Projekt

Bar

Kod: K-22
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 780 001 242,
508 037 512, 12 414 35 34

Projekt parterowego budynku handlowo-usługowego z przeznaczeniem na bar lub restaurację. Zastosowanie płaskiego dachu umożliwiło stworzenie na nim ogródka letniego, doskonałego do użytku w słoneczne dni, idealnego dla osób chcących spędzić miło czas. Bardzo prosta forma zdecydowanie wpłynie na koszt realizacji i jest doskonała dla osób ceniących w architekturze minimalizm i nowoczesność. Budynek ten idealnie wpisze się w każdy teren, również miejski. Sprawia wrażenie uroczego zakątka i z pewnością spodoba się wszystkim klientom.

Model

 

Projekt K-22 - model

Bardzo prostą, minimalistyczną bryłę urozmaicają schody zewnętrze prowadzące na stropodach oraz wejście zadaszone poprzez opływowy w kształcie daszek. Stworzenie cokołu wyłożonego innym materiałem podkreśla elewacje i polepsza ogólny odbiór wizualny. Mimo stworzeniu budynku parterowego, umożliwienie zagospodarowania płaskiego dachu powiększa przestrzeń użytkową, dzięki czemu obiekt może obsłużyć większą liczbę gości.

Elewacje

 

Projekt K-22 - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt K-22 - elewacja
elewacja frontowa
Projekt K-22 - elewacja
elewacja boczna
Projekt K-22 - elewacja
elewacja boczna

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut parteru

 

Projekt K-22 - rzut

1. Komunikacja 2,3 m2

2. Pomieszczenie socjalne 4,0 m2

3. Zmywalnia naczyń stołowych 3,9 m2

4. Sala konsumpcyjna 31,6 m2

5. WC damski 1,9 m2

6. Przedsionek 1,7 m2

7. Komunikacja 3,0 m2

8. WC męski i dla niepełnosprawnych 3,6 m2

9. Bar 4,4 m2

10. Kuchnia 10,1 m2

11. Magazyn 4,9 m2

Na parterze zaplanowano wszystkie pomieszczenia konieczne do poprawnego działania budynku gastronomicznego. Sala konsumpcyjna została otwarta, frontalnie doświetlona i wyposażona w bar znajdujący się w narożu. Do pomieszczeń tworzących zaplecze prowadzą osobne wejścia usytuowane w elewacjach bocznych. Zorganizowano tu dwie toalety - damską oraz męską, dostosowaną również do potrzeb osób niepełnosprawnych, przestronną kuchnię, zmywalnię oraz pomieszczenie socjalne dla pracowników.

Rzut poddasza

 

Projekt K-22 - rzut

1. Klatka schodowa 17,7 m2

2. Taras 84,0 m2

Na antresolę zorganizowaną na stropodachu prowadzą osobne schody zewnętrzne. Można tu umieścić dodatkowe stoliki, które umożliwią przyjmowanie dwukrotnie większej liczby gości.

Przekrój

 

Projekt K-22 - przekrój

Parterowy budynek o bardzo prostej konstrukcji opartej na ścianach zewnętrznych pozwoli na elastyczne rozplanowanie wnętrza. Dzięki zastosowaniu stropodachu przestrzeń użytkowa znacznie się powiększa.

Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Projekt budynku gastronomicznego pełniącego funkcję baru K-22, parterowy, niepodpiwniczony.

Technologia: ściany zewnętrzne - beton komórkowy 30 cm, termoizolacja 10 cm, tynk zewnętrzny.
Strop: żelbetowy
Kąt nachylenia stropodachu: 2%.
Ogrzewanie: pompa ciepła powietrze woda do co i cwu 
Program: sala konsumpcyjna, bar, kuchnia, zmywalnia, toalety, pomieszczenie socjalne, magazyn.

W projekcie zaprojektowano instalację fotowoltaiczną (zakłąda się, że będzie zlokalizowana na stelażu obok budynku) służącą do generowania prądu na potrzeby pompy ciepła do co i cwu. 

Powierzchnia zabudowy: 106.40 m²
Powierzchnia użytkowa: 71.30 m²
Kubatura: 344.90 m³
Szerokość działki: 14.23 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia domu węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 1
Liczba pomieszczeń: 9
Pokój na parterze: Nie
Rodzaj ogrzewania: pompa ciepła
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, cwu)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej i fotowoltaicznej 
- projektowana charakterystyka energetyczna
- zestawienie materiałów budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie

 

Projekt dostosowany do aktualnych norm dostępny w terminie ustalonym z biurem

Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt budynku usługowego, projekt baru, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Marek Lizak
CENA 3 EGZ. PROJEKTU

5 800 PLN

KUP
PROJEKT

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków.

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij