Projekt

Dom weselny, Pensjonat

Kod: K-56
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

K-56 to projekt parterowego budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, w którym można urządzić elegancki dom ślubny lub pensjonat. Jego wydłużona bryła sprawia, że można go realizować na nietypowych, wąskich parcelach. Tradycyjna architektura, podkreślona jest przez efektowne detale elewacji frontowej oraz dwuspadowy dach. Projekt ten polecamy inwestorom, którzy chcą wybudować budynek z dużą salą konsumpcyjną na parterze i pokojami dla gości na poddaszu.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Bryła budynku ma wydłużony kształt, dzięki czemu K-56 będzie pasował właścicielom długich aczkolwiek wąskich działek. Bardzo efektownie prezentuje się elewacja frontowa z szeregiem kolumn podtrzymujących balkon. W elewacji bocznej zaprojektowaliśmy wejścia do sali konsumpcyjnej, a w ogrodowej wejście do części dla pracowników. Dwuspadowy dach upiększa szereg lukarn, które doświetlają pomieszczenia na poddaszu. Do realizacji K-56 będzie potrzebna działka szerokości minimum 22.16m.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

Parter: 570,2 m2

1. Wiatrołap 7.4 m2
2. Hall + kl. Schodowa 40,1 m2
3. Szatnia 19,6 m2
4. Pomieszczenie gospodarcze 6,5 m2
5. Przedsionek wc 5,2 m2
6. WC dla mężczyzn 11,1 m2
7. WC dla osób niepełnosprawnych 3,5 m2
8. Przedsionek wc 5,2 m2
9. WC dla kobiet 11,1 m2
10. Sala konsumpcyjna 322,9 m2
11. Hol + klatka schodowa 15,7 m2
12. Pomieszczenie gospodarcze 6,6 m2
13. Korytarz 14,3 m2
14. Rozdzielnia kelnerska 7,5 m2
15. Zmywalnia 8,2 m2
16. Kuchnia 37,6 m2
17. Magazyn produktów suchych 3,4 m2
18. Spiżarnia 2,0 m2
19. Pomieszczenie obróbki warzyw / wyparzania jaj 4,5 m2
20. Magazyn podręczny 6,0 m2
21. Magazyn warzyw 4,8 m2
22. Pomieszczenie socjalne + wc 8,2 m2
23. Chłodnia 4,3 m2
24. Kotłownia 14,6 m2

Na parterze dominuje duża sala konsumpcyjna o powierzchni 322m2. Jest to doskonałe miejsce do organizacji imprez okolicznościowych. Zaraz przy głównym wejściu zaprojektowaliśmy sanitariaty oraz szatnię dla gości, małe pomieszczenie gospodarcze i schody na poddasze. Za salą bankietową jest zaplecze kuchenne, pomieszczenia socjalne i techniczne. Kotłownia posiada osobne wejście z zewnątrz.


 

Rzut poddasza

 

Poddasze: 525,2 / 558,7 m2

1. Hall + klatka schodowa K1 i K2 81,2 m2
2. Apartament
    Hol 3,0 m2
    Aneks kuchenny 7,5 m2
    Pokój dzienny 37,1 / 40,4 m2
    Łazienka 3,2 m2
    Pokój 11,3 / 12,1 m2
    Pokój 9,7 / 11,8 m2
3. Pokój 12,4 / 14,9 m2
    Łazienka 2,8 m2
4. Apartament
    Pokój 17,9 / 18,9 m2
    Pokój 12,1 / 13,1 m2
    Łazienka 3,0 m2
5. Pokój 2,5 m2
6. Pokój 14,6 / 15,6 m2
    Łazienka 3,0 m2
7. Pokój 14,6 / 15,6 m2
    Łazienka 3,0 m2
8. Pokój 14,6 / 15,6 m2
    Łazienka 3,0 m2
9. Pokój 14,6 / 15,6 m2
    Łazienka 3,0 m2
10. Pokój 14,6 / 15,6 m2
    Łazienka 3,0 m2
11. Pokój 14,6 / 15,6 m2
    Łazienka 2,8 m2
12. Pokój socjalny 10,8 / 12,9 m2
    Łazienka 1,9 m2
13. Magazyn bielizny czystej 2,1 m2
14. Apartament
    Pokój 16,9 / 18,4 m2
    Pokój 11,5 / 12,3 m2
    Łazienka 2,7 m2
15. Apartament
    Pokój 16,9 / 18,4 m2
    Pokój 10,4 / 11,1 m2
    Łazienka 3,0 m2
16. Magazyn bielizny czystej 2,1 m2
17. Pokój 14,6 / 15,6 m2
    Łazienka 2,8 m2
18. Pokój 14,6 / 15,6 m2
    Łazienka 3,0 m2
19. Pokój 14,6 / 15,6 m2
    Łazienka 2,9 m2
20. Pokój 14,6 / 15,6 m2
    Łazienka 3,0 m2
21. Pokój 14,6 / 15,6 m2
    Łazienka 3,0 m2
22. Pokój 13,4 / 14,4 m2
    Łazienka 4,1 m2
23. Pomieszczenie porządkowe 2,5 m2
24. Apartament
    Pokój 17,9 / 18,9 m2
    Pokój 12,1 / 13,1 m2
    Łazienka 3,0 m2

 

Na poddaszu zaprojektowaliśmy pokoje dla gości. Są tu pokoje dwuosobowe z łazienką, jeden pokój przystosowany do potrzeb osoby niepełnosprawnej. Dla klientów poszukujących podwyższonego standardu przygotowaliśmy cztery apartamenty dwupokojowe oraz jeden ekskluzywny apartament trzypokojowy z aneksem kuchennym i balkonem.

 

 

 

 

Przekrój

 

K-56 To elegancki projekt gastronomiczny z zapleczem noclegowym doskonale nadający się na duży dom ślubny czy pensjonat.

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, pełniący funkcję domu weselnego K-56, parterowy poddaszem użytkowym, niepodpiwniczony. Budynek może również pełnic funkcje pensjonatu, motelu lub zajazdu. Można również zaadaptować go na dom opieki dla osób starszych.
Technologia: ściany zewnętrzne - pustak SUPOREX 30 cm, styropian 12 cm, tynk zewnetrzny.
Stropy: nad parterm żelbetowy, nad poddaszem w konstrukcji dachu
Kąt nachylenia dachu: 35°.

Pokrycie dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: dwa piece kondensacyjne gazowe działające w kaskadzie.
Wentylacja mechaniczna: sala bankietowa oraz hol główny - wentylacja mechaniczna nawiewno wywiewna z rekuperacją
Klimatyzacja: wszystkie pokoje na poddaszu klimatyzowane
Program: sala konsumpcyjna, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia gazowa, 12 pokoi dwuosobowych z łazienkami, 1 pokój jednoosobowy z łazienką przystosowaną dla potrzeb osób niepełnosprawnych, 4 apartamenty 2 pokojowe z łazienką i aneksem kuchennym, 1 apartament 3 pokojowy z łazienką i aneksem kuchennym.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni,
wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna z rekuperacją sali bankietowej, hydranty przeciwpożarowe wewnętrzne, technologia kotłowni gazowej)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie ewakuacyjne)
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej

- zgoda na zmiany w projekcie

 

Powierzchnia zabudowy: 660.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 1095.30 m²
Kubatura: 5571.40 m³
Szerokość działki: 22.12 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 51
Kąt nachylenia dachu: 35°
Ilość pokoi: 24
Pokój na parterze: Nie
Rodzaj ogrzewania: gazowe
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:

 

Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk, Łukasz Szczepaniak
CENA PROJEKTU

15 000PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij