Projekt

Bar

Kod: K-02
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Projekt budynku handlowo-usługowego o futurystycznym wyglądzie. Idealny do organizacji w nim niewielkiej restauracji lub baru. Dobrze sprawdzi się w przestrzeni miejskiej, podkreślając nowoczesny charakter przestrzeni. Kubiczna bryła zbliżona do sześcianu i niepowtarzalny opływowy świetlik dachowy niewątpliwie wpłyną na postrzeganie obiektu jako niezwykle nowatorskiego. Styl może zostać jeszcze bardziej podkreślony poprzez odpowiednie materiały elewacyjne. Projekt idealny dla osób odważnych o indywidualnym spojrzeniu na świat, ceniącym sobie najnowsze trendy architektoniczne.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Kształt obiektu w formie zbliżonej do sześcianu jest bardzo nowoczesny. Dzięki odpowiednim detalom architektonicznym początkowa minimalistyczna forma stała się bardzo indywidualna i ciekawa. Każda z elewacji wzbudza emocje i wyróżnia się na tle otoczenia. Bryła jest dostosowana do terenów ze spadkiem, co umożliwi doświetlenie piwnicy. Zastosowanie stropodachu i urozmaicenie go poprzez niezwykły świetlik umożliwiło stworzenie wzajemnej relacji pomiędzy prostą formą, a nowoczesnym detalem.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut piwnicy

 

1. HALL 12,5 m²

2. POMIESZCZENIE GOSPODARCZE 1,1 m²

3. KOTŁOWNIA + PRALNIA 7,1 m²

4. WC DAMSKI3,5 m²

5. WC MĘSKI 3,8 m²

6. PP WC DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH 4,1 m²

7. WC DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH 3,8 m²

8. KORYTARZ 12,2 m²

9. SZATNIE PERSONELU 3,3 m²

10. WC PERSONELU 1,6 m²

11. MAGAZYN BIELIZNY 1,4 m²

12. MAGAZYN 6,6 m²

13. MAGAZYN PRODUKTÓW 3,4 m²

14. SCHODY 10,3 m²

Dzięki całościowemu podpiwniczeniu budynku umieszczono w tej przestrzeni magazyny, pomieszczenia gospodarcze oraz węzły sanitarne. Udostępnienie jej zarówno poprzez schody, jak i windę umożliwia bezproblemowe korzystanie z obiektu również osobom niepełnosprawnym.

Rzut parteru

 

1. PRZEDSIONEK 5,0 m²

2. SALA KONSUMPCYJNA 31,8 m²

3. BUFET 7,1 m²

4. ZMYWALNIA NACZYŃ STOŁOWYCH 6,7 m²

5. KUCHNIA 14,4 m²

6. SCHODY 11,4 m²

Na parterze wydzielono elastyczną w kształtowaniu salę konsumpcyjną, bufet z półotwartą kuchnią oraz zmywalnię. Dzięki zaprojektowaniu podjazdu i windy, osoby niepełnosprawne mogą bez przeszkód korzystać z całej przestrzeni wewnętrznej obiektu.

Rzut I piętra

 

1. SALA KONSUMPCYJNA 49,4 m²

2. BUFET 5,2 m²

Piętro tworzy druga sala konsumpcyjna z bufetem w narożu. Dostęp do niej - tak jak w przypadku piwnicy i parteru jest możliwy poprzez schody lub windę. Na piętrze znajduje się również niewielki balkonik dostępny dla wszystkich gości.

Przekrój

 

Konstrukcja budynku jest dosyć prosta, a dzięki temu wnętrza pozostają elastyczne w zagospodarowaniu. Nowoczesne detale architektoniczne z pewnością wbiją się w pamięć wszystkim klientom, którzy z pewnością będą chcieli powrócić w to niezwykłe miejsce.

Budynek małej gastronomii K-02

przewidziany na max. 50 konsumentów, piętrowy, podpiwniczony.
Technologia tradycyjna: Ściany zewnętrzne: pustak POROTHERM 25 cm, styropian 10 cm, tynk zewnętrzny. Stropy w budynku: żelbetowe.
Kąt nachylenia stropodachu: 5%.
Program: sala konsumpcyjna, bufet, zmywalnia naczyń, kuchnia, zaplecze gastronomiczne, zaplecze sanitarne oraz zaplecze magazynowe.

Powierzchnia zabudowy: 111.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 205.50 m²
Kubatura: 970.00 m³
Szerokość działki: 19.60 m
Ilość kondygnacji: 3
Liczba pomieszczeń: 20
Pokój na parterze: Nie
Rodzaj ogrzewania: gazowe
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan,gaz)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: podpiwniczony
Poddasze: piętro
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt baru
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Anna Tenerowicz
CENA PROJEKTU

2 800PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij