Projekt

Motel, Pensjonat

Kod: LK-07
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Budynek handlowo-usługowy, który można dowolnie zaadaptować do swoich potrzeb. Idealnie nadaje się do organizacji w nim zajazdu, restauracji lub nawet hotelu. Obiekt posiada bardzo przestronną przestrzeń użytkową, dzięki czemu umożliwia organizację we wnętrzu wszystkich potrzebnych pomieszczeń, które będą dodatkowo bardzo atrakcyjne wizualnie. Ciekawa bryła dopełnia styl i umożliwia stworzenie reprezentacyjnej strefy zewnętrznej. Może zostać ona maksymalnie zindywidualizowana poprzez możliwość doboru kolorystyki i faktur okładzin elewacyjnych. Dach o dość dużym nachyleniu połaci przyciąga wzrok, poprzez stworzenie przenikających się ze sobą elementów.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Bryła budynku sprawia zespolonej z kilku elementów, które razem tworzą spójną całość. Dzięki temu jest ona bardziej atrakcyjna i umożliwia organizację wokół obiektu kilka miejsc idealnych do zaplanowania ogrodu lub tarasu. W strefie frontowej utworzono obszerny taras z podjazdem, dzięki czemu spełnia on również potrzeby osób niepełnosprawnych lub z małymi dziećmi, co korzystnie wpłynie na opinię o tym miejscu. Całość przykrywa dach dwuspadowy.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

1. WIATROŁAP 13,2 m²

2. HALL+ KOMUNIKACJA 36,5 m²

3. WC MĘSK 8,0 m²

4. WC DAMSKI + NIEPEŁNOSPRAWNYCH 5,6 m²

5. WC PERSONELU 4,6 m²

6. MAGAZYN 2,6 m²

7. SALA RESTAURACYJNA 46,7 m²

8. SALA BAROWA 17,1 m²

9. ZMYWALNIA NACZYŃ STOŁOWYCH 7,8 m²

10. CHŁODNIA 4,6 m²

11. KUCHNIA GŁÓWNA 24,3 m²

12. PRZYGOTOWALNIA 5,9 m²

13. WYPARZALNIA JAJ 3,6 m²

14. ZMYWALNIA NACZYŃ KUCHENNYCH 3,6 m²

15. POMIESZCZENIE NA ODPADKI 4,4 m²

16. KORYTARZ 8,3 m²

17. MAGAZYN 13,9 m²

18. POKÓJ KIEROWNIKA 8,4 m²

19. POKÓJ HOTELOWY DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH 21,1 m²

20. POKÓJ SOCJALNY 17,5 m²

21. WC + NATRYSK 5,1 m²

22. KORYTARZ 6,6 m²

23. KOTŁOWNIA 8,7 m²

24. MAGAZYN SPRZĘTU 17,6 m²

25. ZAPLECZE RECEPCJI 4,0 m²

26. RECEPCJA 7,5 m²

Parter tworzy między innymi przestronna sala konsumpcyjna, którą zaplanowano tuż obok głównego wejścia do budynku. Jej poprawne funkcjonowanie umożliwia zaplecze z kuchnią, magazynami oraz węzły sanitarne. Po lewej stronie budynku znajduje się recepcja, pomieszczenia pracownicze i magazyn sprzętu. Na parterze zorganizowano również pokój dla osób niepełnosprawnych z przystosowaną łazienką.

Rzut poddasza

 

1. HALL + KOMUNIKACJA 74,3 m²

2. POKÓJ HOTELOWY 23,3 m²

3. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m²

4. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m²

5. POKÓJ HOTELOWY 16,8 m²

6. POKÓJ HOTELOWY 16,8 m²

7. POKÓJ HOTELOWY 20,5 m²

8. POKÓJ HOTELOWY 20,5 m²

9. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m²

10. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m²

11. POMIESZCZENIE PORZĄDKOWE 3,5 m²

12. PRALNIA + PRASOW. 19,7 m²

Na poddaszu zaprojektowano przestrzeń z pokojami noclegowymi. Zaplanowano ich dziewięć i zaopatrzono w prywatne łazienki. Ponadto ich pracę wspomaga pomieszczenie porządkowe oraz pralnia.

Przekrój

 

Forma obiektu należy do rozwiązań ciekawych, a przy tym nawiązuje do tradycji. Zaplanowanie kilku brył, które tworzą spójną całość umożliwiły utworzenie komfortowego wnętrza, które z pewnością będzie odpowiadać zarówno pracownikom, jak i gościom.

Budynek hotelowo-gastronomiczny, parterowy z użytkowym poddaszem, bez podpiwniczenia. Wykonany w technologii tradycyjnej. Ściany zewnętzrne: pustak ceramiczny 25 cm, styropian 10 cm, tynk zewnętrzny. Stropy w budynku: żelbetowe. Kąt nachylenia dachu wynosi: 40°. Program: restauracja, 10 pokoi hotelowych, zaplecze administracyjno-socjalne.

Zobacz ten projekt w lustrzanym odbiciu

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72

Powierzchnia zabudowy: 472.20 m²
Powierzchnia użytkowa: 585.30 m²
Kubatura: 3015.00 m³
Szerokość działki: 21.90 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 39
Pokój na parterze: Nie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt motelu
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Kinga Ściegienny
CENA PROJEKTU

6 000PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij