Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 780 001 242, 508 037 512 |
Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.
LK-49 To nowoczesny, parterowy projekt budynku komercyjnego. Stworzyliśmy go z myślą o firmach zajmujących się produkcją spożywczą. Ma specjalnie do tego celu przygotowany program. Projekt wyróżnia się atrakcyjnym wyglądem, który podkreślany jest przez zastosowanie odpowiednich materiałów wykończeniowych i detali w elewacjach. Projekt po modyfikacjach w programie można przystosowywać także do innych typów działalności wytwórczej.
![]() |
Bryła budynku ma kształt odwróconej litery L, do jego realizacji potrzeba stosunkowo długiej działki, której szerokość powinna wynosić minimum 24.80 m. Poszczególne elewacje są minimalistyczne, co podkreśla nowoczesną architekturę obiektu. Efektownym detalem są szklane daszki nad poszczególnymi wejściami. LK-49 Posiada osobne wejścia do części socjalnej, produkcji, ekspedycji oraz kotłowni.
|
![]() |
Parter: 286,6 m2 1. Korytarz 9,8 m2 2. Kotłownia 6,9 m2 3. Pomieszczenie socjalne 4,5 m2 4. Łazienka z WC 4,8 m2 5. Obróbka warzyw 9,2 m2 6. Pokój śniadań 5,0 m2 7. Pomieszczenie porządkowe 2,2 m2 8. Magazyn 13,8 m2 9. Obróka mięs 9,9 m2 10. Kuchnia 33,2 m2 11. Ekspedycja 10,1 m2 12. Hala wypieków I etap 140,6 m2 13. Hala wypieków II etap 36,6 m2 Parter jest zaplanowany tak, by proces produkcji przebiegał jak najefektywniej. Dla pracowników przygotowaliśmy pełne zaplecze socjalne, na które składa się: pomieszczenie socjalne, pokój śniadań i łazienka z WC. Kotłownia jest osobnym pomieszczeniem z wejściem z zewnątrz. Produkcja jest podzielna na etapy co umożliwia sprawną jej organizację. Największą powierzchnię zajmuje hala wypieków, która podzielona jest na dwie strefy. |
Projekt LK-49 to parterowy projekt budynku, w którym ma się odbywać produkcja spożywcza.
Projekt budynku produkcyjnego (produkcja żywności spożywczej) LK-49, parterowy, bez podpiwniczenia.
Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak YTONG 30 cm, styrpian 15cm, tynk zewnętrzny. Stropodach: żelbetowy. Kąt nachylenia stropodachu: 2%.
|
Powierzchnia zabudowy: 343.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 286.50 m² Kubatura: 1564.30 m³ Szerokość działki: 24.80 m UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki dotyczy ustawienia domu węższą elewacją. Ilość kondygnacji: 1 Liczba pomieszczeń: 13 Kąt nachylenia dachu: 2,5-3° Pokój na parterze: Nie |
![]() Oprócz wyżej opisanej zawartości części projektowej nasze Kompendium realizacji projektu zawiera szereg innych części na które składają się: „Aspekty prawne przygotowania inwestycji”, „Wzory pism i umów”,„Najczęstsze problemy w procesie budowlanym”,„Warunki uzyskiwania kredytów budowlanych”, „Najważniejsze pojęcia budowlane”,„Meblowanie i aranżacja wnętrz”, „Ogród wokół domu” i „Jak zamieszkać zgodnie z prawem”. Całość w formie wydawnictwa książkowego oprawiona jest w kartonową okładkę. Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażuPiwnica: bez podpiwniczenia Poddasze: brak poddasza Typ: gastronomiczne, komercyjne, projekt budynku usługowego, projekt budynku gastronomicznego, produkcyjne, projekty budynków produkcyjnych Technologia: YTONG Styl: modernistyczny Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk |
Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków.
|