Projekt

Restauracja, Dom weselny

Kod: K-18 C
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Projekt budynku o przeznaczeniu gastronomicznym z wydzielonymi miejscami noclegowymi na poddaszu użytkowym. Oparcie konstrukcji dolnej kondygnacji na słupach pozwoliło na stworzenie przestronnej sali restauracyjnej, doskonale doświetlonej przez duże okna w elewacjach. Budynek doskonale sprawdzi się również przy organizacji wesel i z pewnością przypadnie do gustu każdej młodej parze. Istnieje możliwość zastosowania w nim nowoczesnych technologii np. zamontowanie kolektorów słonecznych, pozyskujących darmową energię. Dzięki temu utrzymanie obiektu będzie mniej kosztowne i wpłynie na ochronę środowiska.

ZDJĘCIA GOTOWEGO OBIEKTU MOŻESZ OBEJRZEĆ TUTAJ

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Bryła budynku nie jest zbyt skomplikowana. Jedyne wysunięcie stanowi osiowe wejście, dzięki czemu obiekt będzie ekonomiczny i łatwy w organizacji wnętrza. Dzięki niekrzykliwemu charakterowi, minimalistycznemu wyglądowi elewacji i dwuspadowemu dachowi, będzie możliwe dowolne kreowanie przestrzeni wokół obiektu i wpisanie się w krajobraz. Obiekt sprawdzi się w spokojnym otoczeniu podmiejskim, również w sąsiedztwie domów jednorodzinnych.
ZDJĘCIA GOTOWEGO OBIEKTU MOŻESZ OBEJRZEĆ TUTAJ

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut piwnicy

 

1. Komunikacja 8,9 m2

2. Kotłownia 23,2 m2

Budynek zaprojektowano jako częściowo podpiwniczony z kotłownią w tej strefie. W razie potrzeb przestrzeń można powiększyć poprzez całościowe podpiwniczenie, które umożliwi organizację większych magazynów i schowków.

Rzut parteru

 

1. Hall 7,0 m2

2. Szatnia 2,8 m2

3. Hall WC 4,3 m2

4. WC damski 3,0 m2

5. WC damski i dla osób niepełnosprawnych 3,8 m2

6. Przedsionek 2,8 m2

7. WC męski 5,6 m2

8. Sala bankietowa 188,7 m2

9. Rozdzielnia kelnerska 10,8 m2

10. Zmywalnia 5,4 m2

11. Magazyn / chłodnia 3,8 m2

12. Kuchnia 24,3 m2

13. Pomieszczenie do obróbki warzyw i jaj 3,2 m2

14. Magazyn artykułów spożywczych 2,4 m2

15. Korytarz 11,1 m2

16. Pomieszczenie socjalne z natryskiem i WC 6,9 m2

17. Magazyn zasobów kuchennych 3,0 m2

18. Archiwum 3,9 m2

Na parterze wydzielono strefę otwartą na salę restauracyjną lub taneczną i zaplecze oddzielone za pomocą korytarza i drzwi. Dzięki temu goście nie będą narażeni na często panujący zgiełk w części kuchennej. Zaplanowano tu obszerną kuchnię, zmywalnię, magazyny i pomieszczenie socjalne dla pracowników. Toalety dla gości są dostępne tuż przy wejściu do obiektu.

Rzut poddasza

 

1. Klatka schodowa 14,9 m2

2. Hall 28,8 m2

3. Magazyn 11,5 m2

4. Magazyn 6,9 m2

5. Magazyn 7,8 m2

6. Pokój dwuosobowy 7,9 m2

7. łazienka 2.74 m2

8. Pokój dwuosobowy 8,17 m2

9. łazienka 2.74 m2

10. Pokój dwuosobowy 8,32 m2

11. łazienka 2.90 m2

12. Pokój dwuosobowy 8,11 m2

13. łazienka 2.90 m2

14. Pokój dwuosobowy 8,11 m2

15. łazienka 2.90 m2

16. Pokój dwuosobowy 8,18 m2

17. łazienka 2.90 m2

18. Pokój dwuosobowy 7,56 m2

19. łazienka 2.59 m2

20. Pokój dwuosobowy 7,13 m2

21. łazienka 2.59 m2

22. Pokój dwuosobowy 8,48 m2

23. łazienka 2.72 m2

24. Pokój dwuosobowy 9,49 m2

25. łazienka 2.97 m2

26. Pokój dwuosobowy 13,37 m2

27. łazienka 3,36 m2

28. Pokój dwuosobowy 9,68 m2

29. łazienka 3,17 m2

30. Pokój dwuosobowy 14,59 m2

31. łazienka 3,53 m2

32. Magazyn bielizny czystej 1,82 m2

33. Magazyn porządkowy 4,90 m2

Na poddaszu zorganizowano strefę noclegową. Tworzy ją trzynaście pokoi dwu lub trzyosobowych, każdy z prywatną łazienką. Znajdują się tu ponadto magazyny oraz hall z możliwością wydzielenia kącika telewizyjnego i wypoczynkowego.

Przekrój

 

Częściowo podpiwniczony budynek o dość dużej powierzchni użytkowej z pewnością spodoba się tym osobom, które chcą wybudować obiekt spełniający wiele funkcji. Zaplanowanie we wnętrzu zarówno sali restauracyjnej, jak i zaplecza noclegowego jest doskonałym pomysłem przy organizacji domu weselnego lub zajazdów.

 

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, pełniący funkcję domu weselnego K-18C, parterowy z poddaszem użytkowym), częściowo podpiwniczony. Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak Suporex 24 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny. Stropy: żelbetowe. Kąt nachylenia dachu: 35°.
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe - ekogroszek. Podgrzewanie ciepłej wody użytkowej wspomagane przez instalację solarną.
Program: sala bankietowa dla 100 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, 13 pokoi noclegowych z łazienkami, kotłownia.

ZDJĘCIA GOTOWEGO OBIEKTU MOŻESZ OBEJRZEĆ TUTAJ

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, wentylacja nawiewno - wywiewna sali bankietowej, hydranty p.poż., projekt kotłowni, instalacja solarna)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie awaryjne, zestawienie mocy)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Dla projektu dostępna jest również alternatywna więźba dachowa z prefabrykowanych dźwigarów dachowych z użyciem płytek kolczastych Firmy MITEK INDUSTRIES POLSKA. Do projektu dołączona jest również wycena wykonania dachu w tej technologi.

Powierzchnia zabudowy: 348.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 558.40 m²
Kubatura: 2361.50 m³
Szerokość działki: 23.70 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 33
Kąt nachylenia dachu: 35°
Ilość pokoi: 13
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 9,01 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: częściowo podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, parterowe z poddaszem użytkowym, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU

10 000PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij