Projekt

Restauracja

Kod: LK-01C
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

 Parter: 271,27 m2

1. Wiatrołap + szatnia 17,32 m2

2. WC damski i dla osób niepełnosprawnych 4,05 m2

3. WC męski z przedsionkiem 6,26 m2

4. Sala konsumpcyjna 137,77 m2

5. Bar  6,19 m

6. Biuro 7,89 m2 

7. Rozdzielnia 4,53 m2

8. Zmywalnia 7,36 m2

9. Kuchnia 24,52 m2

10. Łazienka z WC 4,66 m2

11. Pomieszczenie socjalne 10,35 m2

12. Magazyn 3,11 m2

13. Chłodnia 2,93 m2

14. Magazyn 3,11 m2

15. Kotłownia 8,28 m2

16. Korytarz 17,39 m2

17. Obróbka warzyw i jaj 5,55 m2

 
Powierzchnia użytkowa:  228,28 m2
Powierzchnia netto:  271,27 m2

Przekrój

 

Projekt budynku gastronomicznego pełniącego funkcję restauracji LK-01 C, parterowy, niepodpiwniczony.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 15 cm, okładzina drewniana 5 cm. Strop: drewniany.  Kąt nachylenia dachu: 38°. Więzba dachowa wykonana z prefabrykowanych wiązarów drewnianych.
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe (biomasa). 
Program: sala restauracyjna, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia na paliwo stałe (biomasa).

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU: 
- projekt architektoniczny budowlany 
- projekt konstrukcyjny budowlany 
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni i na sali konsumpcyjnej)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie awaryjne) 
- zestawienie materiałów budowlanych 
- projektowana charakterystyka energetyczna
- kosztorys inwestorski budowlany
- przedmiar robót
- zestawienie elementów więźby dachowej 
- zgoda na zmiany w projekcie

POWIERZCHNIA  NETTO BUDYNKU:  271.27 m2
Powierzchnia użytkowa podana w prezentacji zawiera także powierzchnią komunikacji oraz pomieszczeń technicznych.

Powierzchnia zabudowy: 319.61 m²
Powierzchnia użytkowa: 271.27 m²
Kubatura: 1818.10 m³
Szerokość działki: 26.60 m
Ilość kondygnacji: 1
Liczba pomieszczeń: 17
Kąt nachylenia dachu: 38°
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 8.20 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Wskaźnik energii pierwotnej: 56.62 kWh/(m²·rok)
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze nieużytkowe
Typ: gastronomiczne, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt baru, projekt domu weselnego, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji, świetlica
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU

7 400PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij