Projekt

Hotel

Kod: K-21
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Projekt budynku hotelowego. Bardzo duża powierzchnia użytkowa pozwoli na zorganizowanie różnych funkcji w jednym obiekcie. Zastosowanie nowoczesnej technologii YTONG wpłynie na szybkość budowy ze względu na przyjęte rozwiązania systemowe, a bardzo dobry współczynnik przenikania ciepła ograniczy straty energii. Wydłużony kształt pozwoli na stworzenie przyjemnego terenu rekreacyjnego wokół budynku. Obiekt jest bardzo elegancki i z pewnością podkreśli znaczenie miejsca, w którym się znajdzie.

ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA ZDJĘĆ Z REALIZACJI.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Bryła budynku jest dość zwarta i wydłużona. Urozmaicenia formy stanowią symetrycznie zaplanowane wysunięcia. Elementem wyróżniającym się jest niepowtarzalna połać dachowa zdecydowanie wybijająca się i stanowiąca ozdobę całej formy. Świetliki w połaci dachu rozświetlają pokoje zaprojektowane na poddaszu, a duże okna w elewacjach wnętrza na parterze i piętrze. Tradycyjny styl podkreślają kolumienki oraz tralki balkonowe. Obiekt należy do bardzo reprezentacyjnych i z pewnością wywrze wrażenie na każdym gościu.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

1. Wiatrołap 4,5 m2

2. Hall 36,7 m2

3. Klatka schodowa 19,0 m2

4. Szatnia 14,3 m2

5. WC dla niepełnosprawnych 4,0 m2

6. Przedsionek 5,4 m2

7. WC męski 9,3 m2

8. Przedsionek 5,7 m2

9. WC damski 8,9 m2

10. Magazyn 4,9 m2

11. Sala bankietowa 284,5 m2

12. Sala taneczna 95,5 m2

13. Sala konferencyjna 35,0 m2

14. Korytarz 6,7 m2

15. Klatka schodowa 19,5 m2

16. Rozdzielnia kelnerska 6,7 m2

17. Zmywalnia 10,4 m2

18. Pokój personelu 13,0 m2

19. Kuchnia 56,2 m2

20. Magazyn 4,2 m2

21. Chłodnia 9,8 m2

22. Obieralnia warzyw / wyparzalnia jaj 6,1 m2

23. Magazyn 7,7 m2

24. Korytarz 16,4 m2

25. Kotłownia gazowa 30,8 m2

26. WC personelu 3,2 m2

27. Pom. socjalne dla pracowników kuchennych 4,5 m2

28. WC męski 3,0 m2

29. Restauracja 103,4 m2

30. Hall z recepcją 92,9 m2

31. Klatka schodowa 18,7 m2

32. Pomieszczenie windy 4,6 m2

33. Biuro 30,2 m2

34. Kawiarnia 62,9 m2

35 Wiatrołap 11,3 m2

Na parterze budynku wydzielono dwie strefy - jedną otwartą, przeznaczoną na dużą salę taneczną lub restauracyjną, drugą zaś na mniejsze pomieszczenia o różnych funkcjach. Parter idealnie nadaje się na organizację bankietów, przyjęć, wesel lub konferencji. Zaplecze np. kuchnia, magazyny, pomieszczenia socjalne, węzły sanitarne zorganizowano w sposób niezwykle przemyślany, co z pewnością ułatwi pracę.

Rzut I piętra

 

1. Korytarz + 1/2 schody 23,9 m2

2. Recepcja 13,8 m2

3. Solarium 7,5 m2

4. WC 2,3 m2

5. Szatnia + przebieralnia 18,8 m2

6. Gabinet zabiegowy 21,0 m2

7. Natryski + WC 12,3 m2

8. Sauna 4,2 m2

9. Sauna 6,1 m2

10. Natryski + WC 10,9 m2

11. Jacuzzi 28,3 m2

12. Korytarz 71,4 m2

13. Magazyn 3,5 m2

14. Magazyn 3,2 m2 15 Pokój hotelowy z łazienką 24,9 m2

15. Pokój hotelowy z łazienką 24,9 m2

16. Pokój hotelowy z łazienką 24,9 m2

17. Pokój hotelowy z łazienką 24,9 m2

18. Pokój hotelowy z łazienką 24,8 m2

19. Pokój hotelowy z łazienką 24, 2 m2

20. Pokój hotelowy z łazienką 24,8 m2

21. Pokój hotelowy z łazienką 24,8 m2

22. Pokój hotelowy z łazienką 24,6 m2

23. Pokój hotelowy z łazienką 33,1 m2

24. Pokój hotelowy z łazienką 19,2 m2

25. Pokój hotelowy z łazienką 19,4 m2

26. Komunikacja + 1/2 schody 19,2 m2

27. Pokój hotelowy z łazienką 19,4 m2

28. Pokój hotelowy z łazienką 18,9 m2

29. Pokój hotelowy z łazienką 33,6 m2

30. Pokój hotelowy z łazienką 24,9 m2

31. Pokój hotelowy z łazienką 24,9 m2

32. Pokój hotelowy z łazienką 24,9 m2

33. Pokój hotelowy z łazienką 24,8 m2

34. Pokój hotelowy z łazienką 24,9 m2

35. Pokój hotelowy z łazienką 24,9 m2

36. Pokój hotelowy z łazienką 24,9 m2

37. Pokój hotelowy z łazienką 24,9 m2

38. Korytarz 72,3 m2

39. Magazyn 3,6 m2

40. Magazyn 3,6 m2

41. Magazyn 3,6 m2

42. Komunikacja + 1/2 schody 18,0 m2

43. Magazyn 15,7 m2

44. Pokój hotelowy z łazienką 38,2 m2

45. Pokój hotelowy z łazienką 37,4 m2

Na piętrze zorganizowano typową strefę mieszkalną. Zaplanowano tu aż dwadzieścia cztery podwójne pokoje z prywatnymi łazienkami i wyjściami na niewielkie balkoniki. Dodatkowo umieszczono tu strefę rekreacyjną tj. sauny, jacuzzi i gabinet SPA.

Rzut poddasza

 

1. Komunikacja + schody 31,4 m2

2. Pokój hotelowy z łazienką 30,8 m2

3. Pokój hotelowy z łazienką 32,1 m2

4. Fryzjer z manicure 20,5 m2

5. Korytarz 74,6 m2

6. Magazyn 3,5 m2

7. Magazyn 2,8 m2

8. Pokój hotelowy z łazienką 20,7 m2

9. Pokój hotelowy z łazienką 24,0 m2

10. Pokój hotelowy z łazienką 20,7 m2

11. Pokój hotelowy z łazienką 20,7 m2

12. Pokój hotelowy z łazienką 23,8 m2

13. Pokój hotelowy z łazienką 20,7 m2

14. Pokój hotelowy z łazienką 21,5 m2

15. Pokój hotelowy z łazienką 19,0 m2

16. Pokój hotelowy z łazienką 18,9 m2

17. Komunikacja + schody 24,9 m2

18. Pokój hotelowy z łazienką 19,5 m2

19. Magazyn 9,1 m2

20. Pokój hotelowy z łazienką 19,8 m2

21. Pokój hotelowy z łazienką 21,0 m2

22. Pokój hotelowy z łazienką 24,0 m2

23. Pokój hotelowy z łazienką 21,0 m2

24. Pokój hotelowy z łazienką 21,0 m2

25. Pokój hotelowy z łazienką 24,0 m2

26. Pokój hotelowy z łazienką 21,0 m2

27. Korytarz 68,7 m2

28. Magazyn 3,7 m2

29. Magazyn 3,5 m2

30. Komunikacja + schody 30,1 m2

31. Pokój hotelowy z łazienką 19,8 m2

32. Pomieszczenie socjalne 11,2 m2

33. Łazienka 9,1 m2

34. Pomieszczenie socjalne 11,2 m2

35. Łazienka 8,5 m2

36. Serwerownia 4,7 m2

Zagospodarowanie poddasza umożliwiło stworzenie dodatkowych kilkunastu pokoi, również z prywatnymi łazienkami. Dzięki doświetleniu za pomocą świetlików w połaci dachu będą przytulne i słoneczne. Na poddaszu umieszczono również gabinet, mogący służyć jako salon fryzjerski, kosmetyczny lub inny, w zależności od programu obranego przez hotel.

Przekrój

 

Mimo braku podpiwniczenia cały program funkcjonalny udało się doskonale zorganizować na bardzo dużej przestrzeni użytkowej. Ciekawa połać dachowa oraz przyjemne dla oka detale architektoniczne doskonale podkreślą elegancję i reprezentacyjność budynku.

Projekt budynku gastronomiczno - hotelowego K-21, piętrowy z poddaszem użytkowym, bez podpiwniczenia. Budynek może pełnić również funkcję domu weselnego, motelu lub pensjonatu.  Można go również zaadaptować na dom opieki dla osób starszych.

Technologia YTONG: ściany zewnętrzne - pustaki z betonu komórkowego 24 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny. Stropy: TERIVA. Kąt nachylenia dachu: 30°.
Ogrzewanie: sala bankietowa oraz taneczna ogrzewane za pomocą centrali LENOX umieszczonej poza budynkiem, pozostałe pomieszczenia - kotłownia gazowa.
Podgrzewanie ciepłej wody użytkowej wspomagane jest przez instalację solarną złożoną z 32 kolektorów słonecznych umieszczonych na dachu budynku.
Program: sala bankietowa dla 200 osób, sala taneczna, restauracja dla 50 osób, kawiarnia, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze biurowe, zaplecze magazynowe, jacuzzi, 2 sauny, pomieszczenia solarium, gabinet zabiegowy, salon fryzjerski, 44 pokoje z łazienkami dla 109 osób, kotłownia gazowa, serwerownia, winda osobowa.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, instalacja solarna, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja mechaniczna połączona z klimatyzacją sali bankietowej, hydranty przeciw pożarowe wewnętrzne, projekt kotłowni gazowej, klimatyzacja recepcji, sali konferencyjnej, kawiarni, restauracji)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: przeciw pożarowe wyłączniki prądu, oświetlenie, oświetlenie ewakuacyjne, system SAP, klapy dymowe sterowane za pomocą czujek dymowych oraz systemu SAP)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

ZDJĘCIA ZREALIZOWANEGO OBIEKTU MOŻNA OBEJRZEĆ TUTAJ

Powierzchnia zabudowy: 1173.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 2791.00 m²
Kubatura: 12022.00 m³
Szerokość działki: 31.00 m
Ilość kondygnacji: 3
Liczba pomieszczeń: 138
Pokój na parterze: Nie
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:

 

Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: YTONG
Styl: modernistyczny

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU

29 000PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij