BIURO ARCHITEKTONICZNE: KRAKÓW, WARSZAWA, GDAŃSK, SZCZECIN, WROCŁAW, LUBLIN, POZNAŃ, KATOWICE, BYDGOSZCZ, OLSZTYN
0
Twoja teczka
znajdź projekt
powierzchnia użytkowa
szerokość działki
wyszukiwanie zaawansowane
nasze kolekcje projekty indywidualne zdjęcia z realizacji artykuły i wywiady współpraca ogłoszenia budowlane aktualności informacje dla naszych Klientów
Projekt
Dom weselny
Kod: K-17

Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06
PN - PT po 16: 602 62 95 77
SB - ND od 8 do 22: 602 62 95 77

Projekt budynku gastronomicznego z możliwością pełnienia funkcji domu weselnego. Doskonały do budowy w terenie z niewielkim spadkiem, który umożliwi doświetlenie części piwnicy światłem naturalnym. Głównym atutem obiektu jest zorganizowanie we wnętrzu bardzo przestronnej sali konsumpcyjnej bez ścian dzielących ją na mniejsze pomieszczenia, dodatkowo otwartej ku górze. Obiekt jest utrzymany raczej w tradycyjnym stylu, zbliżonym do rozwiązań podhalańskich. Swoim wyglądem przypomina reprezentacyjny dworek, co podnosi prestiż całego założenia.

 

ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA ZDJĘĆ Z REALIZACJI.

Orientacyjne koszty budowy: Stan surowy zamknięty: 1 962 150 PLN Stan deweloperski: 3 531 870 PLN więcej
Model

Zastosowanie kształtu litery T wpływa na odbiór wizualny i doskonale urozmaica formę. Tradycyjne detale architektoniczne dodają budynkowi stylu i podkreślają jego dworkowy charakter. Przenikające się składowe bryły doskonale ze sobą współgrają tworząc przyjemny dla oka kształt. Obiekt wpisze się w teren ze spadkiem nie naruszając jego formy, co wpłynie korzystnie zarówno na odbiór krajobrazu, jak i samego budynku.

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut piwnicy

1. Komunikacja 9,9 m2

2. WC 5,9 m2

3. Przebieralnia 4,9 m2

4. Pokój socjalny 4,9 m2

5. Magazyn bielizny brudnej 11,4 m2

6. Pomieszczenie gospodarcze 26,6 m2

7. Pomieszczenie gospodarcze 17,4 m2

8. Pomieszczenie gospodarcze 33,6 m2

9. Pomieszczenie gospodarcze 14,6 m2

10. Komunikacja 14,0 m2

11. Skład opału 6,3 m2

12. Kotłownia 13,2 m2

Częściowe podpiwniczenie umożliwiło organizację w tej strefie pomieszczeń wspomagających pracę całego obiektu. Strefę tę doświetla światło dzienne, a dostęp do niej jest umożliwiony bezpośrednio z zewnątrz dzięki zaplanowaniu budynku na spadku. Znajdują się tu pomieszczenia gospodarcze, socjalne, kotłownia oraz toaleta.

Rzut parteru

1. Hall 22,3 m2

2. Sala konsumpcyjna 269,9 m2

3. Bar 3,3 m2

4. Rozdzielnia kelnerska 5,6 m2

5. Zmywalnia 9,8 m2

6. Kuchnia 27,9 m2

7. Korytarz + schody 14,9 m2

8. Pomieszczenie do obróbki jaj i warzyw 7,0 m2

9. Magazyn zasobów kuchennych 3,2 m2

10. Korytarz 8,7 m2

11. Magazyn produktów sypkich 12,1 m2

12. WC dla personelu 3,3 m2

13. Magazyn / chłodnia 12,0 m2

14. Sala bankietowa 58,0 m2

15. WC męski 10,5 m2

16. Przedsionek 6,5 m2

17. Szatnia 10,0 m2

18. Przedsionek 3,1 m2

19. WC damski 4,7 m2

20. WC dla osób niepełnosprawnych 4,4 m2

21. Klatka schodowa 11,0 m2

Na parterze zorganizowano dwie sale dla gości. Większa z powodzeniem może służyć jako sala restauracyjna lub weselna, mniejsza natomiast idealnie sprawdzi się przy planowaniu bankietów lub konferencji. Dodatkowo znajdują się tu: kuchnia, toalety dla gości i personelu oraz magazyny. Największa sala jest otwarta wertykalnie dzięki niezastosowaniu stropu w części poddasza.

Rzut poddasza

1. Korytarz 2,0 m2

2. Hall 8,8 m2

3. Magazyn bielizny czystej 7,7 m2

4. Pokój gościnny 21,5 m2

5. Łazienka 3,0 m2

6. Pokój gościnny 28,8 m2

7. Przedsionek 2,5 m2

8. WC 1,7 m2

9. Pokój gościnny 33,3 m2

10. Kuchnia 13,5 m2

11. Pustka nad parterem Poddasze może służyć jako część mieszkalna właściciela obiektu lub pomieszczenia do wynajęcia. Umieszczono tu trzy pokoje, w tym jeden z prywatną toaletą, łazienkę oraz kuchnię doświetloną przez świetlik w połaci dachu.

Przekrój

Budynek o bardzo dużej przestrzeni użytkowej pozwoli na organizację we wnętrzu wszystkich potrzebnych pomieszczeń do prowadzenia obiektu wielofunkcyjnego. Dzięki zaprojektowaniu poddasza użytkowego doskonale nadaje się on zarówno do prowadzenia działalności usługowej, jak i na obiekt mieszkalny.

Projekt budynku gastronomicznego pełniący funkcję domu weselnego K-17, parterowy z poddaszem użytkowym, częściowo podpiwniczony. Technologia: ściany zewnętrzne parteru - pustak żużlobetonowy 25 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny; ściany zewnętrzne poddasza - szkielet drewniany. Stropy: nad piwnicą - żelbetowy, nad parterem - drewniany. Kąt nachylenia dachu: 30°.
Ogrzewanie: kotłownia gazowa w częściowym podpiwniczeniu
Program: 2 sale konsumpcyjne: na 140 oraz 25 osób, 2 kuchnie, zaplecze kuchenne, zaplecze magazynowe, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, 3 pokoje gościnne, kotłownia.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan,gaz, c.w.u., wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja mechaniczna wywiewna sali bankietowej, hydranty p.poż., projekt kotłowni)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie, oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- charakterystyka energetyczna budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 579.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 793.00 m²
Kubatura: 3912.00 m³
Szerokość działki: 28.00 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 33
Pokój na parterze: Nie
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Zawartość projektu

 

Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: częściowo podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt domu weselnego, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna
Styl: podhalański

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA PROJEKTU 12 000PLN
KUP PROJEKT
do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie:
  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o pojemności 21,6 m³, 14,6 m³, 10 m³ i 6,4 m³
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje
Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij