Projekt

Budynek gastronomiczny z zapleczem noclegowym i mieszkaniem właściciela

Kod: K-58
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

K-58 To ciekawa propozycja dla inwestorów szukających projektu, który pozwoli im na prowadzenie biznesu i mieszkanie w jednym budynku. Ten projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym posiada wydzieloną część mieszkalną na parterze i poddaszu. Dużym atutem K-58 jest obecność pełnego podpiwniczenia, w którym zaprojektowaliśmy między innymi garaże i pomieszczenia gospodarcze. Tradycyjna architektura, łączy się w nim z nowoczesnymi rozwiązaniami technicznymi. Na dachu przewidziana jest instalacja solarna, a w sali bankietowej wentylacja z rekuperacją.

 

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

K-58 Ma prostą bryłę na planie prostokąta, w której częścią dominującą jest wysunięcie w elewacji frontowej. Po obu stronach wysunięcia zaplanowaliśmy eleganckie tarasy dla gości, gdzie w cieplejszych miesiącach można urządzić ogródki restauracyjne. W elewacji ogrodowej elementem wyróżniającym się są dwie symetrycznie rozmieszczone lukarny balkonowe doświetlające mieszkanie właściciela i jeden z pokoi dla gości. K-58 można realizować na działkach ze spadem, minimalna wymagana szerokość działki to 29.1 m.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut piwnicy

 

Piwnice: 392.80 m2
Część usługowa:
1.Hall + schody 29.00 m2
2. WC damskie 7.70 m2
3. WC męskie 7.70 m2
4. Przedsionek 2.10 m2
5. Garaż 39.30 m2
6. Pom. gospodarcze 35.10 m2
7. Pom. gospodarcze 19.10 m2
8. Pom. gospodarcze 41.74 m2
9. Pom. gospodarcze 11.25 m2
10. Pom. gospodarcze 8.31 m2
11. Magazyn 5.23 m2
12. Pomieszczenie socjalne 9.10 m2
13. WC 4.38 m2
14. Chłodnia 5.83 m2
15. Pom. obróbki jaj/warzyw 6.71 m2
16. Korytarz 24.10 m2
17. Magazyn produktów suchych 7.57 m2
18. Skład opału 6.46 m2
19. Kotłownia 14.49 m2

Część mieszkalna:
20. Garaż 39.27 m2
21. Kuchnia letnia 64.95 m2
22. Łazienka 3.61 m2

Projekt posiada pełne podpiwniczenie. Zaprojektowaliśmy w nim część przeznaczoną dla właściciela z osobnym wejściem w elewacji bocznej. Składa się na nią: kuchnia letnia, garaż dwustanowiskowy i łazienka. W drugiej części są pomieszczenia potrzebne do obsługi pensjonatu, głównie zaplecze kuchni i pomieszczenie gospodarczo techniczne. W programie jest także drugi garaż dwustanowiskowy.
 

Rzut parteru

 

Parter: 342.75 m2
Część usługowa:
1.Hall + schody 21.37 m2
2. WC niepełnosprawnych 3.69 m2
3. WC 3.10 m2
4. Sala konsumpcyjna 176.68 m2
5. Przedsionek 13.74 m2
6. Sala barowa 30.79 m2
7. Rozdzielnia kelnerska 5.74 m2
8. Zmywalnia 7.68 m2
9. Korytarz 2.60 m2
10. Kuchnia 26.66 m2

Część mieszkalna:
11. Pokój 29.87 m2
12. Aneks kuchenny 5.76 m2
13. WC 1.33 m2
14. Przedsionek 13.74 m2

Na parterze większą część powierzchni zajmuje duża sala bankietowa na 110 osób. Do jej obsługi przygotowana jest kuchnia z rozdzielnią kelnerską. Część mieszkalna właściciela jest zupełnie odseparowana od części komercyjnej dzięki czemu może on w spokoju prowadzić życie rodzinne.

Rzut poddasza

 

Poddasze: 269.28 m2/ 334.96 m2

Część usługowa:
1. Hall+ klatka schodowa 21.78 / 24.37 m2
2. Hol 17.99 m2
3. Pokój 22.52 / 25.71 m2
4. Łazienka 3.32 m2
5. Magazyn bielizny brudnej 2.54 / 2.90 m2
6. Magazyn bielizny czystej 3.25 m2
7. Korytarz 13.32 m2
8. Pom. porządkowe 1.67 m2
9. Pokój 10.69 / 14.39 m2
10. Łazienka 2.73 m2
11. Pokój 10.51 / 14.21 m2
12. Łazienka 2.73 m2

Część mieszkalna:
13. Pokój + schody 21.90 / 22.54 m2
14. Łazienka 4.75 / 5.40 m2

Część usługowa:
15. Pokój 12.16 / 16.11 m2
16. Łazienka 2.66 m2
17. Pokój 10.83 / 14.49 m2
18. Łazienka 2.66 m2
19. Pokój 14.31 / 18.89 m2
20. Łazienka 2.55 m2
21. Pokój 12.86 / 13.64 m2
22. Łazienka 3.16 m2
23. Pokój 13.00 m2
24. Łazienka 2.87 m2
25. Pokój 12.22 / 16.43 m2
26. Łazienka 2.72 m2
27. Pokój 11.81 / 14.12 m2
28. Łazienka 4.96 m2
29. Pom. socjalne 6.60 m2
30. WC 1.72 m2
31. Korytarz 12.49 m2

Na poddaszu zaprojektowaliśmy pokoje noclegowe dla gości i część sypialną mieszkania właściciela. Do dyspozycji odwiedzających pensjonat jest dziesięć pokoi dwuosobowych z łazienkami. Pracownicy obiektu będą mieć do dyspozycji pomieszczenie socjalne oraz niezbędne do utrzymania czystości w pokojach pomieszczenia pomocnicze (magazyny bielizny czystej, brudnej, pom. porządkowe)


 

Przekrój

 

Projekt budynku gastronomiczno noclegowego z pełnym podpiwniczeniem i mieszkaniem właściciela w programie.

Projekt budynku gastronomicznego K-58 z zapleczem noclegowym i mieszkaniem właścieciela, pełniący funkcję domu weselnego lub restauracji.
Budynek  parterowy poddaszem użytkowym, podpiwniczony. Może również pełnić funkcję pensjonatu, motelu lub zajazdu. 

Technologia: ściany zewnętrzne - pustak SUPOREX 24 cm, styropian 18 cm, tynk zewnetrzny.
Stropy: Teriva, nad poddaszem w konstrukcji dachu
Kąt nachylenia dachu: 35°.

Pokrycie dachu: dachówka ceramiczna
Ogrzewanie: piec na paliwo stałe - pelety, c.w.u wspomagane przez instalację solarną
Wentylacja mechaniczna: sala bankietowa - wentylacja mechaniczna nawiewno-wywiewna z rekuperacją, kuchnia z zapleczem wentylacja mechaniczna nawiewno wywiewna
Program:
Część usługowa:sala konsumpcyjna dla 110os, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia na paliwo stałe, skład opału, 10 pokoi dwuosobowych z łazienkami, garaż dwustanowiskowy.
Część mieszkalna: kuchnia letnia, salon, pokój z aneksem, łazienka, WC, garaż

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni,
wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna z rekuperacją sali bankietowej, hydranty przeciwpożarowe wewnętrzne, instalacja solarna)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie ewakuacyjne)
- projektowana charakterystyka energetyczna budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej

- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 506.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 1004.80 m²
Kubatura: 4240.10 m³
Szerokość działki: 29.09 m
Ilość kondygnacji: 3
Liczba pomieszczeń: 67
Kąt nachylenia dachu: 35°
Ilość pokoi: 10
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 12.52 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Wskaźnik energii pierwotnej: 63.05 kWh/(m²·rok)
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: z 2 garażami
Piwnica: podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt motelu, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU

13 000PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij