Projekt

Pensjonat, Dom weselny

Kod: K-36
uzyskujemy pozwolenia na budowę Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Projekt pensjonatu K-36 oferuje inwestorom możliwość budowy średniej wielkości obiektu gastronomicznego z zapleczem noclegowym na poddaszu. Dzięki doskonale przemyślanemu programowi można w nim z powodzeniem prowadzić duży dom weselny, lub motel. Przestronna sala konsumpcyjna o pow. 236.4 m2 umożliwia organizację dużych imprez okolicznościowych jak komunie, wesela, czy bankiety firmowe. Elegancka, tradycyjna architektura sprawia, że znakomicie będzie pasował na działki poza miastem z dużą ilością zieleni.

uzyskujemy pozwolenia na budowę dla naszych klientów

Model

 

K-36 posiada rozbudowaną bryłę z której odchodzą dwa symetrycznie rozmieszczone skrzydła. W części centralnej elewacji frontowej zaprojektowaliśmy wysunięcie z reprezentacyjnym wejściem głównym do budynku. Zdobi je szereg smukłych kolumn podtrzymujących balkon na poddaszu. Uroku architekturze dodają po dwie lukarny na poddaszu oraz duża ilość efektownych przeszkleń na parterze. Projekt ze względu na rozbudowaną bryłę potrzebuje do realizacji dużej działki o szerokości minimum 33.6m.

Elewacje

 

elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna

Rzut parteru

 

1. Hall + recepcja 41,8 m2

2. Hall 32,8 m2

3. Szatnia 6,2 m2

4. Sala konsumpcyjna 236,4 m2

5. WC męski 8,7 m2

6. WC dla osób niepełnospr. 3,4 m2

7. WC damski 8,7 m2

8. Pomieszczenie socjalne 9,5 m2

9. WC 2,8 m2

10. Pokój kierownika 6,6 m2

11. Przechowalnia i dezynfekcja jaj 2,1 m2

12. Korytarz 29,5 m2

13.Komora chłodnicza 3,7 m2

14. Obieralnia warzyw 6,3 m2

15. Chłodnia 6,0 m2

16. Kotłownia 11,7 m2

17. Deserownia 5,1 m2

18. Kuchnia 23,1 m2

19. Magazyn warzyw 2,3 m2

20. Magazyn produktów suchych 2,5 m2

21. Zmywalnia 5,8 m2

22. Bar 8,1 m2

23. Wydawalnia 4,6 m2

24. Klatka schodowa 15,5 m2

25. Pokój dla osób niepełnospr. 17,6 m2

26. Łazienka 6,8 m2

 

Za wejściem głównym zaprojektowaliśmy recepcję oraz klatkę schodową na poddasze. Program parteru jest podzielony na dwie strefy. W lewym skrzydle jest całe zaplecze potrzebne do obsługi pensjonatu. Są tu sanitariaty, pomieszczenie socjalne dla pracowników, pokój kierownika, kuchnia wraz zapleczem. Centralną część budynku oraz prawe skrzydło zajmuje duża sala konsumpcyjna. Program uzupełnia pokój z łazienką dla osoby niepełnosprawnej.

 

Rzut poddasza

 

1. Klatka schodowa 12,4 m2

2. Hall 52,7 m2

3. Pokój z łazienką 34,0 m2

4. Korytarz 20,5 m2

5. Pokoj z łazienką 21,9 m2

6. Pokój z łazienką 19,4 m2

7. Pokój z łazienką 20,7 m2

8. Pokój z łazienką 19,9 m2

9. Pokój z łazienką 22,1 m2

10. Apartament z łazienką 43,2 m2

11. Korytarz 5,2 m2

12. Magazyn 3,3 m2

13. Pomieszczenie porządkowe 3,3 m2

14. Magazyn bielizny brudnej 1,9 m2

15. Magazyn bielizny czystej 3,3 m2

16. Korytarz 20,5 m2

17. Pokój z łazienką 22,3 m2

18. Pokój z łazienką 19,9 m2

19. Pokój z łazienką 20,7 m2

20. Pokój z łazienką 19,4 m2

21. Pokój z łazienką 22,1 m2

 

Na poddaszu zaprojektowaliśmy pokoje noclegowe. Goście będą mieli do dyspozycji dziesięć pokoi dwuosobowych, jeden apartament dwupokojowy z łazienką o powierzchni 43,2 m2, oraz jeden apartament dwuosobowy. Program uzupełniają pomieszczenia na bieliznę brudną i czystą, magazyn i pomieszczenie gospodarcze.

Przekrój

 

K-36 Jest projektem pensjonatu z poddaszem użytkowym, który może z powodzeniem spełniać rolę motelu bądź domu ślubnego.

 

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, mogący pełnić funkcje domu weselnego, motelu, pensjonatu K-36, parterowy z poddaszem użytkowym bez podpiwniczenia i bez garażu.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 29 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny. Strop nad parterem: Teriva . Kąt nachylenia dachu: 40°. Pokrycie dachu: blacha dachówkowa.
Ogrzewanie: budynek ogrzewany z własnego źródła ciepła - kotłownia gazowa do c.o i c.w.u.
Program: Na parterze budynku zaprojektowano: - kuchnię wraz z zapleczem ( pomieszczenie socjalne dla pracowników, WC dla pracowników, pokój kierownika, korytarz, przechowalnia i dezynfekcja jaj, obieralnia warzyw, pomieszczenie urządzeń chłodniczych, kotłownia, de serownia, kuchnia, komora chłodnicza, magazyn warzyw, magazyn produktów suchych oraz zmywalnia), - hol wraz z recepcją ( hol z recepcją, klatka schodowa, pokój dla osób niepełnosprawnych wraz z łazienką ), - salę konsumpcyjną ( sala konsumpcyjna, WC męskie, WC damskie, WC dla osób niepełnosprawnych, bar, wydawalnia ). Na poddaszu zaprojektowano: - komunikację ( klatka schodowa, hol, dwa korytarze ) - pokoje noclegowe ( 10 pokoi dwuosobowych wraz z łazienkami, 1 apartament dwupokojowy wraz z łazienką oraz 1 apartament dwuosobowy wraz z łazienką ) - zaplecze magazynowe ( korytarz, magazyn, pomieszczenie porządkowe, magazyn bielizny czystej oraz magazyn bielizny brudnej )

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja wywiewna na sali bankietowej, hydranty p.poż,)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłącznik prądu, awaryjne oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanitarna, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 642.10 m²
Powierzchnia użytkowa: 916.40 m²
Kubatura: 4458.10 m³
Szerokość działki: 33.60 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 47
Pokój na parterze: Nie
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:

 

Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU

14 000PLN


KUP PROJEKT

wersja superenergooszczędna

każdy projekt domu z naszej oferty możesz zamówić również w wersji superenergooszczędnej

zobacz więcej

dodatkowe elementy instalacji

do każdego projektu domu możesz zamówić również dodatkowe elementy instalacji

zobacz więcej

Do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij