Projekt Bar Kod: K-22
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 780 001 242,
508 037 512, 12 414 35 34 /
PN - PT od 16 do 18: 790 625 570
Model

Bardzo prostą, minimalistyczną bryłę urozmaicają schody zewnętrze prowadzące na stropodach oraz wejście zadaszone poprzez opływowy w kształcie daszek. Stworzenie cokołu wyłożonego innym materiałem podkreśla elewacje i polepsza ogólny odbiór wizualny. Mimo stworzeniu budynku parterowego, umożliwienie zagospodarowania płaskiego dachu powiększa przestrzeń użytkową, dzięki czemu obiekt może obsłużyć większą liczbę gości.

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut parteru

1. Komunikacja 2,3 m2

2. Pomieszczenie socjalne 4,0 m2

3. Zmywalnia naczyń stołowych 3,9 m2

4. Sala konsumpcyjna 31,6 m2

5. WC damski 1,9 m2

6. Przedsionek 1,7 m2

7. Komunikacja 3,0 m2

8. WC męski i dla niepełnosprawnych 3,6 m2

9. Bar 4,4 m2

10. Kuchnia 10,1 m2

11. Magazyn 4,9 m2

Na parterze zaplanowano wszystkie pomieszczenia konieczne do poprawnego działania budynku gastronomicznego. Sala konsumpcyjna została otwarta, frontalnie doświetlona i wyposażona w bar znajdujący się w narożu. Do pomieszczeń tworzących zaplecze prowadzą osobne wejścia usytuowane w elewacjach bocznych. Zorganizowano tu dwie toalety - damską oraz męską, dostosowaną również do potrzeb osób niepełnosprawnych, przestronną kuchnię, zmywalnię oraz pomieszczenie socjalne dla pracowników.

Rzut poddasza

1. Klatka schodowa 17,7 m2

2. Taras 84,0 m2

Na antresolę zorganizowaną na stropodachu prowadzą osobne schody zewnętrzne. Można tu umieścić dodatkowe stoliki, które umożliwią przyjmowanie dwukrotnie większej liczby gości.

Przekrój

Parterowy budynek o bardzo prostej konstrukcji opartej na ścianach zewnętrznych pozwoli na elastyczne rozplanowanie wnętrza. Dzięki zastosowaniu stropodachu przestrzeń użytkowa znacznie się powiększa.

Projekt budynku gastronomicznego pełniącego funkcję baru K-22, parterowy, niepodpiwniczony.

Technologia: ściany zewnętrzne - beton komórkowy 30 cm, termoizolacja 10 cm, tynk zewnętrzny.
Strop: żelbetowy
Kąt nachylenia stropodachu: 2%.
Ogrzewanie: pompa ciepła powietrze woda do co i cwu 
Program: sala konsumpcyjna, bar, kuchnia, zmywalnia, toalety, pomieszczenie socjalne, magazyn.

W projekcie zaprojektowano instalację fotowoltaiczną (zakłąda się, że będzie zlokalizowana na stelażu obok budynku) służącą do generowania prądu na potrzeby pompy ciepła do co i cwu. 

Powierzchnia zabudowy: 106.40 m²
Powierzchnia użytkowa: 71.30 m²
Kubatura: 344.90 m³
Szerokość działki: 14.23 m
Ilość kondygnacji: 1
Liczba pomieszczeń: 9
Pokój na parterze: Nie
Rodzaj ogrzewania: pompa ciepła
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt budynku usługowego, projekt baru, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Marek Lizak
CENA 3 EGZ. PROJEKTU 5 800PLN

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków.

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej