Projekt

Budynek produkcji spożywczej

Kod: LK-49
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

LK-49 To nowoczesny, parterowy projekt budynku komercyjnego. Stworzyliśmy go z myślą o firmach zajmujących się produkcją spożywczą. Ma specjalnie do tego celu przygotowany program. Projekt wyróżnia się atrakcyjnym wyglądem, który podkreślany jest przez zastosowanie odpowiednich materiałów wykończeniowych i detali w elewacjach. Projekt po modyfikacjach w programie można przystosowywać także do innych typów działalności wytwórczej.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Bryła budynku ma kształt odwróconej litery L, do jego realizacji potrzeba stosunkowo długiej działki, której szerokość powinna wynosić minimum 24.80 m. Poszczególne elewacje są minimalistyczne, co podkreśla nowoczesną architekturę obiektu. Efektownym detalem są szklane daszki nad poszczególnymi wejściami. LK-49 Posiada osobne wejścia do części socjalnej, produkcji, ekspedycji oraz kotłowni.

 

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

Parter: 286,6 m2

1. Korytarz 9,8 m2

2. Kotłownia 6,9 m2

3. Pomieszczenie socjalne 4,5 m2

4. Łazienka z WC 4,8 m2

5. Obróbka warzyw 9,2 m2

6. Pokój śniadań 5,0 m2

7. Pomieszczenie porządkowe 2,2 m2

8. Magazyn 13,8 m2

9. Obróka mięs 9,9 m2

10. Kuchnia 33,2 m2

11. Ekspedycja 10,1 m2

12. Hala wypieków I etap 140,6 m2

13. Hala wypieków II etap 36,6 m2

Parter jest zaplanowany tak, by proces produkcji przebiegał jak najefektywniej. Dla pracowników przygotowaliśmy pełne zaplecze socjalne, na które składa się: pomieszczenie socjalne, pokój śniadań i łazienka z WC. Kotłownia jest osobnym pomieszczeniem z wejściem z zewnątrz. Produkcja jest podzielna na etapy co umożliwia sprawną jej organizację. Największą powierzchnię zajmuje hala wypieków, która podzielona jest na dwie strefy.

Przekrój

 

Projekt LK-49 to parterowy projekt budynku, w którym ma się odbywać produkcja spożywcza.

Projekt budynku produkcyjnego (produkcja żywności spożywczej) LK-49, parterowy, bez podpiwniczenia.

 

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak YTONG 30 cm, styrpian 15cm, tynk zewnętrzny. Stropodach: żelbetowy. Kąt nachylenia stropodachu: 2%.
Strop: gęstożebrowy Teriva
Ogrzewanie: gazowe
Program: hala produkcyjna, kuchnia z zapleczem, zaplecze sanitarno - socjalne, magazynowe, kotłownia, gazowa, ekspedycja.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, pom. obróbki mięsa, pom. obróbki warzyw, hali produkcyjnej)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- zestawienie materiałów budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie

 

Powierzchnia zabudowy: 343.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 286.50 m²
Kubatura: 1564.30 m³
Szerokość działki: 24.80 m
Ilość kondygnacji: 1
Liczba pomieszczeń: 13
Kąt nachylenia dachu: 2,5-3°
Pokój na parterze: Nie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: brak poddasza
Typ: gastronomiczne, komercyjne, projekt budynku usługowego, projekt budynku gastronomicznego, produkcyjne, projekty budynków produkcyjnych
Technologia: YTONG
Styl: modernistyczny

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU

4 700PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij