Projekt

Restauracja, bar

Kod: LK-15
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Projekt komercyjnego budynku handlowo-usługowego, który doskonale sprawdzi się dla osób chcących wybudować restaurację, bar lub obiekt rekreacyjny. Pierwotna prostota formy została urozmaicona poprzez ścięcie jednej ściany w narożu. Ten nieskomplikowany zabieg umożliwił na stworzenie budynku niepowtarzalnego, a jego wydłużona forma pozwoli na realizację na wąskiej działce. Dodatkowy atut stanowi zaplanowanie oparcia jego konstrukcji w większości na ścianach zewnętrznych, co korzystnie wpłynie zarówno na koszt, jak i łatwość w późniejszej organizacji przestrzeni wewnętrznej.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Forma budynku należy do założeń spokojnych. Dynamizmu dodaje załamanie ściany zewnętrznej w narożu oraz zaplanowanie zadaszenia głównego wejścia wspartego przez smukłe słupki. Nadaje to założeniu lekkości i doskonale chroni przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi. Wnętrze budynku zostało doświetlone frontalnie, dzięki czemu panuje w nim bardzo przyjemny klimat. Forma doskonale sprawdzi się na terenach poza miastem, gdzie będzie stanowić wrażenie niezwykle estetycznej.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

1. Sala konsumpcyjna 81,4 m2

2. Biuro 7,0 m2

3. WC 3,3 m2

4. Kotłownia 3,3 m2

5. WC dla niepełnosprawnych 3,7 m2

6. Przedsionek 2,0 m2

7. Bar 7,4 m2

8. Kuchnia 15,9 m2

9. Zmywalnia 3,1 m2

10. Korytarz 5,3 m2

11. Obieralnia 2,0 m2

12. Pomieszczenie do wyparzania jaj 2,0 m2

13. Magazyn  5,0 m2

14. Pomieszczenie socjalne 6,4 m2

Forma budynku należy do założeń spokojnych. Dynamizmu dodaje załamanie ściany zewnętrznej w narożu oraz zaplanowanie zadaszenia głównego wejścia wspartego przez smukłe słupki. Nadaje to założeniu lekkości i doskonale chroni przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi. Wnętrze budynku zostało doświetlone frontalnie, dzięki czemu panuje w nim bardzo przyjemny klimat. Forma doskonale sprawdzi się na terenach poza miastem, gdzie będzie stanowić wrażenie niezwykle estetycznej.

Przekrój

 

Budynek należy do bardzo prostych w konstrukcji, a przez to ekonomicznych i elastycznych. Jest to rzecz niezwykle istotna, umożliwiająca stworzenie budynku atrakcyjnego i bardzo funkcjonalnego.

Projekt budynku gastronomicznego LK-15, parterowy, bez podpiwniczenia. Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - beton komórkowy 24 cm, styropian 10 cm, tynk zewnętrzny. Strop: drewniany. Kąt nachylenia dachu: 25°.
Program: sala konsumpcyjna, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan,gaz, c.w.u., wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, sali konsumpcyjnej, hydrant p.poż.)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- kosztorys inwestorski z pełnym przedmiarem robót
- zgoda na zmiany w projekcie

Dla projektu dostępna jest również alternatywna więźba dachowa z prefabrykowanych dźwigarów dachowych z użyciem płytek kolczastych Firmy MITEK INDUSTRIES POLSKA. Do projektu dołączona jest również wycena wykonania dachu w tej technologi.

Powierzchnia zabudowy: 191.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 147.30 m²
Kubatura: 597.50 m³
Szerokość działki: 14.88 m
Ilość kondygnacji: 1
Liczba pomieszczeń: 11
Pokój na parterze: Nie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: brak poddasza
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt baru, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU

3 500PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij