Projekt Restauracja, Dom weselny Kod: LK-52
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71 /
PN - PT od 16 do 18: 790 625 570
Model

Bryła projektu powstała na bazie litery L wyróżnia się tradycyjną architekturą z kilkoma ciekawymi detalami w elewacjach, które nadają budynkowi bardzo przyjemny w odbiorze wygląd. Warto zwrócić uwagę na małe daszki osłaniające wejścia do budynku, oparte są one na smukłych kolumienkach. Ze względu na dość dużą powierzchnię zabudowy wynoszącą 415.60 m² projekt wymaga odpowiednio przestronnej parceli.

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut parteru

Powiększ rzut

Parter: 358,40 m2
1. Wiatrołap + szatnia 19,9 m2
2. Sala konsumpcyjna 202,4 m2
3. Hall + klakta schodowa 8,6 m2
4. Pomieszczenie gospodarcze 5,3 m2
5. Bar 8,9 m2
6. Korytarz 10,1 m2
7 WC męskie 7,7 m2
8. WC niepełnosprawnych 3,6 m2
9. WC damskie 7,6 m2
10. Pomieszczenie socjlane 8,6 m2
11. WC 2,8 m2
12. Kotłownia na c.w.u 4,3 m2
13. Korytarz 5,0 m2
14. Chłodnia 2,8 m2
15. Magazyn 3,1 m2
16. Obróbka warzyw / wypażalnia jaj 5,8 m2
17. Kuchnia 33,1 m2
18. Zmywalnia naczyń 5,0 m2
19. Rozdzielnia kelnerska 4,1 m2
20. Pomieszczenie gospodarcze 9,5 m2

 

Na parterze dominuje piękna sala konsumpcyjna o powierzchni 202,4 m2. Można w niej bez problemu urządzać wesela i inne imprezy okolicznościowe. Projekt posiada kuchnię z zapleczem oraz rozdzielnię kelnerską, które umożliwiają sprawne i szybkie przygotowanie posiłków dla gości. Na parterze przygotowaliśmy także zaplecze socjalne dla pracowników, węzeł sanitarny przystosowany dla osób niepełnosprawnych, kotłownię i osobne pomieszczenie gospodarcze z wejściem z zewnątrz.


 

Rzut poddasza

Powiększ rzut

Poddasze: 176,1 / 194,0 m2
1. Klatka schodowa 11, 2 m2
2. Antresola 46,4 m2
3. Biuro 16,9 / 21,0 m2
4. WC 2,6 m2
5. Korytarz 15,4 m2
6. Pokój 11,3 / 12,2 m2
    Łazienka 3,9 m2
7. Pokój 10,8 / 12,7 m2
    Łazienka 4,0 m2
8. Pokój 10,8 / 13,2 m2
    Łazienka 3,3 m2
9. Pokój 12,4 / 13,4 m2
    Łazienka 3,2 m2
10. Pokój 8,6 / 12,4 m2
      Łazienka 3,3 m2
11. Pokój 8,6 / 12,4 m2
      Łazienka 3,3  m2

 

Na poddaszu zaprojektowaliśmy w sumie siedem pokoi. Sześć pokoi z łazienkami przeznaczonych jest dla gości, jeden przystosowany jest do działalności biurowej - doskonale nadaje się na pokój managera obiektu. Na poddaszu jest także efektowna antresola z widokiem na salę konsumpcyją.


 

Przekrój

Powiększ przekroje

Projekt parterowego obiektu gastronomicznego z częściowym poddaszem użytkowym. Posiada sześć pokoi z łazienkami na poddaszu.

POWIĘKSZ PRZEKRÓJ

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, pełniący funkcję domu weselnego LK-52, parterowy z częściowym poddaszem użytkowym, niepodpiwniczony.
Technologia: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 29 cm, styropian 12 cm, tynk zewnetrzny.
Stropy: nad parterm żelbetowy, nad poddaszem w konstrukcji dachu
Kąt nachylenia dachu: 40°.

Pokrycie dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: parter - piec gazowy nadmuchowy, pokojena poddaszu - grzejniki elektryczne
Program: sala konsumpcyjna, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia, 6 pokoi z łazienkami.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, hydranty przeciwpożarowe wewnętrzne, technologia kotłowni gazowej)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie ewakuacyjne)
- projektowana charakterystyka energetyczna budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej

- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 415.60 m²
Powierzchnia użytkowa: 534.46 m²
Kubatura: 2607.85 m³
Szerokość działki: 34.00 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 31
Kąt nachylenia dachu: 40°
Ilość pokoi: 6
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 10.23 m
Rodzaj ogrzewania: gazowe
Wskaźnik energii pierwotnej: 159.12 kWh/(m²·rok)
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA 3 EGZ. PROJEKTU 3 200PLN

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej