Projekt

Motel

Kod: LK-11
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

LK-11 To projekt prostego budynku o charakterze hotelowo-gastronomicznym z częściowym podpiwniczeniem. Doskonale nadaje się na inwestycję pod motel pracowniczy. Na parterze stworzyliśmy salę restauracyjną, oraz zaplecze kuchenne, a na poddaszu są pokoje noclegowe dla gości. W architekturze wyróżnia się subtelne wysunięcie piętra w elewacji frontowej, oraz dach kopertowy z połaciami o niskim kącie nachylenia.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Bryła budynku jest bardzo prosta. Bazuje na planie prostokąta, nie ma w niej elementów, które mogłyby niepotrzebnie podwyższyć koszty budowy. W tym projekcie liczy się przede wszystkim prostota i funkcjonalność. W elewacji frontowej zastosowaliśmy ciekawy wizualnie zabieg wysuwając lekko do przodu piętro. Projekt do realizacji potrzebuje działki o szerokości 27.30 m.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut piwnicy

 

1. Pomieszczenie techniczne 18,5 m2

2. Kotłownia 5,6 m2

3. Magazyn 11,4 m2

4. Magazyn 18,7 m2

5. Hall 15,8 m2

6. Magazyn sprzętu i mebli 10,2 m2

7. Magazyn napojów 11,6 m2

8. WC 4,8 m2

9. Chłodnia 8,1 m2

10. Komunikacja + 1/2 schodów 10,0 m2

11. Schowek 3,8 m2

 

W LK-11 zaprojektowaliśmy częściowe podpiwniczenie, w którym rozmieściliśmy pomieszczenia gospodarczo-techniczne np: magazyny, kotłownię, chłodnię, pomieszczenie techniczne, WC etc.

 

Rzut parteru

 

1. Wiatrołap 6,2 m2

2. Poczekalnia 9,0 m2

3. Komunikacja 44,9 m2

4. Komunikacja + 1/2 schodów 15,2 m2

5. Recepcja 6,2 m2

6. Szatnia 9,1 m2

7. Sala restauracyjna 54,0 m2

8. Kuchnia 20,0 m2

9. Przygotowalnia 3,8 m2

10. Zmywalnia naczyń 8,0 m2

11. Komunikacja + 1/2 schodów 16,4 m2

12. Chłodnia 5,3 m2

13. Pomieszczenie socjalne 16,9 m2

14. Pomieszczenie administracyjne 8,8 m2

15. Łazienka 5,0 m2

16. WC męski 2,6 m2

17. WC dla kobiet i osób niepełnosprawnych 4,9 m2

18. Łazienka dla osób niepełnosprawnych 3,7 m2

19. Pokój dla niepełnosprawnych 10,9 m2

20. Wiatrołap zaplecza 4,2 m2

 

Na parterze zaprojektowaliśmy salę restauracyjną, z zapleczem kuchennym. Do dyspozycji pracowników jest pomieszczenie socjalne, oraz pomieszczenie administracyjne. Przyjmowanie gości odbywa się w przestronnym holu, gdzie jest szatnia, recepcja i poczekalnia. Do dyspozycji gości niepełnosprawnych przygotowaliśmy pokój z łazienką. Za recepcją jest natomiast węzeł sanitarny dla pracowników i gości.

Rzut poddasza

 

1. Komunikacja + 1/2 schodów 51,8 m2

2. 1/2 schodów 6,8 m2

3. Pokój z przedpokojem 19,8 m2

4. Łazienka 3,1 m2

5. Pokój z przedpokojem 18,7 m2

6. Łazienka 4,6 m2

7. Pokój z przedpokojem 14,7 m2

8. Łazienka 4,0 m2

9. Pokój z przedpokojem 14,0 m2

10. Łazienka 4,0 m2

11. Pokój z przedpokojem 14,3 m2

12. Łazienka 3,9 m2

13. Pokój z przedpokojem 15,3 m2

14. Łazienka 3,9 m2

15. Pokój z przedpokojem 15,0 m2

16. Łazienka 3,7 m2

17. Pokój z przedpokojem 15,2 m2

18. Łazienka 3,8 m2

19. Pokój z przedpokojem 20,2 m2

20. Łazienka 3,2 m2

Na poddaszu przygotowaliśmy 9 pokoi, a każdy z nich posiada własną łazienkę. Pokoje numer 3 i 19 mają większy od pozostałych  pokoi metraż ~20m2.

 

Przekrój

 

LK-11 to projekt piętrowego budynku hotelowo-gastronomicznego, który posiada częściowe podpiwniczenie.

Budynek hotelowo - gastronomiczny, piętrowy z częściowo adaptowanym strychem, częściowo podpiwniczony. Wykonany w technologii tradycyjnej. Ściany zewnątrzne: pustak ceramiczny 29 cm, styropian 10 cm, tynk zewnętrzny. Kąt nachylenia dachu wynosi: 16°. Program: restauracja, 11 pokoi hotelowych, zaplecze restauracyjne, zaplecze administracyjno - socjalne, wentylatornia, magazyny, kotłownia.

Zobacz ten projekt w lustrzanym odbiciu

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72

Powierzchnia zabudowy: 337.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 966.60 m²
Kubatura: 3548.10 m³
Szerokość działki: 22.60 m
Ilość kondygnacji: 3
Liczba pomieszczeń: 51
Pokój na parterze: Nie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: częściowo podpiwniczony
Poddasze: piętro
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt motelu
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Katarzyna Hodor
CENA PROJEKTU

8 000PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij