Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 780 001 242, 508 037 512, 780 015 759 |
Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.
Projekt budynku mieszkalno-usługowego z wyraźnym rozgraniczeniem funkcji prywatnej od komercyjnej. Na parterze zorganizowano bowiem piekarnię, zaś na poddaszu strefę mieszkalną. Dzięki świetlikom w dachu oraz stosunkowo dużym nachyleniu połaci pomieszczenia wygodne i dobrze nasłonecznione. Dwuspadowy dach pozwoli natomiast na budowę obiektu niemal w każdym miejscu, ze względu na często wymagane dostosowanie projektu do miejscowych planów zagospodarowania terenu. Dobre rozplanowanie przestrzeni umożliwi użytkowanie domu przez rodzinę średniej wielkości.
![]() |
Bryła obiektu jest stosunkowo prosta. Jej urozmaicenie stanowi wejście z daszkiem wsparte smukłymi kolumnami oraz część parteru osobno zadaszona. Duże okna w elewacjach doskonale doświetlają halę produkcyjną, a świetliki poddasze. Bryła jest dość atrakcyjna pod względem wizualnym, a dzięki minimalizmowi elewacji nie wybija się zanadto z otoczenia. |
![]() |
1. Hall + 1/2 komunikacji 7,3 m2 2. Magazyn pieczywa 17,0 m2 3. Magazyn mąki 15,6 m2 4. Magazyn 3,3 m2 5. Hala produkcyjna 78,5 m2 6. Korytarz 4,4 m2 7. Kotłownia 9,5 m2 8. Pomieszczenie socjalne 9,2 m2 9. WC + natrysk 4,8 m2 10. Magazyn oleju 5,8 m2 11. Skład opału 2,4 m2 Parter dzieli się na dwie strefy - jedną przeznaczoną do produkcji pieczywa i przechowywania potrzebnych składników, drugą z pomieszczeniami socjalnymi dla pracowników. Duża hala produkcyjna łączy się bezpośrednio z magazynami, co ułatwia organizację pracy. Przestrzeń socjalna z zapleczem kuchennym i toaleta z natryskiem została oddzielona od strefy produkcyjnej za pomocą korytarza. Dostęp do hali zapewniono z boku budynku. Na parterze zlokalizowano ponadto kotłownię z pomieszczeniem na składowanie opału z wejściem z tyłu budynku. |
![]() |
1. 1/2 klatki schodowej 5,5 m2 2. Hall 10,8 m2 3. Kuchnia 9,2 m2 4. Łazienka 4,3 m2 5. Pokój 12,3 m2 6. Pokój 17,5 m2 7. Pokój 24,6 m2 8. Łazienka 9,2 m2 Na poddaszu zaplanowano aż trzy sypialnie doświetlone dzięki świetlikom w połaci dachu, kuchnię ze stołem jadalnym oraz obszerną łazienkę. Dodatkowo jeden pokój jest zaopatrzony w prywatną łazienkę. Dostęp do poddasza umożliwiają sprytnie zaprojektowane schody wewnętrzne umieszczone w narożu budynku. |
Projekt budynku mieszkalno - usługowego, DM-6483. |
Powierzchnia zabudowy: 194.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 251.30 m² Kubatura: 1094.00 m³ Szerokość działki: 20.00 m UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki dotyczy ustawienia domu węższą elewacją. Ilość kondygnacji: 2 Liczba pomieszczeń: 15 Kąt nachylenia dachu: 35° Ilość pokoi: 3 Pokój na parterze: Nie Wysokość budynku: 8,77 m Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe |
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU: - projekt architektoniczny budowlany Piwnica: bez podpiwniczenia Poddasze: poddasze użytkowe Typ: mieszkalne z funkcją usługowo-handlową, komercyjne, piekarnia, projekt piekarni, projekt domu Technologia: tradycyjna Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk |
Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo podzielcie się swoją opinią o naszych projektach, a pakiet BEZPŁATNYCH DODATKÓW otrzymacie całkowicie za darmo do każdego zamówionego projektu domu.
|