Projekt

Restauracja, Dom weselny

Kod: LK-19
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Budynek komercyjny z przeznaczeniem pod organizację obiektu gastronomicznego lub pensjonatu, utrzymanego w stylu podhalańskim. Podkreśla go połać dachu oraz drewniana okładzina elewacyjna. Pozwoli to na budowę obiektu w terenach górskich, dzięki czemu doskonale nawiąże on do stylu innych założeń z tego terenu. Wnętrze z założenia należy do przestrzeni elastycznych, dzięki czemu można je dostosować do funkcji pełnionej przez budynek. Dodatkowo zastosowanie technologii drewnianej - a więc użycie zdrowego materiału - wpłynie korzystnie na komfort przebywania we wnętrzu i świetnie wpisze całość w naturę.

 

ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA ZDJĘĆ Z REALIZACJI.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Forma obiektu została zaplanowana na kształcie przypominającym literę L, dzięki czemu budynek wybije się na tle innych założeń o prostej bryle. Budynek jest również dzięki temu mniej typowy i umożliwia organizację atrakcyjnej strefy ogrodowej z tyłu założenia. Obiekt posiada także pewne cechy budownictwa nowoczesnego np. opływowe lukarny umiejscowione w połaci dachu, która doskonale nawiązuje do podhalańskiego stylu.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

Powiększ rzut

1. Wiatrołap 5,0 m2

2. Sala konsumpcyjna + komunikacja 206 m2

3. Pomieszczenie gospodarcze 5,0 m2

4. Bar 8,8 m2

5. Korytarz 9,9 m2

6. WC dla osób niepełnosprawnych, WC damski + przedsionek 6,7 m2

7. WC damski + przedsionek 4,6 m2

8. WC męski + przedsionek 5,6 m2

9. Pomieszczenie socjalne 8,6 m2

10. WC dla personelu + przedsionek 2,8 m2

11. Kotłownia c.w.u. 4,5 m2

12. Korytarz 5,0 m2

13. Magazyn 3,1 m2

14. Chłodnia 2,8 m2

15. Obróbka warzyw + wyparzalnia jaj 5,8 m2

16. Kuchnia 29,2 m2

17. Rozdzielnia kelnerska 5,8 m2

18. Zmywalnia 7,1 m2

Przestrzeń parteru tworzy duża sala konsumpcyjna z barem oraz zaplecze umożliwiające jej pracę. Sala została dodatkowo otwarta ku górze co czyni ją pomieszczeniem bardzo przestronnym i świetnie doświetlonym. Strefa zaplecza składa się z kuchni, toalet dla gości i pracowników, magazynów i innych pomieszczeń technicznych. Prowadzi do niej osobne wejście zaplanowane z tyłu obiektu, co dobrze wpływa na aspekt wizualny reprezentacyjnej strefy wejściowej.

Rzut poddasza

 

Powiększ rzut

1. Antresola + 1/2 komunikacji 75,1 m2

2. Korytarz 18,1 m2

3. Hall 2,5 m2

4. Łazienka 3,4 m2

5. Pokój 8,8 m2

6. Hall 2,5 m2

7. Łazienka 3,3 m2

8. Pokój 9,0 m2

9. Hall 2,4 m2

10. Łazienka 3,1 m2

11. Pokój 9,3 m2

12. Hall 2,6 m2

13. Łazienka 3,1 m2

14. Pokój 9,3 m2

15. Hall 2,5 m2

16. Łazienka 3,1 m2

17. Pokój 7,6 m2

18. Hall 2,5 m2

19. Łazienka 3,1 m2

20. Pokój 7,6 m2

21. Pustka nad salą konsumpcyjną

Część poddasza nie została zagospodarowana poprzez stworzenie otwarcia sali konsumpcyjnej na parterze ku górze. Udało się tu jednak umieścić antresolę oraz sześć pokoi z prywatnymi łazienkami, które idealnie nadają się pod wynajem. Do strefy tej prowadzą dwa węzły komunikacyjne - jeden znajdujący się we wnętrzu, drugi zaś na zewnątrz.

 

Przekrój

 

Powiększ przekrój

Podhalański styl obiektu nie został w tym przypadku zdominowany przez nowoczesne detale, a jedynie ładnie podkreślony. Dzięki temu budynek sprawia wrażenie świeżego i bardzo przytulnego dla gości.

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, pełniący funkcję domu weselnego LK-19, parterowy z częściowym poddaszem użytkowym, niepodpiwniczony. Technologia: ściany zewnętrzne - płyta GKF 2x1,25 cm lub okładzina drewniana, belki drewniane 10x20 cm, wełna mineralna 20 cm, płyta OSB 1,8 cm, okładzina drewniana imitująca bal 3,2 cm. Stropy: drewniane. Kąt nachylenia dachu: 40°.
Ogrzewanie: parter - piec gazowy nadmuchowy, pokoje - grzejniki elektryczne
Program: sala konsumpcyjna na 80 miejsc, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia, antresola na 20 miejsc, 6 pokoi z łazienkami.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, hydranty przeciw pożarowe wewnętrzne, technologia kotłowni gazowej, technologia kotłowni c.w.u)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie, oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- przedmiar robót budowlanych (w cenie projektu)
- zestawienie materiałów budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie

Zobacz ten projekt w lustrzanym odbiciu

Zdjęcia obiektu można znaleźć TUTAJ

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72

Powierzchnia zabudowy: 377.60 m²
Powierzchnia użytkowa: 504.30 m²
Kubatura: 2642.90 m³
Szerokość działki: 30.60 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 28
Pokój na parterze: Nie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: drewniana
Styl: podhalański

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU

10 600PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij