LK-11 To projekt prostego budynku o charakterze hotelowo-gastronomicznym z częściowym podpiwniczeniem. Doskonale nadaje się na inwestycję pod motel pracowniczy. Na parterze stworzyliśmy salę restauracyjną, oraz zaplecze kuchenne, a na poddaszu są pokoje noclegowe dla gości. W architekturze wyróżnia się subtelne wysunięcie piętra w elewacji frontowej, oraz dach kopertowy z połaciami o niskim kącie nachylenia.
![]() |
Bryła budynku jest bardzo prosta. Bazuje na planie prostokąta, nie ma w niej elementów, które mogłyby niepotrzebnie podwyższyć koszty budowy. W tym projekcie liczy się przede wszystkim prostota i funkcjonalność. W elewacji frontowej zastosowaliśmy ciekawy wizualnie zabieg wysuwając lekko do przodu piętro. Projekt do realizacji potrzebuje działki o szerokości 27.30 m. |
![]() |
1. Pomieszczenie techniczne 18,5 m2 2. Kotłownia 5,6 m2 3. Magazyn 11,4 m2 4. Magazyn 18,7 m2 5. Hall 15,8 m2 6. Magazyn sprzętu i mebli 10,2 m2 7. Magazyn napojów 11,6 m2 8. WC 4,8 m2 9. Chłodnia 8,1 m2 10. Komunikacja + 1/2 schodów 10,0 m2 11. Schowek 3,8 m2
W LK-11 zaprojektowaliśmy częściowe podpiwniczenie, w którym rozmieściliśmy pomieszczenia gospodarczo-techniczne np: magazyny, kotłownię, chłodnię, pomieszczenie techniczne, WC etc.
|
![]() |
1. Wiatrołap 6,2 m2 2. Poczekalnia 9,0 m2 3. Komunikacja 44,9 m2 4. Komunikacja + 1/2 schodów 15,2 m2 5. Recepcja 6,2 m2 6. Szatnia 9,1 m2 7. Sala restauracyjna 54,0 m2 8. Kuchnia 20,0 m2 9. Przygotowalnia 3,8 m2 10. Zmywalnia naczyń 8,0 m2 11. Komunikacja + 1/2 schodów 16,4 m2 12. Chłodnia 5,3 m2 13. Pomieszczenie socjalne 16,9 m2 14. Pomieszczenie administracyjne 8,8 m2 15. Łazienka 5,0 m2 16. WC męski 2,6 m2 17. WC dla kobiet i osób niepełnosprawnych 4,9 m2 18. Łazienka dla osób niepełnosprawnych 3,7 m2 19. Pokój dla niepełnosprawnych 10,9 m2 20. Wiatrołap zaplecza 4,2 m2
Na parterze zaprojektowaliśmy salę restauracyjną, z zapleczem kuchennym. Do dyspozycji pracowników jest pomieszczenie socjalne, oraz pomieszczenie administracyjne. Przyjmowanie gości odbywa się w przestronnym holu, gdzie jest szatnia, recepcja i poczekalnia. Do dyspozycji gości niepełnosprawnych przygotowaliśmy pokój z łazienką. Za recepcją jest natomiast węzeł sanitarny dla pracowników i gości. |
![]() |
1. Komunikacja + 1/2 schodów 51,8 m2 2. 1/2 schodów 6,8 m2 3. Pokój z przedpokojem 19,8 m2 4. Łazienka 3,1 m2 5. Pokój z przedpokojem 18,7 m2 6. Łazienka 4,6 m2 7. Pokój z przedpokojem 14,7 m2 8. Łazienka 4,0 m2 9. Pokój z przedpokojem 14,0 m2 10. Łazienka 4,0 m2 11. Pokój z przedpokojem 14,3 m2 12. Łazienka 3,9 m2 13. Pokój z przedpokojem 15,3 m2 14. Łazienka 3,9 m2 15. Pokój z przedpokojem 15,0 m2 16. Łazienka 3,7 m2 17. Pokój z przedpokojem 15,2 m2 18. Łazienka 3,8 m2 19. Pokój z przedpokojem 20,2 m2 20. Łazienka 3,2 m2 Na poddaszu przygotowaliśmy 9 pokoi, a każdy z nich posiada własną łazienkę. Pokoje numer 3 i 19 mają większy od pozostałych pokoi metraż ~20m2.
|
LK-11 to projekt piętrowego budynku hotelowo-gastronomicznego, który posiada częściowe podpiwniczenie.
Budynek hotelowo - gastronomiczny, piętrowy z częściowo adaptowanym strychem, częściowo podpiwniczony. Wykonany w technologii tradycyjnej. Ściany zewnątrzne: pustak ceramiczny 29 cm, styropian 10 cm, tynk zewnętrzny. Kąt nachylenia dachu wynosi: 16°. Program: restauracja, 11 pokoi hotelowych, zaplecze restauracyjne, zaplecze administracyjno - socjalne, wentylatornia, magazyny, kotłownia. |
Powierzchnia zabudowy: 337.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 966.60 m² Kubatura: 3548.10 m³ Szerokość działki: 22.60 m Ilość kondygnacji: 3 Liczba pomieszczeń: 51 Pokój na parterze: Nie |
![]() Piwnica: częściowo podpiwniczony Poddasze: piętro Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt motelu Technologia: tradycyjna Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Katarzyna Hodor
|
każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie
|