Projekt

Bar

Kod: LK-02
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71

Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.

Projekt futurystycznego budynku handlowo-usługowego z przeznaczeniem do organizacji obiektu gastronomicznego np. baru lub restauracji. Idealnie wpisuje się w najnowsze trendy architektury światowej, poprzez swój nowoczesny wygląd oparty na sześciennej bryle. Świetlik dachowy o niespotykanym, opływowym kształcie doskonale podkreśla charakter całego założenia. Przeszklenia dodają formie lekkości, a okrągłe okienka idealnie podkreślają styl. Projekt idealnie sprawdzi się dla osób ceniącym architekturę modernistyczną opartą na elementarnych bryłach. Obiekt jest w pełni dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych.

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut piwnicy

 

Projekt LK-02 - rzut

1. HALL 12,5 m²

2. POMIESZCZENIE GOSPODARCZE 1,1 m²

3. KOTŁOWNIA + PRALNIA 7,1 m²

4. WC DAMSKI 3,5 m²

5. WC MĘŻSKI 3,8 m²

6. PP WC DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH 4,1 m²

7. WC DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH 3,8 m²

8. KORYTARZ 12,2 m²

9. SZATNIE PERSONELU 3,3 m²

10. WC PERSONELU 1,6 m²

11. MAGAZYN BIELIZNY 1,4 m²

12. MAGAZYN 6,6 m²

13. MAGAZYN PRODUKTÓW 3,4 m²

14. SCHODY 10,3 m²

Część podpiwniczona została udostępniona poprzez trzy węzły komunikacyjne tj. windę, schody wewnętrzne i bezpośrednie wejście z zewnątrz poprzez umieszczenie budynku na spadku. W strefie tej znajdują się magazyny, węzły sanitarne oraz pomieszczenia gospodarcze.

Rzut parteru

 

Projekt LK-02 - rzut

1. PRZEDSIONEK 5,0 m²

2. SALA KONSUMPCYJNA 31,8 m²

3. BUFET 7,1 m²

4. ZMYWALNIA NACZYŃ STOŁOWYCH 6,7 m²

5. KUCHNIA 14,4 m²

6. SCHODY 11,4 m²

Na parterze zaplanowano przestronną salę restauracyjną z otwarciem na bufet oraz kuchnię. Zmywalnia została wyodrębniona poprzez umieszczenie w ścianie drzwi przesuwnych.

Rzut I piętra

 

Projekt LK-02 - rzut

1. SALA KONSUMPCYJNA - 49,4 m²

2. BUFET - 5,2 m²

Na piętrze znajduje się kolejna sala przeznaczona do konsumpcji z dodatkowym bufetem umiejscowionym w narożu. Zaplanowano tu również ogólnodostępny balkon oraz dwa węzły komunikacyjne tj. windę oraz klatkę schodową.

Model

 

Projekt LK-02 - model

Forma została oparta na sześciennej bryle elementarnej, co czyni ją niezwykle nowoczesną. Głównymi jej cechami są indywidualność i wyjście poza schemat budowania obiektów przekrytych dachem o dużym nachyleniu połaci. Budynek z każdej strony budzi inne emocje, dzięki czemu doskonale sprawdzi się w krajobrazie zurbanizowanym z nowoczesną architekturą. Nadaje się do realizacji w terenach z naturalnym spadkiem, co umożliwi doświetlenie piwnicy.

Elewacje

 

Projekt LK-02 - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt LK-02 - elewacja
elewacja frontowa
Projekt LK-02 - elewacja
elewacja boczna
Projekt LK-02 - elewacja
elewacja boczna

Przekrój

 

Projekt LK-02 - przekrój

Dzięki prostemu kształtowi obiekt nie należy do skomplikowanych w konstrukcji, a wnętrza pozostają elastyczne. Niepowtarzalny kształt oraz futurystyczne detale architektoniczne podkreślają cały styl założenia.

Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Budynek małej gastronomii przewidziany na max. 45 konsumentów, piętrowy, podpiwniczony. Wykonany w technologii tradycyjnej. Ściany zewnętrzne: pustak POROTHERM 25 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny. Stropy w budynku: żelbetowe. Kąt nachylenia stropodachu: 5%. Program: sala konsumpcyjna, bufet, zmywalnia naczyń, kuchnia, zaplecze gastronomiczne, zaplecze sanitarne oraz zaplecze magazynowe.

Zobacz ten projekt w lustrzanym odbiciu

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72

Powierzchnia zabudowy: 111.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 205.50 m²
Kubatura: 970.00 m³
Szerokość działki: 19.60 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 20
Kąt nachylenia dachu: 5,00%
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 10.62 m
Rodzaj ogrzewania: gazowe
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: podpiwniczony
Poddasze: piętro
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt baru
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Anna Tenerowicz


ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :

 

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij