Projekt Dom weselny Kod: LK-17
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 7 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 50 40 / PN - PT po 16: 602 62 95 77 / SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77
Model

Forma budynku została zaplanowana na kształcie litery T. Dzięki temu strefa zewnętrzna jest doskonale urozmaicona i umożliwia stworzenie kilku przyjemnych zakątków w otoczeniu. Budynek nie naruszy rzeźby terenu ze względu na możliwość wpisania się w lokalizacje ze spadkiem. Detale architektoniczne oraz odpowiednio dobrana kolorystyka dodatkowo poskreślają styl całego założenia.

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut piwnicy

1. Komunikacja 9,9 m2

2. WC 5,9 m2

3. Przebieralnia 4,9 m2

4. Pokój socjalny 4,9 m2

5. Magazyn bielizny brudnej 11,4 m2

6. Pomieszczenie gospodarcze 26,6 m2

7. Pomieszczenie gospodarcze 17,4 m2

8. Pomieszczenie gospodarcze 33,6 m2

9. Pomieszczenie gospodarcze 14,6 m2

10. Komunikacja 14,0 m2

11. Skład opału 6,3 m2

12. Kotłownia 13,2 m2

W częściowym podpiwniczeniu zaplanowano przestrzeń techniczną. Należą do niej pomieszczenia gospodarcze, socjalne, węzły sanitarne oraz toaleta.

Rzut parteru

1. Hall 22,3 m2

2. Sala konsumpcyjna 269,9 m2

3. Bar 3,3 m2

4. Rozdzielnia kelnerska 5,6 m2

5. Zmywalnia 9,8 m2

6. Kuchnia 27,9 m2

7. Korytarz + schody 14,9 m2

8. Pomieszczenie do obróbki jaj i warzyw 7,0 m2

9. Magazyn zasobów kuchennych 3,2 m2

10. Korytarz 8,7 m2

11. Magazyn produktów sypkich 12,1 m2

12. WC dla personelu 3,3 m2

13. Magazyn / chłodnia 12,0 m2

14. Sala bankietowa 58,0 m2

15. WC męski 10,5 m2

16. Przedsionek 6,5 m2

17. Szatnia 10,0 m2

18. Przedsionek 3,1 m2

19. WC damski 4,7 m2

20. WC dla osób niepełnosprawnych 4,4 m2

21. Klatka schodowa 11,0 m2

Parter tworzą głównie dwie sale dla gości. Przestronniejsza może pełnić funkcję pomieszczenia restauracyjnego, zaś druga doskonale nadaje się do przeznaczenia pod salę taneczną lub do organizacji w niej konferencji i bankietów. Ich pracę wspomaga zaplecze, które tworzy kuchnia, toalety oraz magazyny.

Rzut poddasza

1. Korytarz 2,0 m2

2. Hall 8,8 m2

3. Magazyn bielizny czystej 7,7 m2

4. Pokój gościnny 21,5 m2

5. Łazienka 3,0 m2

6. Pokój gościnny 28,8 m2

7. Przedsionek 2,5 m2

8. WC 1,7 m2

9. Pokój gościnny 33,3 m2

10. Kuchnia 13,5 m2

11. Pustka nad parterem Na poddaszu zaprojektowano strefę mieszkalną dla właściciela obiektu. Zaplanowano w niej trzy pokoje, toaletę, łazienkę oraz kuchnię. Przestrzeń ta może również służyć pod wynajem.

Przekrój

Obiekt z pewnością należy do kategorii wielofunkcyjnych. Można w jego wnętrzu organizować wesela, bankiety, spotkania służbowe, konferencje, a nawet zaplanować wygodną strefę mieszkalną w strefie poddasza.

Projekt budynku gastronomicznego pełniący funkcję domu weselnego LK-17
Parterowy z poddaszem użytkowym, częściowo podpiwniczony.

Technologia: ściany zewnętrzne parteru - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny; ściany zewnętrzne poddasza - szkielet drewniany.
Stropy: nad piwnicą - żelbetowy, nad parterem - drewniany. Kąt nachylenia dachu: 30°.
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe w częściowym podpiwniczeniu
Program: 2 sale konsumpcyjne: na 140 oraz 25 osób, 2 kuchnie, zaplecze kuchenne, zaplecze magazynowe, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, 3 pokoje gościnne, kotłownia.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan,gaz, c.w.u., wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja mechaniczna wywiewna sali bankietowej, hydranty p.poż., projekt kotłowni)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie, oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- charakterystyka energetyczna budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Zobacz ten projekt w lustrzanym odbiciu

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72

Powierzchnia zabudowy: 579.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 793.00 m²
Kubatura: 3912.00 m³
Szerokość działki: 28.00 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 33
Pokój na parterze: Nie
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: częściowo podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt domu weselnego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna
Styl: podhalański

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA 4 EGZ. PROJEKTU 3 900PLN

Projekt został opracowany zgodnie z aktualnie obowiązującymi normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo podzielcie się swoją opinią o naszych projektach, a pakiet BEZPŁATNYCH DODATKÓW otrzymacie całkowicie za darmo do każdego zamówionego projektu domu.

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej