3,1 m2
16. Obróbka warzyw / wypażalnia jaj 5,8 m2
17. Kuchnia 33,1 m2
18. Zmywalnia naczyń 5,0 m2
19. Rozdzielnia kelnerska 4,1 m2
20. Pomieszczenie gospodarcze 9,5 m2

 

Na parterze zaprojektowaliśmy dużą salę konsumpcyjną o powierzchni 202,4 m2, oraz wszystkie niezbędne pomieszczenia do prowadzenia działalności gastronomicznej. Dodatkowo na parterze jest zaplecze socjalne dla pracowników, oraz kotłownia. Toalety dostosowaliśmy do potrzeb osób niepełnosprawnych.

Rzut poddasza

 

Powiększ rzut

Poddasze: 176,1 / 194,0 m2
1. Klatka schodowa 11, 2 m2
2. Antresola 46,4 m2
3. Biuro 16,9 / 21,0 m2
4. WC 2,6 m2
5. Korytarz 15,4 m2
6. Pokój 11,3 / 12,2 m2
    Łazienka 3,9 m2
7. Pokój 10,8 / 12,7 m2
    Łazienka 4,0 m2
8. Pokój 10,8 / 13,2 m2
    Łazienka 3,3 m2
9. Pokój 12,4 / 13,4 m2
    Łazienka 3,2 m2
10. Pokój 8,6 / 12,4 m2
      Łazienka 3,3 m2
11. Pokój 8,6 / 12,4 m2
      Łazienka 3,3  m2

 

Na poddaszu zaprojektowaliśmy sześć pokoi dla gości, każdy z nich posiada swoją łazienkę. Przy schodach znajduje się biuro, które idealnie nadaje się dla managera obiektu. Efektownie prezentuje się także duża antresola z widokiem na sale konsumpcyjną.

Przekrój

 

Powiększ przekroje

Projekt parterowego budynku gastronomicznego z poddaszem użytkowym, o miłej dla oka tradycyjnej architekturze.

 

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, pełniący funkcję domu weselnego K-52, parterowy z częściowym poddaszem użytkowym, niepodpiwniczony.
Technologia: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 29 cm, styropian 12 cm, tynk zewnetrzny.
Stropy: nad parterm żelbetowy, nad poddaszem w konstrukcji dachu
Kąt nachylenia dachu: 40°.

Pokrycie dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: parter - piec gazowy nadmuchowy, pokojena poddaszu - grzejniki elektryczne
Program: sala konsumpcyjna, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia, 6 pokoi  z łazienkami.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, hydranty przeciwpożarowe wewnętrzne, technologia kotłowni gazowej)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie ewakuacyjne)
- projektowana charakterystyka energetyczna budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej

- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 415.60 m²
Powierzchnia użytkowa: 534.46 m²
Kubatura: 2607.85 m³
Szerokość działki: 34.00 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 31
Kąt nachylenia dachu: 40°
Ilość pokoi: 6
Pokój na parterze: Nie
Rodzaj ogrzewania: gazowe
Wskaźnik energii pierwotnej: 159.12 kWh/(m²·rok)
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU

10 600PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij