Projekt

Pensjonat, Dom weselny

Kod: LK-36
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

LK-36 To projekt o tradycyjnej architekturze, który oferuje inwestorowi możliwość prowadzenia np. domu weselnego, pensjonatu czy motelu. Ten obiekt gastronomiczny posiada bardzo przestronną salę konsumpcyjną na parterze oraz bogate zaplecze noclegowe na poddaszu. Dzięki czemu można oferować klientom szeroki zakres usług jak organizacja wesel, komunii czy imprez okolicznościowych. Projekt posiada stonowaną architekturę, która będzie doskonale pasować na działki poza miastem z dużą ilością zieleni.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

Bryła LK-36 należy do rozbudowanych. W centralnej części zaprojektowaliśmy wysunięcia zarówno w elewacji frontowej jak i ogrodowej. Natomiast symetrycznie po bokach rozmieszczone są dwa skrzydła budynku, które znacznie zwiększają powierzchnię użytkową obiektu i dodają całemu założeniu charakteru. Na wielospadowym dachu rozmieściliśmy cztery lukarny po dwie na elewacji frontowej i ogrodowej. Po zakończeniu budowy warto zadbać o odpowiednie oświetlenie budynku tak by wydobyć wszystkie detale jego architektury. Projekt do realizacji potrzebuje działki o szerokości 33.6m.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

1. Hall + recepcja 41,8 m2

2. Hall 32,8 m2

3. Szatnia 6,2 m2

4. Sala konsumpcyjna 236,4 m2

5. WC męski 8,7 m2

6. WC dla osób niepełnospr. 3,4 m2

7. WC damski 8,7 m2

8. Pomieszczenie socjalne 9,5 m2

9. WC 2,8 m2

10. Pokój kierownika 6,6 m2

11. Przechowalnia i dezynfekcja jaj 2,1 m2

12. Korytarz 29,5 m2

13.Komora chłodnicza 3,7 m2

14. Obieralnia warzyw 6,3 m2

15. Chłodnia 6,0 m2

16. Kotłownia 11,7 m2

17. Deserownia 5,1 m2

18. Kuchnia 23,1 m2

19. Magazyn warzyw 2,3 m2

20. Magazyn produktów suchych 2,5 m2

21. Zmywalnia 5,8 m2

22. Bar 8,1 m2

23. Wydawalnia 4,6 m2

24. Klatka schodowa 15,5 m2

25. Pokój dla osób niepełnospr. 17,6 m2

26. Łazienka 6,8 m2

 

Po wejściu do budynku mamy hall z recepcją, a także klatkę schodową na poddasze, nieco w głąb korytarza jest miejsce na szatnię. Program parteru przewiduje wyraźny podział na dwie strefy. W centralnej części obiektu oraz w lewym skrzydle zaprojektowaliśmy dużą salę konsumpcyjną, oraz pokój z łazienką dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych. Prawe skrzydło zajmuje kuchnia z zapleczem, pokoje dla personelu, oraz pomieszczenia gospodarczo techniczne (np. kotłownia, magazyn)

 

Rzut poddasza

 

1. Klatka schodowa 12,4 m2

2. Hall 52,7 m2

3. Pokój z łazienką 34,0 m2

4. Korytarz 20,5 m2

5. Pokoj z łazienką 21,9 m2

6. Pokój z łazienką 19,4 m2

7. Pokój z łazienką 20,7 m2

8. Pokój z łazienką 19,9 m2

9. Pokój z łazienką 22,1 m2

10. Apartament z łazienką 43,2 m2

11. Korytarz 5,2 m2

12. Magazyn 3,3 m2

13. Pomieszczenie porządkowe 3,3 m2

14. Magazyn bielizny brudnej 1,9 m2

15. Magazyn bielizny czystej 3,3 m2

16. Korytarz 20,5 m2

17. Pokój z łazienką 22,3 m2

18. Pokój z łazienką 19,9 m2

19. Pokój z łazienką 20,7 m2

20. Pokój z łazienką 19,4 m2

21. Pokój z łazienką 22,1 m2

 

Poddasze zaprojektowaliśmy jako przestrzeń na pokoje dla gości. W programie jest dziesięć pokoi dwuosobowych z łazienkami, oraz dwa apartamenty. Jeden dwuosobowy z łazienką, a drugi dwupokojowy z łazienką. Do obsługi pokoi przewidziane są pomieszczenia na bielizną czystą i brudną, magazyn i małe pomieszczenie porządkowe.

Przekrój

 

LK-36 To projekt średniej wielkości budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym na poddaszu o miłej dla oka tradycyjnej architekturze.

 

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, mogący pełnić funkcje domu weselnego, motelu, pensjonatu LK-36, parterowy z poddaszem użytkowym bez podpiwniczenia i bez garażu.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 29 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny. Strop nad parterem: Teriva . Kąt nachylenia dachu: 40°. Pokrycie dachu: blacha dachówkowa.
Ogrzewanie: budynek ogrzewany z własnego źródła ciepła - kotłownia gazowa do c.o i c.w.u.
Program: Na parterze budynku zaprojektowano: - kuchnię wraz z zapleczem ( pomieszczenie socjalne dla pracowników, WC dla pracowników, pokój kierownika, korytarz, przechowalnia i dezynfekcja jaj, obieralnia warzyw, pomieszczenie urządzeń chłodniczych, kotłownia, de serownia, kuchnia, komora chłodnicza, magazyn warzyw, magazyn produktów suchych oraz zmywalnia), - hol wraz z recepcją ( hol z recepcją, klatka schodowa, pokój dla osób niepełnosprawnych wraz z łazienką ), - salę konsumpcyjną ( sala konsumpcyjna, WC męskie, WC damskie, WC dla osób niepełnosprawnych, bar, wydawalnia ). Na poddaszu zaprojektowano: - komunikację ( klatka schodowa, hol, dwa korytarze ) - pokoje noclegowe ( 10 pokoi dwuosobowych wraz z łazienkami, 1 apartament dwupokojowy wraz z łazienką oraz 1 apartament dwuosobowy wraz z łazienką ) - zaplecze magazynowe ( korytarz, magazyn, pomieszczenie porządkowe, magazyn bielizny czystej oraz magazyn bielizny brudnej )

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja wywiewna na sali bankietowej, hydranty p.poż,)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłącznik prądu, awaryjne oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanitarna, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 642.10 m²
Powierzchnia użytkowa: 916.40 m²
Kubatura: 4458.10 m³
Szerokość działki: 33.60 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 47
Pokój na parterze: Nie
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:

 

Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU

14 000PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij