Projekt

Hotel, Pensjonat

Kod: K-12 B
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Projekt obiektu usługowego o tradycyjnym wyglądzie z ciekawie ukształtowaną bryłą i połacią dachową z licznymi świetlikami. Bardzo duża powierzchnia użytkowa pozwala na zróżnicowanie stref we wnętrzu i stworzenie budynku wielofunkcyjnego. Może służyć zarówno jako obiekt gastronomiczny ze strefą mieszkalną na piętrze, jak również hotel, dom weselny, SPA itp. Mimo rozbudowanej bryły, budynek jest bardzo atrakcyjny w odbiorze wizualnym, jak również wygodny w użytkowaniu. Dobór kolorystyki zależy od właściciela obiektu, dzięki czemu może on dopasować go do swojego charakteru.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Bryła budynku jest utrzymana raczej w tradycyjnym charakterze, dzięki czemu doskonale sprawdzi się na każdym niemal terenie. Klasyczne detale architektoniczne np. smukłe kolumienki i tralki w balkonach doskonale podkreślają styl. Całe wnętrze jest bardzo słoneczne, dzięki licznym przeszkleniom w elewacjach oraz świetlikom w bardzo ciekawie zaprojektowanej połaci. Obiekt sprawia wrażenie luksusowego i eleganckiego dworku, co z pewnością zaimponuje gościom.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut piwnicy

 

1. Hall 8,5 m2

2. Klatka schodowa 12,7 m2

3. Pom. techniczne 7,7 m2

4. Kotłownia 16,9 m2

5. Pom. obróbki warzyw 9,6 m2

6. Chłodnia warzyw 8,1 m2

7. Komunikacja + schody 41,5 m2

8. Pom. na zamrażarki 14,5 m2

9. Mag. środków czystości 3,8 m2

10. Mag. naczyń stołowych 6,0 m2

11. Obróbka jaj 2,6 m2

12. Mag. produktów suchych 6,7 m2

13. Pralnia 7,7 m2

14. WC + natrysk 4,4 m2

15. Pomieszczenie socjalne 8,0 m2

16. Pomieszczenie socjalne 8,1 m2

17. WC + natrysk 4,4 m2

18. Archiwum 7,7 m2

19. Pom. techniczne 1,6 m2

20. Winda 2,4 m2

21. Schody 8,3 m2'

22. Hall 27,1 m2

23. Szatnia męska 5,3 m2

24. Pom. sanitarne męskie 7,0 m2

25. Szatnia damska 7,5 m2

26. Pom. sanitarne damskie 7,4 m2

27. Sala fitness 47,1 m2

28. Pom. sanitarne męskie 11,3 m2

29. Szatnia męska 9,0 m2

30. Szatnia damska 7,9 m2

31. Pom. sanitarne damskie 8,7 m2

32. Przedsionek 3,7 m2

33. Jacuzzi 57,0 m2

34. Przedsionek + natryski 13,8 m2

35. Sauna 7,6 m2

36. Sauna 7,6 m2

37. Grota solna 24,4 m2

38. Pom. sanitarne personelu 6,3 m2

39. Szatnia personelu 3,9 m2

40. Gabinet kosmetyczny 13,4 m2

41. Komunikacja 65,8 m2

42. Solarium 6,0 m2

43. Gabinet masażu 9,2 m2

44. Gabinet masażu 9,2 m2

Zagospodarowanie piwnicy umożliwiło stworzenie w tej części obiektu zarówno pomieszczeń gospodarczych, jak i luksusowej strefy rekreacyjnej, do której należą sauny, jacuzzi, sala fitness, a nawet grota solna. Dzięki temu budynek z pewnością będzie chętnie odwiedzany przez osoby chcące zrelaksować się i wypocząć.

Rzut parteru

 

1. Wiatrołap 5,0 m2

2. WC dla osób niepełnosprawnych 4,4 m2

3. Szatnia 11,5 m2'

4. Hall + 1/2 komunikacji 30,4 m2

5. WC męski 5,9 m2

6. Przedsionek 3,5 m2

7. Przedsionek 3,5 m2

8. WC damski 6,7 m2

9. WC personelu 2,5 m2

10. Magazyn 6,0 m2

11. Recepcja 6,4 m2

12. Bar 9,8 m2

13. Sala taneczna 109,7 m2

14. Bar 8,0 m2

15. Sala bankietowa 242,4 m2

16. Klatka schodowa 20,3 m2

17. Rozdzielnia kelnerska 7,6 m2

18. Zmywalnia 12,5 m2

19. Kuchnia 32,4 m2

20. Korytarz + schody 15,9 m2

21. Magazyn dobowy 7,2 m2

22. Wydawanie 4,5 m2

23. Odbiór 4,5 m2

24. Zmywalnia pojemników 4,9 m2

25. Zmywalnia talerzy 6,8 m2

Parter tworzy otwarta strefa bankietowa i mniejsze pomieszczenia wspomagające pracę personelu. Jest to doskonałe miejsce do organizacji wesela, ze względu na zaplanowanie zarówno strefy jadalnej, jak i tanecznej. Przestrzeń może również zostać przekształcona w restaurację działającą codziennie, a tylko w razie potrzeb zmieniać się w salę weselną. Do pomieszczeń wspomagających pracę należą: kuchnia, biuro, pokoje socjalne, magazyny itd.

Rzut I piętra

 

1. Korytarz + komunikacja 111,2 m2

2. Pralnia 12,4 m2

3. Mag. na pościel 5,9 m2

4. Korytarz 5,3 m2

5. Pokój hotelowy 12,5 m2

6. Pokój hotelowy 12,5 m2

7. Łazienka 4,6 m2

8. Korytarz 8,0 m2

9. Pokój z kuchnią i łazienką 35,4 m2

10. Mag. podręczny 6,1 m2

11. Magazyn na środki czystości 5,2 m2

12. Pokój z łazienką 21,8 m2

13. Pokoj z łazienką 21,8 m2

14. Pokój z łazienką 18,1 m2

15. Pokój z łazienką 18,2 m2

16. Pokój z łazienką 20,0 m2

17. Pokój z łazienką 22,5 m2

18. Pokój z łazienką 18,1 m2

19. Pokój z łazienką 17,3 m2

20. Pokój z łazienką 17,3 m2

21. Pokój z łazienką 17,3 m2

22. Pokój z łazienką 17,2 m2

23. Pokój z łazienką 17,8 m2

24. Pokój z łazienką 17,8 m2

25. Pokój z łazienką 17,2 m2

26. Pokój z łazienką 17,3 m2

27. Pokój z łazienką 17,3 m2

28. Pokój z łazienką 17,5 m2

29. Komunikacja 16,9 m2

Na pierwszym piętrze zaplanowano pokoje jedno i dwuosobowe. Większość z nich zaopatrzono w prywatne łazienki oraz wyjścia na małe balkoniki, co poprawia komfort użytkowania i podnosi rangę obiektu. Na piętrze zorganizowano również magazyny np. na pościel oraz pralnię. Główny korytarz posiada wyjście na duży balkon dostępny dla wszystkich klientów.

Rzut poddasza

 

1. Hall 70,9 m2

2. Pokój z łazienką 23,5 m2

3. Pokój z łazienką 21,3 m2

4. Magazyn 11,6 m2

5. 1/2 komunikacji 7,6 m2

6. Pokój z łazienką 22,4 m

7. Pokój z łazienką 20,6 m2

8. Pokój z łazienką 25,3 m2

9. Pokój z łazienką 25,3 m2

10. Pokój z łazienką 26,3 m2

11. Pokój z łazienką 33,0 m2

12. Pokój z łazienką 22,2 m2

13. Pokój z łazienką 21,3 m2

14. Pokój z łazienką 23,5 m2

Zagospodarowanie poddasza powiększa przestrzeń użytkową o dodatkowe jedenaście pokoi, co w znaczący sposób może wpłynąć na ogólny zysk. Każdy z nich został zaopatrzony w prywatną łazienkę i doświetlony dzięki świetlikom w połaci dachu. Pomieszczenia są więc przestronne i słoneczne.

Przekrój

 

Budynek zdecydowanie wyróżnia się na tle innych, dzięki ciekawym detalom i urozmaiconej połaci dachu. Zagospodarowanie piwnicy i poddasza pozwala na stworzenie przestrzeni użytkowej o wielkości ponad 2000m2. Co ważne obiekt jest dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych.

Projekt budynku gastronomiczno - hotelowego z funkcją odnowy i rehabilitacji K-12B, piętrowy z poddaszem użytkowym, podpiwniczony. Budynek może pełnić również funkcję domu weselnego, motelu, pensjonatu, lub po niewielkim dostosowaniu - domu opieki dla osób starszych
Technologia tradycyjna murowana: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 29 cm, styropian 10 cm, tynk zewnętrzny. Stropy: TERIVA. Kąt nachylenia dachu: 30°.
Ogrzewanie: z kotłowni gazowej umieszczonej w piwnicy
Program: sala konsumpcyjna, sala taneczna, kuchnia z zapleczem, bar, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, jacuzzi z zapleczem szatniowym, sala fitness z zapleczem szatniowym, 2 sauny, 2 gabinety masażu, solarium, gabinet kosmetyczny, grota solna, 30 pokoi z łazienkami, kotłownia gazowa.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, c.w.u, wentylacja mechaniczna kuchni, wentylacja mechaniczna jacuzzi, wentylacja mechaniczna sali fitness, wentylacja mechaniczna wywiewna sali bankietowej oraz tanecznej, projekt kotłowni, hydranty p.poż)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: przeciw pożarowe wyłączniki prądu, awaryjne oświetlenie ewakuacyjne, oświetlenie,klapy dymowe sterowane za pomocą czujek dymowych)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- kosztorys inwestorski z pełnym przedmiarem robót
- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 706.20 m²
Powierzchnia użytkowa: 2033.30 m²
Kubatura: 9512.10 m³
Szerokość działki: 31.30 m
Ilość kondygnacji: 4
Liczba pomieszczeń: 112
Pokój na parterze: Nie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, projekt gabinetu odnowy, projekt SPA, projekt sanatorium, sanatorium, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Anna Tenerowicz, Jaromir Mruk, Łukasz Szczepaniak
CENA PROJEKTU

19 200PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij