Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 780 001 242, 508 037 512 |
LK-12 To bardzo atrakcyjny wizualnie projekt budynku hotelowo-gastronomicznego, który może pełnić funkcję, pensjonatu, zajazdu, czy domu weselnego. Projekt jest dwupiętrowy z częściowym podpiwniczeniem, gdzie ulokowane są pomieszczenia magazynowe i techniczne. LK-12 Wyróżnia się bardzo atrakcyjną wizualnie architekturą, która stylizowana jest na dworek, lub pałac. Uroku dodaje mu również piękny mansardowy dach. Projekt polecamy inwestorom, którzy cenią sobie tradycyjną architekturę i pragną wybudować budynek hotelowy z bogatym zapleczem noclegowym.
![]() |
Bryła budynku jest wydłużona co umożliwia realizację projektu na stosunkowo wąskich działkach. W elewacji frontowej uwagę przykuwa efektowna kolumnada podtrzymująca balkon. Pięknie prezentują się także lukarny balkonowe w elewacjach bocznych, oraz rzadko spotykany dach mansardowy. Aby wydobyć piękno architektury obiektu, warto zadbać o odpowiednie oświetlenie budynku z zewnątrz. Do realizacji LK-12 potrzeba działki o szerokości minimum 31 metrów. |
![]() |
Piwnica
W piwnicy zaprojektowaliśmy przestrzeń na pomieszczenia techniczne, socjalne dla pracowników oraz zaplecze kuchni wraz salą degustacyjną. Są tu także pomieszczenia magazynowe.
|
![]() |
Parter
Parter w większości zajmuje sala bankietowa na 130 osób oraz sala taneczna, każda z nich ma osobny bar. Doskonale rozplanowana kuchnia z zapleczem umożliwi sprawną obsługę gości. Na parterze jest także recepcja przy wejściu oraz węzeł sanitarny przystosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych.
|
![]() |
Piętro
Na pierwszym piętrze zaprojektowaliśmy pokoje z łazienkami dla gości, są tu także magazyny na pościel czystą i brudną oraz wydzielona strefa mieszkalna składającą się z salonu z aneksem kuchennym, spiżarni, dwóch sypialni, łazienki i WC.
|
![]() |
Na poddaszu zaprojektowaliśmy pokoje dla gości, każdy posiada własną łazienkę. Dodatkowo przy klatce schodowej umiejscowiliśmy magazyn, pomocny w utrzymaniu porządku na poddaszu.
|
LK-12 to atrakcyjny wizualnie projekt gastronomiczno-hotelowy, który posiada w programie apartament mieszkalny
Budynek gastronomiczno-hotelowo-apartamentowy LK-12, dwupiętrowy z poddaszem użytkowym i częściowym podpiwniczeniem. |
Powierzchnia zabudowy: 666.30 m²
Powierzchnia użytkowa: 1721.70 m² Kubatura: 8233.40 m³ Szerokość działki: 31.00 m UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki dotyczy ustawienia domu węższą elewacją. Ilość kondygnacji: 4 Liczba pomieszczeń: 123 Pokój na parterze: Nie |
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
Oprócz wyżej opisanej zawartości części projektowej nasze Kompendium realizacji projektu zawiera szereg innych części na które składają się: „Aspekty prawne przygotowania inwestycji”, „Wzory pism i umów”,„Najczęstsze problemy w procesie budowlanym”,„Warunki uzyskiwania kredytów budowlanych”, „Najważniejsze pojęcia budowlane”,„Meblowanie i aranżacja wnętrz”, „Ogród wokół domu” i „Jak zamieszkać zgodnie z prawem”. Całość w formie wydawnictwa książkowego oprawiona jest w kartonową okładkę. Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażuPiwnica: częściowo podpiwniczony Poddasze: poddasze użytkowe Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego Technologia: tradycyjna Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
|
Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków.
|