Restauracja
Kod: K-01C
| W podanej cenie oferujemy 3 kopie projektu architektoniczno-budowlanego potrzebnego do uzyskania pozwolenia na budowę oraz 3 kopie projektu technicznego niezbędnego do prowadzenia budowy sprawdź >> | |
| Parametry projektu zobacz >> | |
| Projekt wysyłamy w terminie 14 dni roboczych od daty złożenia zamówienia | |
| Istnieje również możliwość zakupu wersji elektronicznej (w formacie dwg) projektu architektoniczno - budowlanego skontaktuj się >> | |
| Odbicie lustrzane projektu zobacz >> | |
| Koszty budowy zobacz >> | |
| Forum dotyczące tego projektu zobacz >> |
| Zmiany istotne i nieistotne, które możesz wprowadzić w tym projekcie sprawdź >> | |
| Adaptacja i pozwolenie na budowę zobacz >> | |
| Jeśli masz pytanie |
Prezentacja projektu
Opis projektu
Powierzchnia użytkowa: 271,27 m2. Projekt budynku gastronomicznego pełniącego funkcję restauracji. Obiekt parterowy, niepodpiwniczony.
Rzut parteru
Parter: 271,27 m2
1. Wiatrołap + szatnia 17,32 m2
2. WC damski i dla osób niepełnospr. 4,05 m2
3. WC męski z przedsionkiem 6,26 m2
4. Sala konsumpcyjna 137,77 m2
5. Bar 6,19 m2
6. Biuro 7,89 m2
7. Rozdzielnia 4,53 m2
8. Zmywalnia 7,36 m2
9. Kuchnia 24,52 m2
10. Łazienka z WC 4,66 m2
11. Pomieszczenie socjalne 10,35 m2
12. Magazyn 3,11 m2
13. Chłodnia 2,93 m2
14. Magazyn 3,11 m2
15. Kotłownia 8,28 m2
16. Korytarz 17,39 m2
17. Obróbka warzyw i jaj 5,55 m2
Powierzchnia użytkowa: 228,28 m2
Powierzchnia netto: 271,27 m2
Przekrój


Model
Elewacje

Informacje podstawowe
Technologia: tradycyjna
Ściany zewnętrzne: pustak ceramiczny 25 cm, styropian 15 cm, okładzina drewniana 5 cm.
Strop: drewniany
Kąt nachylenia dachu: 38°
Więzba dachowa: wykonana z prefabrykowanych wiązarów drewnianych
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe (biomasa)
Program: sala restauracyjna, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia na paliwo stałe (biomasa).
Powierzchnia netto budynku: 271.27 m2
Powierzchnia użytkowa podana w prezentacji zawiera także powierzchnią komunikacji oraz pomieszczeń technicznych.
Koszty budowy sprawdź >>
Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
Projekt ten został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.
Zawartość projektu sprawdź szczegóły >>
Łączna zawartość obu projektów architektoniczno - budowlanego oraz projektu technicznego, które można zamówić razem lub osobno:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni i na sali konsumpcyjnej)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- zestawienie materiałów budowlanych
- projektowana charakterystyka energetyczna
- zgoda na zmiany w projekcie
Zdjęcia z realizacji zobacz wszystkie >>
Parametry projektu
Ogólne kategorie, do których należy ten projekt
- Powierzchnia użytkowa (m²) 200 - 300
- Powierzchnia zabudowy (m²) 300 - 500
- Kąt nachylenia dachu (°) 35 - 40
- Szerokość działki/krótszy bok (m) 25 - 30
- Wysokość budynku (m) 8 - 9
Podstawowe parametry projektu
- Powierzchnia użytkowa (m²) 271.27
- Powierzchnia zabudowy (m²) 319.61
- Szerokość budynku/krótszy bok (m) 18.08
- Długość budynku/dłuższy bok (m) 22.2
- Wysokość budynku (m) 8.20
- Szerokość działki/krótszy bok (m) 26.60
- Kąt nachylenia dachu (°) 38
- Rodzaj dachu dwuspadowy
- Piwnica bez podpiwniczenia
- Garaż bez garażu
- Poddasze poddasze nieużytkowe
Uzupełniające parametry projektu
- Rodzaj technologii* tradycyjna
- Strop w budynku* drewniany
- Układ dachu kalenicowy
- Kubatura (m³) 1818.10
- Liczba kondygnacji 1
- Rodzaj ogrzewania paliwo stałe
- Wskaźnik energii pierwotnej (kWh/(m²·rok)) 56.62
- Wentylacja* mechaniczna
- Liczba pomieszczeń 17
Dodatkowe parametry projektu
- Winda w budynku nie
- Przystosowany dla osób niepełnosprawnych tak
- Garaż podziemny nie
- Pomieszczenie socjalne tak
* gwiazdką są oznaczone w parametrach projektu zmiany nieistotne, które nie wymagają przeprojektowania do pozwolenia zamiennego. Do każdego projektu dołączamy bezpłatną zgodę na wprowadzanie zarówno zmian istotnych jak i nieistotnych.
Darmowe dodatki do projektu
- 10 stylowych projektów ogrodzeń
- 10 projektów śmietników
- 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
- 6 projektów oczek wodnych
- 6 projektów altan
- 4 projekty huśtawek ogrodowych
- 4 projekty bud dla psów
- 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3 / 14,6 m3 / 10 m3 i 6,4 m3
- 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
- projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
- schemat instalacji fotowoltaicznej
- projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
- zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje
Producentem projektu jest:

ul. Cystersów 7B, 31-553 Kraków
e-mail: kbprojekt@kbprojekt.pl
tel. 12 414 35 06
Pomocne informacje
Chcesz wprowadzić zmiany w tym projekcie?
Możemy dostosować go do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
Chcesz dostosować ten projekt we własnym zakresie?
Sprawdź jakie zmiany są nieistotne czyli takie, ktore możesz wprowadzić na etapie budowy zobacz szczegóły >>
Nie możesz znaleźć odpowiedniego projektu?
Chętnie pomożemy. Zadzwoń do nas 12 410 49 70 lub skorzystaj z formularza kontaktowego dostępnego tutaj >>
Szukasz projektu dopasowanego do Twoich potrzeb?
Sprawdź naszą ofertę na projekty domów na indywidualne zamówienie w niezwykle atrakcyjnej cenie zobacz szczegóły >>
Potrzebujesz adaptacji projektu lub pomocy w załatwieniu formalności związanych z budową?
Nasze biuro architektoniczne oferuje pomoc w uzyskaniu pozwolenia na budowę a także wykonuje adaptacje projektów na terenie całej Polski zobacz szczegóły >>
Szukasz sprawdzonego kierownika budowy?
Oferujemy usługi naszych uprawnionych kierowników budowy, którzy przeprowadzą Cię przez cały proces budowlany, od uzyskania pozwolenia na budowę po finalne odbiory zobacz szczegóły >>
Opinie o tym projekcie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.



