Projekt Restauracja, Dom weselny Kod: K-24
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71 /
PN - PT od 16 do 18: 790 625 570
Model

Budynek z zewnątrz nie wyróżnia się zbytnio na tle innych, dzięki czemu doskonale wpasuje się w każde otoczenie. Wnętrze natomiast, pomimo prostego kształtu ścian zewnętrznych jest doskonałe pod względem zarówno przestronności, jak i funkcjonalności. Wejście do budynku zostało zadaszone przez osobny daszek i wsparte czterema kolumienkami. Strefę zewnętrzna można ładnie podkreślić przez dobór odpowiedniego oświetlenia, co dodatkowo doda uroku całemu projektowi.

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut parteru

Parter: 433,09 / 436,97 m2
1. Hall 12,0  m2
2. Sala bankietowa 272,06 m2
3. Schowek 4,43 / 8,31 m2
4. Korytarz 12,96 m2
5. Kotłownia 7,77 m2
6. Magazyn 5,32 m2
7. Pomieszczenie socjalne 5,81 m2
8. Obróbka jaj i warzyw 4,15 m2
9. Kuchnia 38,64 m2
10. Chłodnia 3,34 m2
11. Zmywalnia 8,70 m2
12. Pomieszczenie gospodarcze 6,59 m2
13. Korytarz 5,52 m2
14. Przedsionek 2,55 m2
15. WC męski 6,27 m2
16. Przedsionek 2,55 m2
17. WC damski 6,08 m2
18. WC dam. i dla os. niepełnospr. 3,82 m2
19. Magazyn 2,79 m2
20. Rozdzielnia kelnerska 13,56 m2
21. Schody 8,18 m2

Parter tworzy przestronna strefa otwarta ku górze oraz mniejsze pomieszczenia umieszczone pod antresolą tj. zaplecze kuchenne, węzły sanitarne, magazyny oraz pomieszczenia socjalne. Do budynku można dostać się zarówno przez wejście główne, jak i boczne. Dzięki temu budynek spełnia wszystkie wymogi stawiane przez przepisy BHP dotyczące bezpieczeństwa. Duża sala restauracyjna idealnie sprawdzi się przy organizacji wesel i z pewnością spodoba się wszystkim gościom.

Rzut poddasza

Antresola: 145,52 / 157,75 m2
1. Antresola 104,74 / 112,00 m2
2. Biuro 38,41 / 42,21 m2
3. Łazienka 2,37 / 3,54 m2

Poddasze tworzy antresola przekrywająca mniej reprezentacyjne pomieszczenia na parterze obiektu. Można na niej zorganizować dodatkową przestrzeń restauracyjną oraz biuro z węzłem sanitarnym.

Przekrój

Budynek ten mimo prostoty bryły doskonale sprawdzi się jako restauracja lub dom weselny. Dzięki prostej konstrukcji oraz dwuspadowemu dachowi jego budowa będzie ekonomiczna, a organizacja wnętrza niezwykle przyjemna i funkcjonalna.

POWIĘKSZ PRZEKRÓJ

Projekt budynku gastronomicznego pełniący funkcję domu weselnego K-24, parterowy z częściowym poddaszem użytkowym (antresola), bez podpiwniczenia. Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak Suporex 24 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny. Strop nad zapleczem parteru: żelbetowy. Kąt nachylenia dachu: 35°. Pokrycie dachu: dachówka ceramiczna
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe - pellet
Program: sala bankietowa dla 130 osób, antresola na 42 osoby, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia na paliwo stałe, biuro, łazienka.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, wentylacja wywiewna na sali bankietowej, hydranty p.poż., projekt kotłowni)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie, oświetlenie ewakuacyjne, zestawienie mocy)
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Dostępna jest również wersja B ze ścianami z pustaków MAX 29 cm, styropian 12 cm oraz pokryciem dachu z blachy dachówkowej.

Dla projektu dostępna jest również alternatywna więźba dachowa z prefabrykowanych dźwigarów dachowych z użyciem płytek kolczastych Firmy MITEK INDUSTRIES POLSKA. Do projektu dołączona jest również wycena wykonania dachu w tej technologi.

Powierzchnia zabudowy: 482.92 m²
Powierzchnia użytkowa: 578.61 m²
Kubatura: 3332.00 m³
Szerokość działki: 24.00 m
Ilość kondygnacji: 1
Liczba pomieszczeń: 19
Kąt nachylenia dachu: 35°
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 10.82 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Wskaźnik energii pierwotnej: 38.30 kWh/(m²·rok)
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: antresola
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt domu weselnego, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji, świetlica, placówka wsparcia dziennego dla dziecka
Technologia: tradycyjna

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Łukasz Szczepaniak
CENA 3 EGZ. PROJEKTU 3 200PLN

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej