Projekt

Budynek gastronomiczny z zapleczem noclegowym

Kod: K-50
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

K-50 to projekt budynku gastronomicznego z bogatym zapleczem noclegowym. Świetnie nadaje się na prosty pensjonat, który będzie miał dużą salę restauracyjną na parterze i pokoje z łazienkami dla gości na poddaszu. W architekturze K-50 dominuje prostota i minimalizm, dzięki czemu bryła jest spójna, a projekt będzie łatwy w realizacji. Na dachu przewidzieliśmy instalację solarną, która wspomaga ogrzewanie ciepłej wody w budynku.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Bryłę budynku zaprojektowaliśmy na planie litery T. Wysunięcie w elewacji frontowej jest tutaj dominującym elementem architektury. W połaciach dachu przewidzieliśmy liczne okna, które doświetlają pomieszczenia na poddaszu. Projekt ten ze względu na swoją prostotę konstrukcji i architekturę polecam wszystkim inwestorom, którzy cenią sobie niskie koszty budowy. Aby zrealizować K-50 potrzebna jest działka o szerokości minimum 26,7m.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

Powiększ rzut

Parter: 328,8 m2

1. Hall / recepcja / schody 46,5  m2

2. Biuro 12,1 m2

3. Przedsionek 4,7 m2

4. WC damski 3,4 m2

5. WC dla osób niepełnosprawnych 4,1 m2

6. WC męski 8,3 m2

7. Korytarz 10,6 m2

8. Pokój z aneksem kuchennym 19,5 m2

9. Przedpokój 2,7 m2

10. Łazienka 2,7 m2

11. Pokój z aneksem kuchennym 19,5 m2

12. Przedpokój 2,7 m2

13. Łazienka 2,7 m2

14. Pokój dla osób niepełnosprawnych 13,5 m2

15. Łazienka 4,1 m2

16. Kotłownia 10,3 m2

17. Restauracja 85,8 m2

18. Rozdzielnia kelnerska 11,6 m2

19. Zmywalnia 5,4 m2

20. Chłodnia 3,8  m2

21. Kuchnia 23,6 m2

22. Magazyn 2,4 m2

23. Magazyn 3,6 m2

24. Pomieszczenie socjalne + WC 9,0 m2

25. Pomieszczenie porządkowe 1,1 m2

26. Korytarz 11,8 m2

27. Pomieszczenie obróbki jaj i warzyw 3,3 m2

Na parterze zaprojektowaliśmy recepcję, oraz część restauracyjną z pełnym zapleczem kuchennym, socjalnym i magazynowym. Duża sala konsumpcyjna o powierzchni 85  m2 może przyjąć do ~60 osób, więc można w niej bez problemu organizować przyjęcia okolicznościowe. Do dyspozycji gości przygotowaliśmy trzy pokoje, z czego dwa mają aneksy kuchenne a jeden przystosowany jest do potrzeb osób niepełnosprawnych. Zaraz przy głównym wejściu jest biuro oraz węzeł sanitarny. Kotłownia jest osobnym pomieszczeniem z wejściem wyłącznie z zewnątrz.

Rzut poddasza

 

Powiększ rzut

Poddasze: 282,1  m2 / 318,3  m2

1. Hall / klatka schodowa 24,3 m2

2. Magazyn bielizny brudnej 2,9 m2

3. Hall 20,7 m2

4. Pomieszczenie socjalne + WC 6,3 m2

5. Magazyn 4,2 m2

6. Magazyn 2,5 m2

7. Korytarz 12,7 m2

8. Pokój z łazienką 14,4 m2

9. Pokój z łazienką 14,4 m2

10. Pokój z łazienką 14,4 m2

11. Pokój z łazienką 14,4 m2

12. Pokój z łazienką 14,4 m2

13. Korytarz 12,5 m2

14. Pokój z łazienką 14,4  m2

15. Pokój z łazienką 18,3 m2

16. Pokój z łazienką 13,3 m2

17. Pokój z łazienką 15,9 m2

18. Pokój z łazienką 15,9 m2

19. Pokój z łazienką 15,1 m2

20. Magazyn bielizny czystej 2,8 m2

21. Pomieszczenie gospodarcze 2,5 m2

22. Pokój z łazienką 25,9 m2

Na poddaszu zaprojektowaliśmy pokoje dla gości. Do ich dyspozycji jest dziewięć pokoi dwuosobowych z łazienkami, jeden pokój jednoosobowy, oraz jeden pokój czteroosobowy. Do ich obsługi przewidziane są dwa magazyny na pościel, oraz pomieszczenie gospodarcze. Pracownicy mogą korzystać z małego pomieszczenia socjalnego.

Przekrój

 

Powiększ rzut

K-50 To niedrogi w realizacji projekt budynku gastronomicznego, który na poddaszu posiada pokoje dla gości.

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym K-50, parterowy z poddaszem użytkowym, niepodpiwniczony.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak Suporex 24 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny. Stropy: żelbetowe. Kąt nachylenia dachu: 35°.
Ogrzewanie: kotłownia gazowa na parterze. Podgrzewanie ciepłej wody użytkowej wspomagane przez instalację solarną.
Program: sala restauracyjna dla około 60 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, 2 pokoje jednoosobowe z anekesem kuchennym i łazienką na parterze,  11 pokoi dwuosobowych z łazienkami na poddaszu, 1 pokój czteroosobowy, 1 pokój dla osoby niepełnosprawnej, biuro, recepcja, kotłownia gazowa

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, wentylacja nawiewno - wywiewna sali bankietowej, hydranty p.poż., instalacja solarna)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie awaryjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- kosztorys inwestorski budowlany z przedmiarem robót
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 381.10 m²
Powierzchnia użytkowa: 610.90 m²
Kubatura: 2752.00 m³
Szerokość działki: 26.70 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 49
Pokój na parterze: Nie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, parterowe z poddaszem użytkowym, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU

10 800PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij