Projekt

Motel

Kod: LK-11
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT do 18: 602 62 95 77

LK-11 To projekt prostego budynku o charakterze hotelowo-gastronomicznym z częściowym podpiwniczeniem. Doskonale nadaje się na inwestycję pod motel pracowniczy. Na parterze stworzyliśmy salę restauracyjną, oraz zaplecze kuchenne, a na poddaszu są pokoje noclegowe dla gości. W architekturze wyróżnia się subtelne wysunięcie piętra w elewacji frontowej, oraz dach kopertowy z połaciami o niskim kącie nachylenia.

Model

 

Projekt LK-11 - model

Bryła budynku jest bardzo prosta. Bazuje na planie prostokąta, nie ma w niej elementów, które mogłyby niepotrzebnie podwyższyć koszty budowy. W tym projekcie liczy się przede wszystkim prostota i funkcjonalność. W elewacji frontowej zastosowaliśmy ciekawy wizualnie zabieg wysuwając lekko do przodu piętro. Projekt do realizacji potrzebuje działki o szerokości 27.30 m.

Elewacje

 

Projekt LK-11 - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt LK-11 - elewacja
elewacja frontowa
Projekt LK-11 - elewacja
elewacja boczna
Projekt LK-11 - elewacja
elewacja boczna

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut piwnicy

 

Projekt LK-11 - rzut

1. Pomieszczenie techniczne 18,5 m2

2. Kotłownia 5,6 m2

3. Magazyn 11,4 m2

4. Magazyn 18,7 m2

5. Hall 15,8 m2

6. Magazyn sprzętu i mebli 10,2 m2

7. Magazyn napojów 11,6 m2

8. WC 4,8 m2

9. Chłodnia 8,1 m2

10. Komunikacja + 1/2 schodów 10,0 m2

11. Schowek 3,8 m2

 

W LK-11 zaprojektowaliśmy częściowe podpiwniczenie, w którym rozmieściliśmy pomieszczenia gospodarczo-techniczne np: magazyny, kotłownię, chłodnię, pomieszczenie techniczne, WC etc.

 

Rzut parteru

 

Projekt LK-11 - rzut

1. Wiatrołap 6,2 m2

2. Poczekalnia 9,0 m2

3. Komunikacja 44,9 m2

4. Komunikacja + 1/2 schodów 15,2 m2

5. Recepcja 6,2 m2

6. Szatnia 9,1 m2

7. Sala restauracyjna 54,0 m2

8. Kuchnia 20,0 m2

9. Przygotowalnia 3,8 m2

10. Zmywalnia naczyń 8,0 m2

11. Komunikacja + 1/2 schodów 16,4 m2

12. Chłodnia 5,3 m2

13. Pomieszczenie socjalne 16,9 m2

14. Pomieszczenie administracyjne 8,8 m2

15. Łazienka 5,0 m2

16. WC męski 2,6 m2

17. WC dla kobiet i osób niepełnosprawnych 4,9 m2

18. Łazienka dla osób niepełnosprawnych 3,7 m2

19. Pokój dla niepełnosprawnych 10,9 m2

20. Wiatrołap zaplecza 4,2 m2

 

Na parterze zaprojektowaliśmy salę restauracyjną, z zapleczem kuchennym. Do dyspozycji pracowników jest pomieszczenie socjalne, oraz pomieszczenie administracyjne. Przyjmowanie gości odbywa się w przestronnym holu, gdzie jest szatnia, recepcja i poczekalnia. Do dyspozycji gości niepełnosprawnych przygotowaliśmy pokój z łazienką. Za recepcją jest natomiast węzeł sanitarny dla pracowników i gości.

Rzut poddasza

 

Projekt LK-11 - rzut

1. Komunikacja + 1/2 schodów 51,8 m2

2. 1/2 schodów 6,8 m2

3. Pokój z przedpokojem 19,8 m2

4. Łazienka 3,1 m2

5. Pokój z przedpokojem 18,7 m2

6. Łazienka 4,6 m2

7. Pokój z przedpokojem 14,7 m2

8. Łazienka 4,0 m2

9. Pokój z przedpokojem 14,0 m2

10. Łazienka 4,0 m2

11. Pokój z przedpokojem 14,3 m2

12. Łazienka 3,9 m2

13. Pokój z przedpokojem 15,3 m2

14. Łazienka 3,9 m2

15. Pokój z przedpokojem 15,0 m2

16. Łazienka 3,7 m2

17. Pokój z przedpokojem 15,2 m2

18. Łazienka 3,8 m2

19. Pokój z przedpokojem 20,2 m2

20. Łazienka 3,2 m2

Na poddaszu przygotowaliśmy 9 pokoi, a każdy z nich posiada własną łazienkę. Pokoje numer 3 i 19 mają większy od pozostałych  pokoi metraż ~20m2.

 

Przekrój

 

Projekt LK-11 - przekrój

LK-11 to projekt piętrowego budynku hotelowo-gastronomicznego, który posiada częściowe podpiwniczenie.

Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Budynek hotelowo - gastronomiczny, piętrowy z częściowo adaptowanym strychem, częściowo podpiwniczony. Wykonany w technologii tradycyjnej. Ściany zewnątrzne: pustak ceramiczny 29 cm, styropian 10 cm, tynk zewnętrzny. Kąt nachylenia dachu wynosi: 16°. Program: restauracja, 11 pokoi hotelowych, zaplecze restauracyjne, zaplecze administracyjno - socjalne, wentylatornia, magazyny, kotłownia.

Zobacz ten projekt w lustrzanym odbiciu

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72

Powierzchnia zabudowy: 337.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 966.60 m²
Kubatura: 3548.10 m³
Szerokość działki: 22.60 m
Ilość kondygnacji: 3
Liczba pomieszczeń: 51
Pokój na parterze: Nie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: częściowo podpiwniczony
Poddasze: piętro
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt motelu
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Katarzyna Hodor
CENA 4 EGZ. PROJEKTU 3 200 PLN 8 000 PLN KUP
PROJEKT

Projekt został opracowany zgodnie z aktualnie obowiązującymi normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij