Projekt

Budynek agroturystyczny, Dom weselny

Kod: K-37
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

K-37 To projekt budynku gastronomicznego, który dzięki zapleczu noclegowemu znakomicie będzie pasował inwestorom, którzy pragną wejść w agroturystykę. K-37 posiada tradycyjną architekturę, która doskonale będzie pasowała na działki o dużej ilości zieleni. Projekt na poddaszu posiada antresolę oraz pomieszczenia biurowe dla zarządzającego obiektem.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Projekt posiada tradycyjną architekturę, bryła obiektu jest miła dla oka. Mała ilość skomplikowanych detali w architekturze sprawia, że obiekt jest prosty i stosunkowo tani w realizacji. Połacie dachowe nachodzą na siebie pod kątem prostym co dodaje bryle nieco dynamiki. Do wybudowania K-37 będzie potrzebna działka o szerokości min. 30,8 m.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

Parter: 520,4 m2

1. Hall 12,5 m2

2. Sala konsumpcyjna 270,4 m2

3. Magazyn produktów 8,6 m2

4. Korytarz 15,8 m2

5. Kotłownia 13,7 m2

6. Schowek

7. Pomieszczenie gospodarczo-socjalne 5,8 m2

8. Obróbka jaj/warzyw 4,2 m2

9. Kuchnia 39,0 m2

10. Chłodnia 3,5 m2

11. Zmywalnia 8,8 m2

12. Pomieszczenie gospodarcze 6,5 m2

13. Korytarz 5,7 m2

14. Przedsionek 2,7 m2

15. WC męski 6,4 m2

16. Przedsionek 3,0 m2

17. WC damski 6,2 m2

18. WC damski i dla osób niepełnosprawnych 3,7 m2

19. Magazyn 2,9 m2

20. Wydawalnia 11,5 m2

21. Schody 8,4 m2

22. Hall + 1/2 schodów 10,6 m2

23. Korytarz 9,0 m2

24. Pokój 14,0 m2'

25. Łazienka 3,8 m2

26. Pokój 11,4 m2

27. Łazienka 3,8 m2

28. Pokój 16,2 m2

29. Łazienka 5,5 m2

30. Magazyn 6,3 m2

31. Schowek 6,0 m2

Na parterze zaprojektowaliśmy dużą salę bankietową wraz z pełnym zapleczem kuchennym. Do dyspozycji są także trzy pokoje noclegowe (dwuosobowe) pod wynajem, oraz małe zaplecze socjalno-gospodarcze dla pracowników. Węzeł sanitarny dostosowaliśmy do potrzeb osób niepełnosprawnych.

Rzut poddasza

 

Poddasze: 241,7 m2

1. Antresola 108,0 m2

2. Biuro 25,9 m2

3. Biuro 25,2 m2

4. Łazienka 2,4 m2

5. 1/2 schodów 6,8 m2

6. Magazyn bielizny 3,1 m2

7. Korytarz 6,9 m2

8. Pokój z aneksem kuchennym 19,6 m2

9. Łazienka 3,9 m2

10. Pokój 11,2 m2

11. Łazienka 3,8 m2

12. Pokoj z aneksem kuchennym 13,6 m2

13. Łazienka 3,0 m2

14. Pokój 8,4 m2

Na poddaszu zaprojektowaliśmy sporą antresolę, która daje dodatkową przestrzeń do urządzenia mniejszej sali konsumpcyjnej. Są tu także trzy pokoje noclegowe oraz dwa pomieszczenia, które mogą służyć managerowi jako biuro.

Przekrój

 

Projekt budynku agroturystycznego, który można wykorzystywać jako dom weselny. Posiada dodatkową przestrzeń na poddaszu (antresola)

Projekt budynku agroturystycznego mogący pełnić funkcję domu weselnego, restauracji lub zajazdu K-37, parterowy z poddaszem użytkowym (antresola+pokoje), bez podpiwniczenia.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczne Max 29 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny.
Strop nad zapleczem parteru oraz częścią z pokojami: żelbetowy.
Kąt nachylenia dachu: 35°. Pokrycie dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe.
Wentylacja: mechaniczna z odzyskiem ciepła (kuchnia)
Program: sala bankietowa z antresolą dla około 170 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, 5 pokoi noclegowych (dwuosobowe) z łazienkami w tym jeden dla osób niepełnosprawnych, 1 apartament (salon z aneksem kuchennym, pokój, łazienka), kotłownia na paliwo stałe, biuro, łazienka.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, wentylacja wywiewna na sali bankietowej, hydranty p.poż.)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 598.30 m²
Powierzchnia użytkowa: 767.20 m²
Kubatura: 4140.30 m³
Szerokość działki: 30.80 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 45
Pokój na parterze: Nie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt motelu, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Łukasz Szczepaniak
CENA PROJEKTU

12 600PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij