Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06, 12 414 35 34, 12 410 49 71 |
Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.
Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym zorganizowanym na poddaszu. Podhalański styl obiektu doskonale sprawdzi się w terenie pozamiejskim przy organizacji domu weselnego, karczmy lub zajazdu z tradycyjną, polską kuchnią. Ze względu na organizację dwóch stref z pewnością przypadnie do gustu młodej parze, szukającej obiektu do zorganizowania wesela przyjemnego dla oka, a zarazem funkcjonalnego. Co ciekawe, konstrukcja dolnej kondygnacji została oparta na słupach, dzięki czemu sala konsumpcyjna jest bardzo przestronna i elastyczna w kształtowaniu.
1. Komunikacja 8,9 m2 2. Kotłownia 23,2 m2 Częściowe podpiwniczenie budynku pozwoliło na organizację w tej strefie kotłowni. W razie potrzeb piwnicę można powiększyć i zaplanować w niej dodatkowe magazyny i pomieszczenia gospodarcze. |
1. Hall 7,0 m2 2. Szatnia 2,8 m2 3. Hall WC 4,3 m2 4. WC damski 3,0 m2 5. WC damski i dla osób niepełnosprawnych 3,8 m2 6. Przedsionek 2,8 m2 7. WC męski 5,6 m2 8. Sala bankietowa 188,7 m2 9. Rozdzielnia kelnerska 10,8 m2 10. Zmywalnia 5,4 m2 11. Magazyn / chłodnia 3,8 m2 12. Kuchnia 24,3 m2 13. Pomieszczenie do obróbki warzyw i jaj 3,2 m2 14. Magazyn artykułów spożywczych 2,4 m2 15. Korytarz 11,1 m2 16. Pomieszczenie socjalne z natryskiem i WC 6,9 m2 17. Magazyn zasobów kuchennych 3,0 m2 18. Archiwum 3,9 m2 Parter tworzą dwie strefy - otwarta z przeznaczeniem na salą restauracyjną i taneczną oraz odizolowana strefa zamknięta dla gości. Na zaplecze składają się więc pomieszczenia wymagane do poprawnego działania obiektu gastronomicznego tj. kuchnia, zmywalnia, magazyny, pomieszczenie socjalne oraz toalety dla gości z dostępem przy głównym wejściu. |
1. Komunikacja 14,9 m2 2. Hall 41,6 m2 3. Pokój 12,7 m2 4. Pokój 11,1 m2 5. Pokój 11,5 m2 6. Pokój 11,5 m2 7. Pokój 11,3 m2 8. Pokój 11,3 m2 9. Pokój 11,3 m2 10. Pokój 11,1 m2 11. Pomieszczenie gospodarcze 6,6 m2 12. Magazyn bielizny czystej 3,6 m2 13. Hall 8,1 m2 14. Pokój 19,0 m2 15. Kuchnia 10,6 m2 16. Pokój 14,1 m2 17. Łazienka 5,9 m2 18. Łazienka damska 15,9 m2 19. Łazienka męska 9,8 m2 20. Magazyn bielizny brudnej 2,5 m2 Na poddaszu zorganizowano wyodrębnioną strefę noclegową. Osiem wygodnych, dwuosobowych pokoi bez łazienek jest doświetlonych poprzez świetliki w połaci dachu. Zaplanowano tu też łazienki z prysznicami oraz hall z kącikiem wypoczynkowym i telewizyjnym. |
Bryła budynku wyraża styl podhalański i nie jest skomplikowana w rzucie. Dwuspadowy dach oraz proponowane drewniane wykończenie elewacji doskonale podkreślają formę obiektu. Urozmaicenie stanowi wysunięcie z głównym wejściem, umieszczone symetrycznie w elewacji frontowej. Detale architektoniczne np. widoczny fragment konstrukcji więźby dachowej nawiązują do najlepszych cech tradycyjnego budownictwa. |
Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, pełniący funkcję domu weselnego K-18, parterowy z poddaszem użytkowym, częściowo podpiwniczony. Technologia: ściany zewnętrzne - pustak SUPOREX 24 cm, styropian 13 cm, okładzina drewniana 3 cm. Stropy: nad piwnicą oraz częścią kuchenną parteru - żelbetowy; nad częścią konsumpcyjną - drewniany. Kąt nachylenia dachu: 35°. |
Powierzchnia zabudowy: 348.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 569.10 m² Kubatura: 2361.50 m³ Szerokość działki: 23.00 m UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją. Ilość kondygnacji: 2 Liczba pomieszczeń: 33 Kąt nachylenia dachu: 35° Ilość pokoi: 10 Pokój na parterze: Nie Wysokość budynku: 9.01 m Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe Wskaźnik energii pierwotnej: 231.67 kWh/(m²·rok) |
Możemy dostosować ten projekt do
Twoich potrzeb, napisz
co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
Garaż: bez garażu Piwnica: częściowo podpiwniczony Poddasze: poddasze użytkowe Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, restauracja, projekt restauracji Technologia: tradycyjna Styl: podhalański Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :
Projekt dostosowany do aktualnych norm dostępny w terminie ustalonym z biurem
Producentem projektu jest:
KB Projekt Biuro Architektoniczne
ul. Cystersów 7B, 31-553 Kraków
e-mail: kbprojekt@kbprojekt.pl
tel. 12 414 35 06
|
Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki sprawdź szczegóły >> Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl
|