Projekt Restauracja, Dom weselny Kod: LK-19
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71 /
PN - PT od 16 do 18: 790 625 570
Model

Forma obiektu została zaplanowana na kształcie przypominającym literę L, dzięki czemu budynek wybije się na tle innych założeń o prostej bryle. Budynek jest również dzięki temu mniej typowy i umożliwia organizację atrakcyjnej strefy ogrodowej z tyłu założenia. Obiekt posiada także pewne cechy budownictwa nowoczesnego np. opływowe lukarny umiejscowione w połaci dachu, która doskonale nawiązuje do podhalańskiego stylu.

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut parteru

Powiększ rzut

1. Wiatrołap 5,0 m2

2. Sala konsumpcyjna + komunikacja 206 m2

3. Pomieszczenie gospodarcze 5,0 m2

4. Bar 8,8 m2

5. Korytarz 9,9 m2

6. WC dla osób niepełnosprawnych, WC damski + przedsionek 6,7 m2

7. WC damski + przedsionek 4,6 m2

8. WC męski + przedsionek 5,6 m2

9. Pomieszczenie socjalne 8,6 m2

10. WC dla personelu + przedsionek 2,8 m2

11. Kotłownia c.w.u. 4,5 m2

12. Korytarz 5,0 m2

13. Magazyn 3,1 m2

14. Chłodnia 2,8 m2

15. Obróbka warzyw + wyparzalnia jaj 5,8 m2

16. Kuchnia 29,2 m2

17. Rozdzielnia kelnerska 5,8 m2

18. Zmywalnia 7,1 m2

Przestrzeń parteru tworzy duża sala konsumpcyjna z barem oraz zaplecze umożliwiające jej pracę. Sala została dodatkowo otwarta ku górze co czyni ją pomieszczeniem bardzo przestronnym i świetnie doświetlonym. Strefa zaplecza składa się z kuchni, toalet dla gości i pracowników, magazynów i innych pomieszczeń technicznych. Prowadzi do niej osobne wejście zaplanowane z tyłu obiektu, co dobrze wpływa na aspekt wizualny reprezentacyjnej strefy wejściowej.

Rzut poddasza

Powiększ rzut

1. Antresola + 1/2 komunikacji 75,1 m2

2. Korytarz 18,1 m2

3. Hall 2,5 m2

4. Łazienka 3,4 m2

5. Pokój 8,8 m2

6. Hall 2,5 m2

7. Łazienka 3,3 m2

8. Pokój 9,0 m2

9. Hall 2,4 m2

10. Łazienka 3,1 m2

11. Pokój 9,3 m2

12. Hall 2,6 m2

13. Łazienka 3,1 m2

14. Pokój 9,3 m2

15. Hall 2,5 m2

16. Łazienka 3,1 m2

17. Pokój 7,6 m2

18. Hall 2,5 m2

19. Łazienka 3,1 m2

20. Pokój 7,6 m2

21. Pustka nad salą konsumpcyjną

Część poddasza nie została zagospodarowana poprzez stworzenie otwarcia sali konsumpcyjnej na parterze ku górze. Udało się tu jednak umieścić antresolę oraz sześć pokoi z prywatnymi łazienkami, które idealnie nadają się pod wynajem. Do strefy tej prowadzą dwa węzły komunikacyjne - jeden znajdujący się we wnętrzu, drugi zaś na zewnątrz.

 

Przekrój

Powiększ przekrój

Podhalański styl obiektu nie został w tym przypadku zdominowany przez nowoczesne detale, a jedynie ładnie podkreślony. Dzięki temu budynek sprawia wrażenie świeżego i bardzo przytulnego dla gości.

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, pełniący funkcję domu weselnego LK-19, parterowy z częściowym poddaszem użytkowym, niepodpiwniczony. Technologia: ściany zewnętrzne - płyta GKF 2x1,25 cm lub okładzina drewniana, belki drewniane 10x20 cm, wełna mineralna 20 cm, płyta OSB 1,8 cm, okładzina drewniana imitująca bal 3,2 cm. Stropy: drewniane. Kąt nachylenia dachu: 40°.
Ogrzewanie: parter - piec gazowy nadmuchowy, pokoje - grzejniki elektryczne
Program: sala konsumpcyjna na 80 miejsc, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia, antresola na 20 miejsc, 6 pokoi z łazienkami.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, hydranty przeciw pożarowe wewnętrzne, technologia kotłowni gazowej, technologia kotłowni c.w.u)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie, oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- przedmiar robót budowlanych (w cenie projektu)
- zestawienie materiałów budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie

Zobacz ten projekt w lustrzanym odbiciu

Zdjęcia obiektu można znaleźć TUTAJ

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72

Powierzchnia zabudowy: 377.60 m²
Powierzchnia użytkowa: 504.30 m²
Kubatura: 2642.90 m³
Szerokość działki: 30.60 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 28
Kąt nachylenia dachu: 40°
Ilość pokoi: 6
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 10.02 m
Rodzaj ogrzewania: gazowe, elektryczne grzejniki
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: drewniana
Styl: podhalański

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej