Projekt

Budynek gastronomiczny z zapleczem noclegowym

Kod: K-50
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 7 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 50 40

K-50 to projekt budynku gastronomicznego z bogatym zapleczem noclegowym. Świetnie nadaje się na prosty pensjonat, który będzie miał dużą salę restauracyjną na parterze i pokoje z łazienkami dla gości na poddaszu. W architekturze K-50 dominuje prostota i minimalizm, dzięki czemu bryła jest spójna, a projekt będzie łatwy w realizacji. Na dachu przewidzieliśmy instalację solarną, która wspomaga ogrzewanie ciepłej wody w budynku.

Model

 

Projekt K-50 - model

Bryłę budynku zaprojektowaliśmy na planie litery T. Wysunięcie w elewacji frontowej jest tutaj dominującym elementem architektury. W połaciach dachu przewidzieliśmy liczne okna, które doświetlają pomieszczenia na poddaszu. Projekt ten ze względu na swoją prostotę konstrukcji i architekturę polecam wszystkim inwestorom, którzy cenią sobie niskie koszty budowy. Aby zrealizować K-50 potrzebna jest działka o szerokości minimum 26,7m.

Elewacje

 

Projekt K-50 - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt K-50 - elewacja
elewacja frontowa
Projekt K-50 - elewacja
elewacja boczna
Projekt K-50 - elewacja
elewacja boczna

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut parteru

 

Projekt K-50 - rzut PARTER: 328,5 m2
1. Hall / schody 44,6 m2
2. Biuro 12,1 m2
3. Przedsionek 4,7 m2
4. WC damski 3,4 m2
5. WC dla os. niepełnosprawnych 4,1 m2
6. WC męski 8,3 m2
7. Korytarz 12,5 m2
8. Pokój z aneksem kuchennym 19,5 m2
9. Przedpokój 2,7 m2
10. Łazienka 2,7 m2
11. Pokój z aneksem kuchennym 19,5 m2
12. Przedpokój 2,7 m2
13. Łazienka 2,7 m2
14. Pokój dla os. niepełnosprawnych 13,5 m2
15. Łazienka 4,1 m2
16. Kotłownia 10,3 m2
17. Restauracja 85,8 m2
18. Rozdzielnia kelnerska 11,6 m2
19. Zmywalnia 5,4 m2
20. Chłodnia 3,8 m2
21. Kuchnia 23,6 m2
22. Magazyn 2,4 m2
23. Magazyn 3,6 m2
24. Pom. socjalne + WC 9,0 m2
25. Pom. porządkowe 1,1 m2
26. Korytarz 11,8 m2
27. Pom. obróbki jaj i warzyw 3,3 m2

Na parterze zaprojektowaliśmy recepcję, oraz część restauracyjną z pełnym zapleczem kuchennym, socjalnym i magazynowym. Duża sala konsumpcyjna o powierzchni 85 m2 może przyjąć do ~60 osób, więc można w niej bez problemu organizować przyjęcia okolicznościowe. Do dyspozycji gości przygotowaliśmy trzy pokoje, z czego dwa mają aneksy kuchenne a jeden przystosowany jest do potrzeb osób niepełnosprawnych. Zaraz przy głównym wejściu jest biuro oraz węzeł sanitarny. Kotłownia jest osobnym pomieszczeniem z wejściem wyłącznie z zewnątrz.

Rzut poddasza

 

Projekt K-50 - rzut

PODDASZE: 281,8 m2
/ 317,9 m2

1. Hall / klatka schodowa 24,3 m2
2. Magazyn bielizny brudnej 2,7 m2
3. Hall 20,7 m2
4. Pom, socjalne + WC 6,3 m2
5. Magazyn 4,2 m2
6. Magazyn 2,5 m2
7. Korytarz 12,7 m2
8. Pokój 11,5 m2
9. Łazienka 2,7 m2
10. Pokój 11,7 m2
11. Łazienka 2,7 m2
12. Pokój 11,7 m2
13. Łazienka 2,7 m2
14. Pokój 11,7 m2
15. Łazienka 2,7 m2
16. Pokój 11,7 m2
17. Łazienka 2,7 m2
18. Korytarz 12,7 m2
19. Pokój 11,7 m2
20. Łazienka 2,7 m2
21. Pokój 15,6 m2
22. Łazienka 2,7 m2
23. Pokój 10,2 m2
24. Łazienka 3,1 m2
25. Pokój 13,0 m2
26. Łazienka 2,9 m2
27. Pokój 13,2 m2
28. Łazienka 2,6 m2
29. Pokój 12,3 m2
30. Łazienka 2,8 m2
31. Mag. bielizny czystej 2,6 m2
32. Pom. gospodarcze 2,5 m2
33. Pokój 22,8 m2
34. Łazienka 3,1 m2

Na poddaszu zaprojektowaliśmy pokoje dla gości. Do ich dyspozycji jest dziewięć pokoi dwuosobowych z łazienkami, jeden pokój jednoosobowy, oraz jeden pokój czteroosobowy. Do ich obsługi przewidziane są dwa magazyny na pościel, oraz pomieszczenie gospodarcze. Pracownicy mogą korzystać z małego pomieszczenia socjalnego.

Przekrój

 

Projekt K-50 - przekrój

K-50 To niedrogi w realizacji projekt budynku gastronomicznego, który na poddaszu posiada pokoje dla gości.

POWIĘKSZ PRZEKRÓJ
Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym K-50, parterowy z poddaszem użytkowym, niepodpiwniczony.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak Suporex 24 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny. Stropy: żelbetowe. Kąt nachylenia dachu: 35°.
Ogrzewanie: kotłownia gazowa na parterze. Podgrzewanie ciepłej wody użytkowej wspomagane przez instalację solarną.
Program: sala restauracyjna dla około 60 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, 2 pokoje jednoosobowe z anekesem kuchennym i łazienką na parterze,  11 pokoi dwuosobowych z łazienkami na poddaszu, 1 pokój czteroosobowy, 1 pokój dla osoby niepełnosprawnej, biuro, recepcja, kotłownia gazowa

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, wentylacja nawiewno - wywiewna sali bankietowej, hydranty p.poż., instalacja solarna)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie awaryjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- kosztorys inwestorski budowlany z przedmiarem robót
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 381.10 m²
Powierzchnia użytkowa: 610.90 m²
Kubatura: 2752.00 m³
Szerokość działki: 26.70 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia domu węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 49
Pokój na parterze: Nie
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:

 

Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, parterowe z poddaszem użytkowym, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA 4 EGZ. PROJEKTU 3 900 PLN 10 800 PLN KUP
PROJEKT

Projekt został opracowany zgodnie z aktualnie obowiązującymi normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo podzielcie się swoją opinią o naszych projektach, a pakiet BEZPŁATNYCH DODATKÓW otrzymacie całkowicie za darmo do każdego zamówionego projektu domu.

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij