Projekt Budynek produkcji spożywczej Kod: LK-49
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 780 001 242,
508 037 512,12 414 35 06 /
PN - PT od 16 do 18: 790 625 570
Model

Bryła budynku ma kształt odwróconej litery L, do jego realizacji potrzeba stosunkowo długiej działki, której szerokość powinna wynosić minimum 24.80 m. Poszczególne elewacje są minimalistyczne, co podkreśla nowoczesną architekturę obiektu. Efektownym detalem są szklane daszki nad poszczególnymi wejściami. LK-49 Posiada osobne wejścia do części socjalnej, produkcji, ekspedycji oraz kotłowni.

 

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut parteru

Parter: 286,6 m2

1. Korytarz 9,8 m2

2. Kotłownia 6,9 m2

3. Pomieszczenie socjalne 4,5 m2

4. Łazienka z WC 4,8 m2

5. Obróbka warzyw 9,2 m2

6. Pokój śniadań 5,0 m2

7. Pomieszczenie porządkowe 2,2 m2

8. Magazyn 13,8 m2

9. Obróka mięs 9,9 m2

10. Kuchnia 33,2 m2

11. Ekspedycja 10,1 m2

12. Hala wypieków I etap 140,6 m2

13. Hala wypieków II etap 36,6 m2

Parter jest zaplanowany tak, by proces produkcji przebiegał jak najefektywniej. Dla pracowników przygotowaliśmy pełne zaplecze socjalne, na które składa się: pomieszczenie socjalne, pokój śniadań i łazienka z WC. Kotłownia jest osobnym pomieszczeniem z wejściem z zewnątrz. Produkcja jest podzielna na etapy co umożliwia sprawną jej organizację. Największą powierzchnię zajmuje hala wypieków, która podzielona jest na dwie strefy.

Przekrój

Projekt LK-49 to parterowy projekt budynku, w którym ma się odbywać produkcja spożywcza.

Projekt budynku produkcyjnego (produkcja żywności spożywczej) LK-49, parterowy, bez podpiwniczenia.

 

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak YTONG 30 cm, styrpian 15cm, tynk zewnętrzny. Stropodach: żelbetowy. Kąt nachylenia stropodachu: 2%.
Strop: gęstożebrowy Teriva
Ogrzewanie: gazowe
Program: hala produkcyjna, kuchnia z zapleczem, zaplecze sanitarno - socjalne, magazynowe, kotłownia, gazowa, ekspedycja.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, pom. obróbki mięsa, pom. obróbki warzyw, hali produkcyjnej)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- zestawienie materiałów budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie

 

Powierzchnia zabudowy: 343.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 286.50 m²
Kubatura: 1564.30 m³
Szerokość działki: 24.80 m
Ilość kondygnacji: 1
Liczba pomieszczeń: 13
Kąt nachylenia dachu: 2,5-3°
Pokój na parterze: Nie
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: brak poddasza
Typ: gastronomiczne, komercyjne, projekt budynku usługowego, projekt budynku gastronomicznego, produkcyjne, projekty budynków produkcyjnych
Technologia: YTONG
Styl: modernistyczny

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo podzielcie się swoją opinią o naszych projektach, a pakiet BEZPŁATNYCH DODATKÓW otrzymacie całkowicie za darmo do każdego zamówionego projektu domu.

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej