Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 780 001 242, 508 037 512 |
LK-42 to jeden z naszych popularniejszych projektów gastronomicznych. Oferujemy go jako projekt domu weselnego do czego predysponuje go duża sala konsumpcyjna na parterze z pełnym zapleczem kuchennym. Projekt ten wyróżnia się także częściowym poddaszem użytkowym, gdzie zaprojektowaliśmy dodatkową salę oraz biuro. LK-42 Ma tradycyjną architekturę, dzięki czemu doskonale będzie prezentował się na działkach z dużą ilością zieleni.
![]() |
Projekt ma nieskomplikowaną bryłę na planie prostokąta, którą przykryliśmy czterospadowym dachem. Elewacje nie posiadają elementów architektury, które dominowałyby wizualnie. Głównym założeniem jest raczej prostota i harmonia. Projekt ten ma elegancki daszek osłaniający główne wejście do budynku. W elewacji bocznej zaprojektowaliśmy wejście do zaplecza dla pracowników, a w ogrodowej do kotłowni. |
![]() |
Parter: 435,1 m2 1. Hall 12,5 m2 2. Sala bankietowa 270,9 m2 3. Schowek 4. Korytarz 13,3 m2 5. Kotłownia 8,0 m2 6. Magazyn 5,5 m2 7. Magazyn 4,5 m2 8. Pomieszczenie socjalne 5,8 m2 9. Obróbka jaj i warzyw 4,2 m2 10. Kuchnia 39,0 m2 11. Chłodnia 3,5 m2 12. Zmywalnia naczyń stołowych 8,8 m2 13. Szatnia 6,5 m2 14. Korytarz 5,7 m2 15. Przedsionek 2,7 m2 16. WC męski 6,4 m2 17. Przedsionek 3,0 m2 18. WC damski 6,2 m2 19. WC damski i dla osób niepełnosprawnych 3,5 m2 20. Pom. gospodarcze 2,9 m2 21. Rozdzielnie kelnerska 13,8 m2 22. Schody 8,4 m2 Na parterze zaprojektowaliśmy dużą salę bankietową na 130-150 osób wraz z kuchnią oraz pomieszczeniami pomocniczymi. Z tyłu budynku przewidzieliśmy pokój socjalny, magazyny, oraz kotłownię na paliwo stałe. |
![]() |
Poddasze (antresola): 149,4 m2 1. Antresola 109,3 m2 2. Biuro 37,5 m2 3. Łazienka 2,6 m2 Na poddaszu zaprojektowaliśmy antresolę, na której jest mniejsza sala konsumpcyjna na 48 osób oraz duże pomieszczenie biurowe. Można w nim z powodzeniem urządzić pokój dla managera.
|
Projekt budynku gastronomicznego pełniący funkcję domu weselnego LK-42, parterowy z częściowym poddaszem użytkowym (antresola), bez podpiwniczenia. Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak SUPOREX 24 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny. Strop nad zapleczem parteru: żelbetowy. Kąt nachylenia dachu: 40°. Pokrycie dachu: blacha dachówkowa. |
Powierzchnia zabudowy: 494.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 584.60 m² Kubatura: 3298.30 m³ Szerokość działki: 24.30 m UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki dotyczy ustawienia domu węższą elewacją. Ilość kondygnacji: 2 Liczba pomieszczeń: 25 Kąt nachylenia dachu: 35° Pokój na parterze: Nie Wysokość budynku: 12,47 m Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe |
![]() Oprócz wyżej opisanej zawartości części projektowej nasze Kompendium realizacji projektu zawiera szereg innych części na które składają się: „Aspekty prawne przygotowania inwestycji”, „Wzory pism i umów”,„Najczęstsze problemy w procesie budowlanym”,„Warunki uzyskiwania kredytów budowlanych”, „Najważniejsze pojęcia budowlane”,„Meblowanie i aranżacja wnętrz”, „Ogród wokół domu” i „Jak zamieszkać zgodnie z prawem”. Całość w formie wydawnictwa książkowego oprawiona jest w kartonową okładkę. Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażuPiwnica: bez podpiwniczenia Poddasze: antresola Typ: gastronomiczne, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt domu weselnego, projekt budynku gastronomicznego, parterowe z poddaszem użytkowym, restauracja, projekt restauracji, świetlica, placówka wsparcia dziennego dla dziecka Technologia: tradycyjna Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Łukasz Szczepaniak
|
Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków.
|