Projekt

Dom weselny, restauracja

Kod: LK-18 C
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 7 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 50 40

Projekt budynku gastronomicznego, mogącego pełnić również rolę niewielkiego pensjonatu ze względu na stworzenie poddasza użytkowego. Konstrukcja dolnej kondygnacji, oparta na słupach umożliwiła zorganizowanie obszernej sali konsumpcyjnej, którą znakomicie rozświetla światło słoneczne, dzięki zaprojektowaniu w elewacjach dużych przeszkleń. Obiekt doskonale sprawdzi się również jako dom weselny, poprzez możliwość organizacji zarówno miejsca do konsumpcji i tańca, jak i kilku pokoi przeznaczonych pod wynajem. Obiekt nie wybija się swoim charakterem, a dzięki zastosowaniu dachu dwuspadowego może zostać zrealizowany niemal w każdej lokalizacji.

Model

 

Projekt LK-18 C - model

Forma budynku należy do założeń nieskomplikowanych, w którym jedyne załamanie stanowi wysunięcie osiowo zaprojektowanego wejścia. Dzięki temu będzie on należał do bardziej ekonomicznych i szybszych w realizacji. Jest utrzymany w minimalistycznym stylu i niekrzykliwym charakterze, który zapewniają proste elewacje oraz dach dwuspadowy. Obiekt najlepiej sprawdzi się w krajobrazie poza miastem.

Elewacje

 

Projekt LK-18 C - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt LK-18 C - elewacja
elewacja frontowa
Projekt LK-18 C - elewacja
elewacja boczna
Projekt LK-18 C - elewacja
elewacja boczna

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut piwnicy

 

Projekt LK-18 C - rzut 1. Komunikacja 8,9 m2
2. Kotłownia 23,2 m2

Budynek zaprojektowano jako częściowo podpiwniczony z kotłownią w tej strefie. W razie potrzeb przestrzeń można powiększyć poprzez całościowe podpiwniczenie, które umożliwi organizację większych magazynów i schowków.

Rzut parteru

 

Projekt LK-18 C - rzut 1. Hall + przestrzeń pod schodami 17,2 m2
2. Przedsionek 4,3 m2
3. WC damski 3,0 m2
4. WC damski i dla os. niepełnospr. 3,8 m2
5. Przedsionek 2,8 m2
6. WC męski 5,6 m2
7. Sala bankietowa 188,7 m2
8. Rozdzielnia kelnerska 10,8 m2
9. Zmywalnia 5,4 m2
10. Magazyn / chłodnia 3,8 m2
11. Kuchnia 24,3 m2
12. Pom. do obróbki warzyw i jaj 3,2 m2
13. Magazyn art. spoż. 2,4 m2
14. Korytarz 11,1 m2
15. Pom. socjalne z natryskiem i WC 6,9 m2
16. Magazyn zasobów kuchennych 3,0 m2
17. Archiwum 3,9 m2

Na parterze wydzielono strefę otwartą na salę restauracyjną lub taneczną i zaplecze oddzielone za pomocą korytarza i drzwi. Dzięki temu goście nie będą narażeni na często panujący zgiełk w części kuchennej. Zaplanowano tu obszerną kuchnię, zmywalnię, magazyny i pomieszczenie socjalne dla pracowników. Toalety dla gości są dostępne tuż przy wejściu do obiektu.

Rzut poddasza

 

Projekt LK-18 C - rzut 1. Klatka schodowa 7,6 m2
2. Hall 22,0 m2
3. Korytarz 12,2 m2
4. Korytarz 12,8 m2
5. Magazyn 7,8 m2
6. Pokój 7,9 m2
7. Łazienka 2,7 m2
8. Pokój 8,2 m2
9. Łazienka 2,7 m2
10. Pokój 8,3 m2
11. Łazienka 2,9 m2
12. Pokój 8,1 m2
13. Łazienka 2,9 m2
14. Pokój 8,1 m2
15. Łazienka 2,9 m2
16. Pokój 8,2 m2
17. Łazienka 2,9 m2
18. Pokój 7,6 m2
19. Łazienka 2,6 m2
20. Pokój 7,1 m2
21. Łazienka 2,6 m2
22. Pokój 8,5 m2
23. Łazienka 2,7 m2
24. Pokój 9,5 m2
25. Łazienka 3,0 m2
26. Pokój 13,4 m2
27. Łazienka 3,4 m2
28. Pokój 9,7 m2
29. Łazienka 3,2 m2
30. Pokój 14,6 m2
31. Łazienka 3,5 m2
32. Mag. bielizny czystej 1,8 m2
33. Mag. porządkowy 4,5 m2

Na poddaszu zorganizowano strefę noclegową. Tworzy ją trzynaście pokoi dwu lub trzyosobowych, każdy z prywatną łazienką. Znajdują się tu ponadto magazyny oraz hall z możliwością wydzielenia kącika telewizyjnego i wypoczynkowego.

Przekrój

 

Projekt LK-18 C - przekrój

Obiekt należy do budynków wielofunkcyjnych, w których istnieje możliwość zaplanowania zarówno obszernej sali jadalnej, jak i osobnych pokoi. Dzięki temu idealnie sprawdzi się przy chęci realizacji restauracji, pensjonatu lub domu weselnego.

POWIĘKSZ PRZEKRÓJ
Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, pełniący funkcję domu weselnego LK-18C, parterowy z poddaszem użytkowym), częściowo podpiwniczony. Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak Suporex 24 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny. Stropy: żelbetowe. Kąt nachylenia dachu: 35°.
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe - ekogroszek. Podgrzewanie ciepłej wody użytkowej wspomagane przez instalację solarną.
Program: sala bankietowa dla 120 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, 13 pokoi noclegowych z łazienkami, kotłownia.

ZDJĘCIA GOTOWEGO OBIEKTU MOŻESZ OBEJRZEĆ TUTAJ

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, wentylacja nawiewno - wywiewna sali bankietowej, hydranty p.poż., projekt kotłowni, instalacja solarna)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie awaryjne, zestawienie mocy)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Dla projektu dostępna jest również alternatywna więźba dachowa z prefabrykowanych dźwigarów dachowych z użyciem płytek kolczastych Firmy MITEK INDUSTRIES POLSKA. Do projektu dołączona jest również wycena wykonania dachu w tej technologi.

Powierzchnia zabudowy: 348.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 558.40 m²
Kubatura: 2361.50 m³
Szerokość działki: 23.70 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia domu węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 33
Pokój na parterze: Nie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: częściowo podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, parterowe z poddaszem użytkowym, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA 4 EGZ. PROJEKTU 3 600 PLN 10 000 PLN KUP
PROJEKT

Projekt został opracowany zgodnie z aktualnie obowiązującymi normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo podzielcie się swoją opinią o naszych projektach, a pakiet BEZPŁATNYCH DODATKÓW otrzymacie całkowicie za darmo do każdego zamówionego projektu domu.

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij