Projekt

Centrum Biznesu

Kod: LK-55
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

LK-55 To bardzo ciekawy pod względem programu i możliwości jakie oferuje inwestorowi projektów budynków komercyjnych jakie wprowadziliśmy do oferty naszego biura. Jego wielką zaletą jest fakt, że budowę można realizować etapami. Pozwala to na rozłożenie całej inwestycji na lata. LK-55 został przez nas zaprojektowany jako nowoczesne centrum biznesu. Oferuje duże powierzchnie wystawienniczo-konferencyjne, oraz zaplecze noclegowe dla gości na poddaszu. Projekt wymaga stosunkowo dużej parceli, na której może być realizowany. jego powierzchnia zabudowy wynosi 1650.00 m².

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Bryła budynku jest bardzo prosta, przykryliśmy ją dwuspadowym dachem co dodatkowo obniża koszty budowy. Inwestorzy mogą zdecydować, czy realizować od razu cały projekt, czy np. tylko część hotelowo-konferencyjną. Z zewnątrz budynek zwraca uwagę prostymi, ascetycznymi elewacjami z dużą ilością przeszkleń w elewacji bocznej (ogród zimowy). Projekt do realizacji wymaga, by parcela miała minimum 32m.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

Parter: część bankietowa:

 

1. Hall 15,5 m²

2. Szatnia 15,2 m²

3. Magazyn 2,5 m²

4. Ogród zimowy 74,1 m²

5. Barek kawowy 51,7 m²

6. Sala bankietowa 448,9 m²

7. WC męski + przedsionek 6,2 m²

8. WC damski + przedsionek 7,6 m²

9. Korytarz 5,8 m²

10. WC męski + przedsionek 8,9 m²

11. WC damski + przedsionek 10,0 m²

12. WC dla osób

       niepełnosprawnych 3,8 m²

13. Pomieszczenie socjalne

       dla kuchni 10,8 m²

14. WC + natrysk 6,5 m²

15. Chłodnia 7,0 m²

16. Chłodnia 4,8 m²

17. Hall 15,4 m²

18. Magazyn 4,7 m²

19. Magazyn 3,3 m²

20. Obieralnia warzyw /

       wyparzalnia jaj 4,7 m²

21. Kuchnia 67,3 m²

22. Zmywalnia 8,0 m²

23. Rozdzielnia kelnerska 7,5 m²

24. Wiatrołap 6,1 m²

25. Hall + schody 102,5 m²

26. Szatnia 8,2 m²

27. Sala konferencyjna 33,8 m²

28. Sala konferencyjna 32,8 m²

29. Recepcja 13,6 m²

30. Biuro 8,9 m²

31. Biuro 14,8 m²

32. Biuro 11,7 m²

33. Biuro 11,7 m²

34. Biuro 10,9 m²

35. Salka konferencyjna 12,9 m²

36. Korytarz 15,1 m²

37. WC dla osób

       niepełnosprawnych 3,7 m²

38. WC damski + przedsionek 7,0 m²

39. WC męski + przedsionek 6,9 m²

40. Korytarz 27,3 m²

41. Pomieszczenie socjalne 7,4 m²

42. WC 4,9 m²

43. WC 2,5 m²

44. Pomieszczenie socjalne 7,9 m²

45. Magazyn 6,1 m²

46. Magazyn 4,8 m²

47. Magazyn 6,2 m²

48. Kuchnia 11,5 m²

49. Zmywalnia 4,8 m²

50. Rozdzielnia kelnerska 3,0 m²

51. Sala audio-video 191,8 m²

52. WC damski 6,1 m²

53. WC męski 7,1 m²

54. Ogród zimowy 44,7 m²

55. Szatnia 10,8 m²

56. Magazyn 4,2 m²

57. Kotłownia 15,0 m²

Projekt posiada bardzo rozbudowany program parteru, który można podzielić na dwie części. Od frontu mamy recepcję oraz szatnię oraz główny hall z klatką schodową. Po jego lewej stronie są pomieszczenia biurowe oraz węzeł sanitarny, a po prawej dwie sale konferencyjne i pomieszczenia socjalne. Idąc w głąb hallu przejdziemy do dużej sali audytoryjnej, do której przylega mały ogród zimowy, recepcja i kotłownia. Po prawej stronie jest kuchnia z zapleczem. Drugą część parteru zajmuje duża, wielofunkcyjna sala o powierzchni 448,9 m2, w której można organizować konferencje czy wystawy. Przylega do niej elegancki ogród zimowy z barem kawowym. Kuchnia z zapleczem znajduje się po drugiej stronie sali, zaś na jej końcu jest węzeł sanitarny dla gości.

 

Rzut poddasza

 

Poddasze:

część konferencyjno-hotelowa:

1. Hall + schody 72,6 m²

2. Pokój z łazienką 20,8 m²

3. Pokój z łazienką 20,8 m²

4. Pokój z łazienką 20,8 m²

5. 2 pokoje z łazienką 36,9 m²

6. 2 pokoje z łazienką 26,3 m²

7. 2 pokoje z łazienką 36,9 m²

8. Pokój z łazienką 20,8 m²

9. Pokój z łazienką 20,8 m²

10. Pokój z łazienką 20,8 m²

Na poddaszu zaprojektowaliśmy strefę z pokojami dla gości. W programie jest siedem pokoi dwuosobowych z łazienkami, oraz dwa apartamenty.

Przekrój

 

LK-55 To nowoczesne centrum biznesu, które można realizować etapami. Posiada poddasze użytkowe z pokojami noclegowymi.

 

Projekt centrum biznesu LK-55, parterowy z poddaszem użytkowym, niepodpiwniczony. Budynek może służyć do organizacji konferencji, bankietów lub wesel dla około 450 osób łącznie. Sale mogą pełnić także funkcję wystawienniczą i usługową. Konstrukcja i układ funkcjonalny budynku umożliwia pdoział jego budowy na etapy. 

Technologia: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 15 cm, tynk zewnetrzny.
Stropy: żelbetowy
Kąt nachylenia dachu: 20°.

Pokrycie dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: gazowe z kotłowni gazowej.
Wentylacja mechaniczna: nawiewno - wywiewna z rekuperacją w sali bankietowej, audytoryjnej i konferencyjnej, w pomieszczeniach biurowych nawiewno wywiewna w kuchni i na zapleczu kuchennym.


Program: sala bankietowa./konferencyjna dla 300 gości, sala audytoryjna dla 100 osób, 2 sale konferencyjne dla 50 osób, , ogród zimowy, kuchnia z zapleczem kuchennym, zaplecze biurowe, zaplecze socjalne, zaplecze sanitarne, zaplecze magazynowe,
7 pokoi dwuosobowych z łazienkami, 2 apartamenty dwupokojowe dwuosobowe.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna,
hydranty przeciwpożarowe wewnętrzne)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie ewakuacyjne)
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej

- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 1650.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 1753.80 m²
Kubatura: 12375.00 m³
Szerokość działki: 32.00 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 67
Kąt nachylenia dachu: 20°
Ilość pokoi: 11
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 8.12 m
Rodzaj ogrzewania: gazowe
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:

 

Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt motelu, projekt biura, projekt budynku usługowego, projekt domu weselnego, projekt budynku gastronomicznego, biurowce, projekty budynków biurowych, konferencyjne, projekty budynków konferencyjnych, projekt budynku konferencyjnego
Technologia: tradycyjna
Styl: modernistyczny

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU

42 000PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij