Hotel
Kod: LK-12
| W podanej cenie oferujemy 3 kopie projektu architektoniczno-budowlanego potrzebnego do uzyskania pozwolenia na budowę oraz 3 kopie projektu technicznego niezbędnego do prowadzenia budowy sprawdź >> | |
| Projekt na zamówienie dostępny w terminie ustalonym z biurem skontaktuj się >> | |
| Parametry projektu zobacz >> | |
| Istnieje również możliwość zakupu wersji elektronicznej (w formacie dwg) projektu architektoniczno - budowlanego skontaktuj się >> | |
| Koszty budowy zobacz >> | |
| Forum dotyczące tego projektu zobacz >> |
| Zmiany istotne i nieistotne, które możesz wprowadzić w tym projekcie sprawdź >> | |
| Adaptacja i pozwolenie na budowę zobacz >> | |
| Jeśli masz pytanie |
Prezentacja projektu
Opis projektu
LK-12. Projekt hotelu, projekt motelu, projekt projekt budynku konferencyjnego, projekt domu opieki, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, projekt zajazdu, projekt pensjonatu, projekt budynku noclegowego, projekt restauracji, projekt budynku apartamentowego,
Rzut piwnicy
Piwnica
1. Kotłownia 16,6 m2
2. Pom. techniczne 10,7 m2
3. Pom. obróbki warzyw 9,7 m2
4. Chłodnia warzyw 8,3 m2
5. Komunikacja 30,6 m2
6. Magazyn na napoje 9,8 m2
7. Pom. na zamrażarki 9,3 m2
8. Magazyn naczyń stołowych 12,9 m2
9. Sala degustacyjna + schody 57,4 m2
10. Pom. techniczne windy 2,4 m2
11. Magazyn produktów suchych 13,6 m2
12. Komunikacja 9,9 m2
13. Mag. środków czystości 3,9 m2
14. Mag, opakowań zwrotnych 5,6 m2
15. Pomieszczenie do obróbki jaj 2,5 m2
16. Pomieszczenie techniczne 1,6 m2
17. Archiwum 7,6 m2
18. WC+natrysk 4,3 m2
19. Pomieszczenie socjalne 8,0 m2
20. Pomieszczenie socjalne 7,9 m2
21. WC+natrysk 4,3 m2
22. Pralnia podręczna 7,7 m2
W piwnicy zaprojektowaliśmy przestrzeń na pomieszczenia techniczne, socjalne dla pracowników oraz zaplecze kuchni wraz salą degustacyjną. Są tu także pomieszczenia magazynowe.
Rzut parteru
Parter
1. Wiatrołap 4,6 m2
2. WC dla osób niepełnosprawnych 4,4 m2
3. WC meski 5,4 m2
4. Przedsionek 3,8 m2
5. Przedsionek 3,5 m2
6. Hall + 1/2 komunikacji 31,4 m2
7. Szatnia 11,6 m2
8. WC damski 6,1 m2
9. Zmywalnia talerzy 6,8 m2
10. Zmywalnia pojemników 4,9 m2
11. Odbiór 4,5 m2
12. Wydawanie 4,5 m2
13. WC dla personelu 2,7 m2
14.Magazyn dobowy 7,2 m2
15. Korytarz+ schody gos. 15,7 m2
16. Pom. gospodarcze 6,0 m2
17. Recepcja 6,4 m2
18. Sala taneczna 109,7 m2
19. Bar 8,0 m2
20. Zmywalnia 12,5 m2
21. Kuchnia 32,4 m2
22. Rozdzielnia kelnerska 7,6 m2
23. Bar 8,0 m2
24. Klatka schodowa 20,3 m2
25. Sala bankietowa 242,4 m2
Parter w większości zajmuje sala bankietowa na 130 osób oraz sala taneczna, każda z nich ma osobny bar. Doskonale rozplanowana kuchnia z zapleczem umożliwi sprawną obsługę gości. Na parterze jest także recepcja przy wejściu oraz węzeł sanitarny przystosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych.
Rzut pierwszego piętra
Piętro
1. Korytarz + komunikacja 111,2 m2
2. Łazienka 4,5 m2
3. Pokój 9,1 m2
4. Hall 4,5 m2
5. Pokój 13,6 m2
6. Łazienka 3,1 m2
7. Pokój 15,6 m2
8. Hall 3,3 m2
9. Łazienka 2,9 m2
10. Łazienka 2,9 m2
11. Pokój 16,4 m2
12. Hall 3,2 m2
13. Pokój 12,3 m2
14. Hall 3,1 m2
15. Łazienka 2,7 m2
16. Łazienka 2,6 m2
17. Pokój 12,1 m2
18. Hall 2,6 m2
19. Hall2,6 m2
20. Pokój 12,1 m2
21. Łazienka 2,6 m2
22. Łazienka 2,6 m2
23. Pokój 12,1 m2
24. Hall 2,6 m2
25. Hall 2,6 m2
26. Pokój 12,1 m2
27. Łazienka 2,5 m2
28. Pokój 12,3 m2
29. Hall 2,9 m2
30. Łazienka 2,6 m2
31. Łazienka 2,6 m2
32. Hall 2,9 m2
33. Pokój 12,3 m2
34. Pokój 12,1 m2
35. Łazienka 2,5 m2
36. Hall 2,6 m2
37. Hal|2,6 m2
38. Pokój 12,1 m2
39. Łazienka 2,6 m2
40. Łazienka 2,6 m2
41. Pokój 12,1 m2
42. Hall 2,6 m2
43. Hall 2,6 m2
44, Pokój 12,2 m2
45. Łazienka 2,7 m2
46. Komunikacja 16,9 m2
47. Pokój 12,6 m2
48. Pralnia podręczna 12,4 m2
49. Pokój 11,6 m2
50. Hall 12,4 m2
51. Mag. podręczny na pościel 5,9 m2
52. Mag. na środki czystości 5,2 m2
53. Łazienka 4,6 m2
54. Łazienka 3,4 m2
55. Wiatrołap 2,2 m2
56. Pokój 16,7 m2
57. Kuchnia 8,7 m2
58. Magazyn podręczny 6,1 m2
59. Spiżarnia 5,5 m2
60. Łazienka 3,0 m2
61. Hall 3,2 m2
62. Pokój 15,6 m2
63. Pokój 15,6 m2
64. Hall 3,2 m2
65. Łazienka 3,0 m2
Na pierwszym piętrze zaprojektowaliśmy pokoje z łazienkami dla gości, są tu także magazyny na pościel czystą i brudną oraz wydzielona strefa mieszkalna składającą się z salonu z aneksem kuchennym, spiżarni, dwóch sypialni, łazienki i WC.
Rzut piętra / antresoli
Poddasze
1. Hall 70,9 m2
2. Łazienka 3,6 m2
3. Pokój 18,6 m2
4. Pokój 17,7 m2
5. Łazienka 3,6 m2
6. Łazienka 3,8 m2
7. Pokój 19,7 m2
8. Pokój 19,7 m2
9. Łazienka 3,8 m2
10. Łazienka 3,6 m2
11. Pokój 17,7 m2
12. Magazyn 7,6 m2
13. 1/2 komunikacji 22,4 m2
14. Łazienka 4,2 m2
15. Pokój 15,3 m2
16. Hall 2,9 m2
17. Hall 2,9 m2
18. Pokój 13,8 m2
19. Łazienka 3,9 m2
20. Pokój 18,6 m2
21. Hall 3,4 m2
22. Łazienka 3,3 m2
23. Hall 6,3 m2
24. Pokój 15,6 m2
25. Łazienka 3,4 m2
26. Łazienka 4,1 m2
27. Pokój 22,2 m2
28. Pokój 29,1 m2
29. Łazienka 3,9 m2
Na poddaszu zaprojektowaliśmy pokoje dla gości, każdy posiada własną łazienkę. Dodatkowo przy klatce schodowej umiejscowiliśmy magazyn, pomocny w utrzymaniu porządku na poddaszu.
Przekrój

Model 3D

Bryła budynku jest wydłużona co umożliwia realizację projektu na stosunkowo wąskich działkach. W elewacji frontowej uwagę przykuwa efektowna kolumnada podtrzymująca balkon. Pięknie prezentują się także lukarny balkonowe w elewacjach bocznych, oraz rzadko spotykany dach mansardowy. Aby wydobyć piękno architektury obiektu, warto zadbać o odpowiednie oświetlenie budynku z zewnątrz. Do realizacji LK-12 potrzeba działki o szerokości minimum 31 metrów.
Elewacje




Informacje podstawowe
Budynek gastronomiczno-hotelowo-apartamentowy LK-12, dwupiętrowy z poddaszem użytkowym i częściowym podpiwniczeniem.
Budynek można również zaadaptować na dom opieki dla osób starszych.
Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny ceramiczny 29 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny, stropy ceramiczne TERIVA.
Ogrzewanie: kotłownia zlokalizowana w piwnicy
Program: sala bankietowa na 130 osób, sala taneczna, sala degustacyjna, 28 pokoi hotelowych z łazienkami, recepcja, bar, zaplecze kuchenne, zaplecze magazynowe, część kateringowa oraz wydzielona część mieszkalna składająca się z salonu z aneksem kuchennym, 2 pokoi, łazienki oraz WC z pralnią.
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja mechaniczna wywiewna sali bankietowej, wewnętrzne hydranty przeciw pożarowe)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- zestawienie materiałów budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie
Zobacz ten projekt w lustrzanym odbiciu
ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72
Koszty budowy sprawdź >>
Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk,
Projekt ten został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.
Zawartość projektu sprawdź szczegóły >>
Łączna zawartość obu projektów architektoniczno - budowlanego oraz projektu technicznego, które można zamówić razem lub osobno:
Parametry projektu
Ogólne kategorie, do których należy ten projekt
- Powierzchnia mieszkalna (m²) 1000 - 2000
- Powierzchnia użytkowa (m²) 1000 - 2000
- Powierzchnia zabudowy (m²) 500 - 1000
- Kąt nachylenia dachu (°) 25 - 30
- Szerokość działki/krótszy bok (m) 30 - 40
- Wysokość budynku (m) 12 - 15
Podstawowe parametry projektu
- Powierzchnia mieszkalna (m²) 1471.10
- Powierzchnia użytkowa (m²) 1721.70
- Powierzchnia zabudowy (m²) 666.30
- Szerokość budynku/krótszy bok (m) 23
- Długość budynku/dłuższy bok (m) 41
- Wysokość budynku (m) 12.88
- Szerokość działki/krótszy bok (m) 31.00
- Kąt nachylenia dachu (°) 30°
- Rodzaj dachu dwuspadowy
- Piwnica częściowo podpiwniczony
- Garaż bez garażu
- Poddasze poddasze użytkowe
Uzupełniające parametry projektu
- Rodzaj technologii* tradycyjna
- Układ dachu kalenicowy
- Kubatura (m³) 8233.40
- Liczba kondygnacji 4
- Rodzaj ogrzewania gazowe
- Liczba pomieszczeń 123
- Liczba łazienek (bez WC) 21 - 30
* gwiazdką są oznaczone w parametrach projektu zmiany nieistotne, które nie wymagają przeprojektowania do pozwolenia zamiennego. Do każdego projektu dołączamy bezpłatną zgodę na wprowadzanie zarówno zmian istotnych jak i nieistotnych.
Darmowe dodatki do projektu
- 10 stylowych projektów ogrodzeń
- 10 projektów śmietników
- 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
- 6 projektów oczek wodnych
- 6 projektów altan
- 4 projekty huśtawek ogrodowych
- 4 projekty bud dla psów
- 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3 / 14,6 m3 / 10 m3 i 6,4 m3
- 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
- projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
- schemat instalacji fotowoltaicznej
- projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
- zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje
Producentem projektu jest:

ul. Cystersów 7B, 31-553 Kraków
e-mail: kbprojekt@kbprojekt.pl
tel. 12 414 35 06
Pomocne informacje
Chcesz wprowadzić zmiany w tym projekcie?
Możemy dostosować go do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
Chcesz dostosować ten projekt we własnym zakresie?
Sprawdź jakie zmiany są nieistotne czyli takie, ktore możesz wprowadzić na etapie budowy zobacz szczegóły >>
Nie możesz znaleźć odpowiedniego projektu?
Chętnie pomożemy. Zadzwoń do nas 12 410 49 70 lub skorzystaj z formularza kontaktowego dostępnego tutaj >>
Szukasz projektu dopasowanego do Twoich potrzeb?
Sprawdź naszą ofertę na projekty domów na indywidualne zamówienie w niezwykle atrakcyjnej cenie zobacz szczegóły >>
Potrzebujesz adaptacji projektu lub pomocy w załatwieniu formalności związanych z budową?
Nasze biuro architektoniczne oferuje pomoc w uzyskaniu pozwolenia na budowę a także wykonuje adaptacje projektów na terenie całej Polski zobacz szczegóły >>
Szukasz sprawdzonego kierownika budowy?
Oferujemy usługi naszych uprawnionych kierowników budowy, którzy przeprowadzą Cię przez cały proces budowlany, od uzyskania pozwolenia na budowę po finalne odbiory zobacz szczegóły >>
Opinie o tym projekcie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.



