Projekt "Dom weselny" Kod: K-17
DZWOŃ od 8 do 16:   12 414 35 06,   12 414 35 34

a po godzinie 16 oraz w soboty i niedziele od 8 do 22: 602 62 95 77

Projekt Dom weselny Projekt Dom weselny

Projekt budynku gastronomicznego z możliwością pełnienia funkcji domu weselnego. Doskonały do budowy w terenie z niewielkim spadkiem, który umożliwi doświetlenie części piwnicy światłem naturalnym. Głównym atutem obiektu jest zorganizowanie we wnętrzu bardzo przestronnej sali konsumpcyjnej bez ścian dzielących ją na mniejsze pomieszczenia, dodatkowo otwartej ku górze. Obiekt jest utrzymany raczej w tradycyjnym stylu, zbliżonym do rozwiązań podhalańskich. Swoim wyglądem przypomina reprezentacyjny dworek, co podnosi prestiż całego założenia.

 

ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA ZDJĘĆ Z REALIZACJI.

555 100 PLN 1 030 900 PLN więcej

Model

Projekt Dom weselny

Zastosowanie kształtu litery T wpływa na odbiór wizualny i doskonale urozmaica formę. Tradycyjne detale architektoniczne dodają budynkowi stylu i podkreślają jego dworkowy charakter. Przenikające się składowe bryły doskonale ze sobą współgrają tworząc przyjemny dla oka kształt. Obiekt wpisze się w teren ze spadkiem nie naruszając jego formy, co wpłynie korzystnie zarówno na odbiór krajobrazu, jak i samego budynku.

Rzut piwnicy

Projekt Dom weselny

1. Komunikacja 9,9 m2

2. WC 5,9 m2

3. Przebieralnia 4,9 m2

4. Pokój socjalny 4,9 m2

5. Magazyn bielizny brudnej 11,4 m2

6. Pomieszczenie gospodarcze 26,6 m2

7. Pomieszczenie gospodarcze 17,4 m2

8. Pomieszczenie gospodarcze 33,6 m2

9. Pomieszczenie gospodarcze 14,6 m2

10. Komunikacja 14,0 m2

11. Magazyn środków czystości 6,3 m2

12. Kotłownia 13,2 m2

Częściowe podpiwniczenie umożliwiło organizację w tej strefie pomieszczeń wspomagających pracę całego obiektu. Strefę tę doświetla światło dzienne, a dostęp do niej jest umożliwiony bezpośrednio z zewnątrz dzięki zaplanowaniu budynku na spadku. Znajdują się tu pomieszczenia gospodarcze, socjalne, kotłownia oraz toaleta.

Rzut parteru

Projekt Dom weselny

1. Hall 22,3 m2

2. Sala konsumpcyjna 269,9 m2

3. Bar 3,3 m2

4. Rozdzielnia kelnerska 5,6 m2

5. Zmywalnia 9,8 m2

6. Kuchnia 27,9 m2

7. Korytarz + schody 14,9 m2

8. Pomieszczenie do obróbki jaj i warzyw 7,0 m2

9. Magazyn zasobów kuchennych 3,2 m2

10. Korytarz 8,7 m2

11. Magazyn produktów sypkich 12,1 m2

12. WC dla personelu 3,3 m2

13. Magazyn / chłodnia 12,0 m2

14. Sala bankietowa 58,0 m2

15. WC męski 10,5 m2

16. Przedsionek 6,5 m2

17. Szatnia 10,0 m2

18. Przedsionek 3,1 m2

19. WC damski 4,7 m2

20. WC dla osób niepełnosprawnych 4,4 m2

21. Klatka schodowa 11,0 m2

Na parterze zorganizowano dwie sale dla gości. Większa z powodzeniem może służyć jako sala restauracyjna lub weselna, mniejsza natomiast idealnie sprawdzi się przy planowaniu bankietów lub konferencji. Dodatkowo znajdują się tu: kuchnia, toalety dla gości i personelu oraz magazyny. Największa sala jest otwarta wertykalnie dzięki niezastosowaniu stropu w części poddasza.

Rzut poddasza

Projekt Dom weselny

1. Korytarz 2,0 m2

2. Hall 8,8 m2

3. Magazyn bielizny czystej 7,7 m2

4. Pokój gościnny 21,5 m2

5. Łazienka 3,0 m2

6. Pokój gościnny 28,8 m2

7. Przedsionek 2,5 m2

8. WC 1,7 m2

9. Pokój gościnny 33,3 m2

10. Kuchnia 13,5 m2

11. Pustka nad parterem Poddasze może służyć jako część mieszkalna właściciela obiektu lub pomieszczenia do wynajęcia. Umieszczono tu trzy pokoje, w tym jeden z prywatną toaletą, łazienkę oraz kuchnię doświetloną przez świetlik w połaci dachu.

Przekrój

Projekt Dom weselny

Budynek o bardzo dużej przestrzeni użytkowej pozwoli na organizację we wnętrzu wszystkich potrzebnych pomieszczeń do prowadzenia obiektu wielofunkcyjnego. Dzięki zaprojektowaniu poddasza użytkowego doskonale nadaje się on zarówno do prowadzenia działalności usługowej, jak i na obiekt mieszkalny.

uwaga:
możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
kliknij tutaj


DODATKI

GRATIS

do każdego zamówionego projektu domu otrzymasz bezpłatnie:

  • Dziennik budowy
  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o pojemności 21,6 m³, 14,6 m³, 10 m³ i 6,4 m³
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla                rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zestawienie podstawowych materiałów do budowy domu
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

Projekt budynku gastronomicznego pełniący funkcję domu weselnego K-17, parterowy z poddaszem użytkowym, częściowo podpiwniczony. Technologia: ściany zewnętrzne parteru - pustak żużlobetonowy 25 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny; ściany zewnętrzne poddasza - szkielet drewniany. Stropy: nad piwnicą - żelbetowy, nad parterem - drewniany. Kąt nachylenia dachu: 30°.
Ogrzewanie: kotłownia gazowa w częściowym podpiwniczeniu
Program: 2 sale konsumpcyjne: na 140 oraz 25 osób, 2 kuchnie, zaplecze kuchenne, zaplecze magazynowe, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, 3 pokoje gościnne, kotłownia.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan,gaz, c.w.u., wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja mechaniczna wywiewna sali bankietowej, hydranty p.poż., projekt kotłowni)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie, oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- charakterystyka energetyczna budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

  • Garaż: bez garażu
  • Piwnica: częściowo podpiwniczony
  • Poddasze: poddasze użytkowe
  • Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt domu weselnego, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
  • Technologia: tradycyjna,
  • Styl: podhalański,
  • Powierzchnia zabudowy: 579.00 m²
  • Powierzchnia użytkowa: 793.00 m²
  • Kubatura: 3912.00 m³
  • Szerokość działki: 28.00 m
  • Ilość kondygnacji: 2
  • Liczba pomieszczeń: 33

Autorzy projektu
Biuro Architektoniczne KBProjekt:
Ewa Ferfecka-Homola
Jaromir Mruk

Cena projektu: 12000.00 PLN


Dodatkowo, dla zainteresowanych, istnieje możliwość zamówienia u nas wykonania projektu zagospodarowania działki, adaptacji
i przeprowadzenia postępowania w urzędach,
w wyniku którego otrzymacie Państwo pozwolenie na budowę.

Prosimy dzwonić do nas:
poniedziałek - piątek (od 8:00 do 16:00)
tel.: 12 414 35 06, 12 414 35 34, 12 410 49 71
poniedziałek - piątek (od 16:00 do 22:00)
tel.: 602 62 95 77
sobota - niedziela (od 8:00 do 22:00)
tel.: 602 62 95 77