Projekt

Motel

Kod: K-11
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Projekt piętrowego budynku hotelowo-gastronomicznego. Bardzo duża powierzchnia użytkowa pozwoli na stworzenie restauracji oraz jedenastu pokoi dwuosobowych. Bryła budynku jest urozmaicona poprzez wysunięcie części piętra nad wejście oraz dach kopertowy o niskim nachyleniu połaci. Dostosowanie do potrzeb osób niepełnosprawnych stanowi atut obiektu i wyróżnia go na tle innych hoteli, niekoniecznie przystosowanych do ich przyjmowania. Budynek jest więc nowoczesny i funkcjonalny, a przy tym subtelny i atrakcyjny wizualnie.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut piwnicy

 

1. Pomieszczenie techniczne 18,5 m2

2. Kotłownia 5,6 m2

3. Magazyn 11,4 m2

4. Magazyn 18,7 m2

5. Hall 15,8 m2

6. Magazyn sprzętu i mebli 10,2 m2

7. Magazyn napojów 11,6 m2

8. WC 4,8 m2

9. Chłodnia 8,1 m2

10. Komunikacja + 1/2 schodów 10,0 m2

11. Schowek 3,8 m2

W częściowym podpiwniczeniu zorganizowano mniej reprezentacyjne pomieszczenia tj. magazyny wspomagające pracę restauracji, chłodnię, kotłownię oraz schowki. W razie potrzeb przestrzeń tą można powiększyć i stworzyć np. duży magazyn.

Rzut parteru

 

1. Wiatrołap 6,2 m2

2. Poczekalnia 9,0 m2

3. Komunikacja 44,9 m2

4. Komunikacja + 1/2 schodów 15,2 m2

5. Recepcja 6,2 m2

6. Szatnia 9,1 m2

7. Sala restauracyjna 54,0 m2

8. Kuchnia 20,0 m2

9. Przygotowalnia 3,8 m2

10. Zmywalnia naczyń 8,0 m2

11. Komunikacja + 1/2 schodów 16,4 m2

12. Chłodnia 5,3 m2

13. Pomieszczenie socjalne 16,9 m2

14. Pomieszczenie administracyjne 8,8 m2

15. Łazienka 5,0 m2

16. WC męski 2,6 m2

17. WC dla kobiet i osób niepełnosprawnych 4,9 m2

18. Łazienka dla osób niepełnosprawnych 3,7 m2

19. Pokój dla niepełnosprawnych 10,9 m2

20. Wiatrołap zaplecza 4,2 m2

Na parterze wydzielono salę restauracyjną z zapleczem tj. kuchnię, zmywalnię, chłodnię i pomieszczenie gospodarcze. Dostęp do strefy pracowniczej umożliwia dodatkowe wejście zaplanowane z tyłu obiektu. Utworzono tu również pokój dla osoby niepełnosprawnej z prywatną łazienką, toalety dla personelu i gości, szatnię i recepcję.

Rzut I piętra

 

1. Komunikacja + 1/2 schodów 51,8 m2

2. 1/2 schodów 6,8 m2

3. Pokój z przedpokojem 19,8 m2

4. Łazienka 3,1 m2

5. Pokój z przedpokojem 18,7 m2

6. Łazienka 4,6 m2

7. Pokój z przedpokojem 14,7 m2

8. Łazienka 4,0 m2

9. Pokój z przedpokojem 14,0 m2

10. Łazienka 4,0 m2

11. Pokój z przedpokojem 14,3 m2

12. Łazienka 3,9 m2

13. Pokój z przedpokojem 15,3 m2

14. Łazienka 3,9 m2

15. Pokój z przedpokojem 15,0 m2

16. Łazienka 3,7 m2

17. Pokój z przedpokojem 15,2 m2

18. Łazienka 3,8 m2

19. Pokój z przedpokojem 20,2 m2

20. Łazienka 3,2 m2

Na piętrze znajduje się dziewięć pokoi dwuosobowych z prywatnymi łazienkami. Każdy z nich zaopatrzono również w duże okna oraz szafę wnękową, lepiej organizującą przestrzeń.

Przekrój

 

Częściowe podpiwniczenie oraz prosty kształt budynku pozwoliły na maksymalne wykorzystanie powierzchni zabudowy. Pokoje hotelowe są przestronne, a restauracja na parterze wygodna, zarówno dla gości, jak i pracowników.

Budynek hotelowo - gastronomiczny K-11
piętrowy z częściowo adaptowanym strychem, częściowo podpiwniczony.

Technologia tradycyjna.
Ściany zewnątrzne: pustak ceramiczny 29 cm, styropian 10 cm, tynk zewnętrzny.
Kąt nachylenia dachu: 16°.
Program: restauracja, 11 pokoi hotelowych, zaplecze restauracyjne, zaplecze administracyjno - socjalne, wentylatornia, magazyny, kotłownia.

Powierzchnia zabudowy: 337.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 966.60 m²
Kubatura: 3548.10 m³
Szerokość działki: 22.62 m
Ilość kondygnacji: 3
Liczba pomieszczeń: 51
Pokój na parterze: Nie
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:

- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan,gaz)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- zestawienie materiałów budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie

Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: częściowo podpiwniczony
Poddasze: piętro
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, hotel
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Katarzyna Hodor
CENA PROJEKTU

8 000PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij