Projekt

Restauracja, Dom weselny

Kod: LK-19
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT do 18: 602 62 95 77

Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.

Model

 

Projekt LK-19 - model

Forma obiektu została zaplanowana na kształcie przypominającym literę L, dzięki czemu budynek wybije się na tle innych założeń o prostej bryle. Budynek jest również dzięki temu mniej typowy i umożliwia organizację atrakcyjnej strefy ogrodowej z tyłu założenia. Obiekt posiada także pewne cechy budownictwa nowoczesnego np. opływowe lukarny umiejscowione w połaci dachu, która doskonale nawiązuje do podhalańskiego stylu.

Elewacje

 

Projekt LK-19 - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt LK-19 - elewacja
elewacja frontowa
Projekt LK-19 - elewacja
elewacja boczna
Projekt LK-19 - elewacja
elewacja boczna

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut parteru

 

Projekt LK-19 - rzut

Powiększ rzut

1. Wiatrołap 5,0 m2

2. Sala konsumpcyjna + komunikacja 206 m2

3. Pomieszczenie gospodarcze 5,0 m2

4. Bar 8,8 m2

5. Korytarz 9,9 m2

6. WC dla osób niepełnosprawnych, WC damski + przedsionek 6,7 m2

7. WC damski + przedsionek 4,6 m2

8. WC męski + przedsionek 5,6 m2

9. Pomieszczenie socjalne 8,6 m2

10. WC dla personelu + przedsionek 2,8 m2

11. Kotłownia c.w.u. 4,5 m2

12. Korytarz 5,0 m2

13. Magazyn 3,1 m2

14. Chłodnia 2,8 m2

15. Obróbka warzyw + wyparzalnia jaj 5,8 m2

16. Kuchnia 29,2 m2

17. Rozdzielnia kelnerska 5,8 m2

18. Zmywalnia 7,1 m2

Przestrzeń parteru tworzy duża sala konsumpcyjna z barem oraz zaplecze umożliwiające jej pracę. Sala została dodatkowo otwarta ku górze co czyni ją pomieszczeniem bardzo przestronnym i świetnie doświetlonym. Strefa zaplecza składa się z kuchni, toalet dla gości i pracowników, magazynów i innych pomieszczeń technicznych. Prowadzi do niej osobne wejście zaplanowane z tyłu obiektu, co dobrze wpływa na aspekt wizualny reprezentacyjnej strefy wejściowej.

Rzut poddasza

 

Projekt LK-19 - rzut

Powiększ rzut

1. Antresola + 1/2 komunikacji 75,1 m2

2. Korytarz 18,1 m2

3. Hall 2,5 m2

4. Łazienka 3,4 m2

5. Pokój 8,8 m2

6. Hall 2,5 m2

7. Łazienka 3,3 m2

8. Pokój 9,0 m2

9. Hall 2,4 m2

10. Łazienka 3,1 m2

11. Pokój 9,3 m2

12. Hall 2,6 m2

13. Łazienka 3,1 m2

14. Pokój 9,3 m2

15. Hall 2,5 m2

16. Łazienka 3,1 m2

17. Pokój 7,6 m2

18. Hall 2,5 m2

19. Łazienka 3,1 m2

20. Pokój 7,6 m2

21. Pustka nad salą konsumpcyjną

Część poddasza nie została zagospodarowana poprzez stworzenie otwarcia sali konsumpcyjnej na parterze ku górze. Udało się tu jednak umieścić antresolę oraz sześć pokoi z prywatnymi łazienkami, które idealnie nadają się pod wynajem. Do strefy tej prowadzą dwa węzły komunikacyjne - jeden znajdujący się we wnętrzu, drugi zaś na zewnątrz.

 

Przekrój

 

Projekt LK-19 - przekrój

Powiększ przekrój

Podhalański styl obiektu nie został w tym przypadku zdominowany przez nowoczesne detale, a jedynie ładnie podkreślony. Dzięki temu budynek sprawia wrażenie świeżego i bardzo przytulnego dla gości.

Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, pełniący funkcję domu weselnego LK-19, parterowy z częściowym poddaszem użytkowym, niepodpiwniczony. Technologia: ściany zewnętrzne - płyta GKF 2x1,25 cm lub okładzina drewniana, belki drewniane 10x20 cm, wełna mineralna 20 cm, płyta OSB 1,8 cm, okładzina drewniana imitująca bal 3,2 cm. Stropy: drewniane. Kąt nachylenia dachu: 40°.
Ogrzewanie: parter - piec gazowy nadmuchowy, pokoje - grzejniki elektryczne
Program: sala konsumpcyjna na 80 miejsc, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia, antresola na 20 miejsc, 6 pokoi z łazienkami.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, hydranty przeciw pożarowe wewnętrzne, technologia kotłowni gazowej, technologia kotłowni c.w.u)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie, oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- przedmiar robót budowlanych (w cenie projektu)
- zestawienie materiałów budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie

Zobacz ten projekt w lustrzanym odbiciu

Zdjęcia obiektu można znaleźć TUTAJ

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72

Powierzchnia zabudowy: 377.60 m²
Powierzchnia użytkowa: 504.30 m²
Kubatura: 2642.90 m³
Szerokość działki: 30.60 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia domu węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 28
Pokój na parterze: Nie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: drewniana
Styl: podhalański

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk

Projekt został opracowany zgodnie z aktualnie obowiązującymi normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij